FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  iar bauturica,. suedeza acum a noastra nu-i mai buna , ca intram in europa..., glumesc!
cu ani in urma se gasea bitter suedez la farmacie acum nu stiu....poate ca nu m-a interesat...
multumesc Mariana o zi deosebita spre fericire
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-11-10 11:20:00
         
 
  Biter suedez ai încercat? Te scapă de toate relele, și de ancestral, și de arhaic, și de modern, adică, nu, te scapă de durerile din acele perioade, adică, nu, de cele tratate în momentul respectiv, sau poate că și de celelalte. Și spui că bătrânul a fost expeditiv? La vârsta lui e explicabil. Mona aceasta e un personaj cunoscut? În tăcerile mele nici măcar fluturii nu mai bat aerul, ceea ce, recunosc, acum ar fi și imposibil, dar uneori aud cum Universul se mai întinde puțin și-mi spun că trebuie să fie vreo aripă ce bate, în ochiul vreunui faun, asta din cauză că Valeriu s-a trezit cu un semn pe frunte și eu nu știu dacă degetele sau aripa l-au rănit. Și uite cum am făcut comentariul salată, dar e bine, eu râd și votez. O zi fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-11-10 05:46:13
         
 
  am ajuns pe..., stadion eu sunt mingea...
Valeria draga bine ca ai specificat ca eu ma gandeam la altceva ...sa las!:))
nu`mi vine sa cred ca ai scoborat pan la mine, hm!
am si uitat ca mai iesti de cand cu haikucurile aistea unde nu ma precep...
bravat Valeria unde-i nunta nu-i tocmeneala dar aici...o sa afli daca-i slobod de coliva! :))
multam de revenire da`nu`i poiama ca`i altuceva!
tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-11-09 17:46:10
         
 
  Da di vina e Mona stim ca ai ajuns pe maini bune!:):):)Ma ce tii si cu poemele astea, tre sa incep sa pun bani la borcan de n-o fi inmormantare o fi nunta.Cum tutunul dauneaza unei anumite particele din corp care trebuie sa fie foarte activa lasa-l!La plamani ma refer!:):):)  
Postat de catre Tamas Valeria la data de 2006-11-09 16:26:20
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23889
Comentarii: 120201
Useri: 1420
 
 
  ADMINISTRARE