FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Daniel ai mare dreptate dar nu puteam tocmai sobita s-o scot din context, ea care genereaza factorul "trai bun" in relatia iubirii prin "bucatarie"
fară ea am intra în era glaciara, am mânca doar din ...frigider :))

Mariana... rad de coada formata in asteptarea hranei sufletesti trecuta metafizic prin canoane, adica pardon oale..., gustul vine mancand!
:))

Elenuta ai gresit timpul de fierbere , cred ca ai exagerat fierbandu-l prea tare ...saracul morcovel..., s-a facut leguma :))

va multumesc de trecere vot si semn
cu respect si drag
tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-11-05 14:19:17
         
 
  nene Tavy, io am pus la fiert morcov, leustean, praz si nu prea mi-a iesit:))) da/ne, bre, reteta intreaga, ce mai adaug in oala?:))sa aiba si oleaca de gust, nu de alta:))  
Postat de catre ambigua departare la data de 2006-11-05 10:47:59
         
 
  Nu mai trebuie să fac mâncare, iupi! E coadă mare la fereastră? Frumos gândul tău, vin cu castronul! Votez. O zi fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-11-05 10:13:35
         
 
  si eu cred ca e un pic de metafizica, de transport mental sinestezic al unui gurmand indragostit,
votez - ti-am mai scris eu ca versul liber te prinde mult mai bine

obs. - cuvantul ala - "sobita", mai ales ca diminutiv (e drept ca imi aduce si aminte de o poezie - "sobusoara" - din alta parte - super si extra apreciata, fara rost)
nu-si prea are rostul acolo, de fapt intregul vers "sobița-mi încălzește tresărirea pe muzică" - e ca un elefant care vrea sa treaca pe sub gard

 
Postat de catre Daniel Bratu la data de 2006-11-04 23:07:31
         
 
  (procesul este inconștient)...
Malin Stan

este stadiu pur incipient
in feluri din gastronomie
si chiar ca nu-i o veselie
sa fii profund inconștient

cu drag
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-11-04 19:45:56
         
 
  bravat Goia si multam de trecere, de mult n-ai mai fost pe "faleza" mea

era si cazul sa ne mai si destindem o`leaca
:))
cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-11-04 19:39:35
         
 
  poate...poezia ta este un început de metafizică orice ai zice tu (procesul este inconștient)...
mai trec!
cu drag,
Mălin
 
Postat de catre Malin Stan la data de 2006-11-04 19:35:46
         
 
  Tavy,

dintre atatea alte ingrediente exotice, ai ales cele organice...o impletire de sentimente si "vitamine", o revigorare inspre o alta optica si un gram de umor,

ma bucur sa te regasesc destins in scriere,

consideratii,

goia


 
Postat de catre nula nada la data de 2006-11-04 19:34:04
         
 
  ai dreptate Malin dar eu nu ti-o dau ca nu vreau
ca-s flamand de borsu de somon facut de Simona!

mai hai, poate cadem la pace!
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-11-04 19:27:49
         
 
  te conrazic: totul vine din subconștient în mod mistic, mai ales la creație!
mai trec! cu bine,

Mălin
 
Postat de catre Malin Stan la data de 2006-11-04 19:22:52
         
 
  Dragă Mălin în bucataria iubirii este greu sa gătesti dacă nu ai experienta unui bucătar excelent :))
merci
cu drag
tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-11-04 18:43:05
         
 
  și eu am încercat o metafizică a bucătăriei. Și a ta este originală(putea fi mai lungă)!!
cu drag,
Mălin
 
Postat de catre Malin Stan la data de 2006-11-04 18:22:53
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23890
Comentarii: 120201
Useri: 1420
 
 
  ADMINISTRARE