FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Andrei Petre
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Ma bucur ca eseul meu starneste discutii... Cel mai important proces din cadrul filosofiei este polemica... Si, atata timp cat este facuta competent, este singura care te ajuta sa te dezvolti...

va multumesc tuturor pentru rabdarea de care dati dovada citind...

va mai astept...

intotdeauna cu drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-10-29 14:17:21
         
 
 
O mică completare. Mi-e foarte simplu să decelez în scrierile tale, nu numai în ceea ce ai scris azi, credința în raționalitate, progres, viitor. De mult nu se mai crede în aceste vechituri iluministe și religiile apelează la alte valori, poate mai puțin optimiste, dar și mai puțin simpliste. Care conțin într-un fel mai multă spiritualitate.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-10-29 09:33:35
         
 
 

Ipoteza ta este simplă: omul, datorită impotenței sale funciare, îl naște pe Dumnezeu ca un reflex al orgoliului său nestăpînit. El ar vrea să fie atotputernic și, cum în capul lui această idee fixă, obsedantă, nu-i dă pace, o întruchipează într-un dumnezeu, în zei etc. Și o deleagă lor.

Cred că homo religiosus, definiția lui Eliade, spune nițel mai mult și mai nuanțat. Omul este în structura lui profundă, constitutiv o ființă religioasă. Religiozitatea este o fatalitate și indiferent că ea se fixează pe o confesiune recunoscută ca atare sau pe "credința" în anume valori, doctrine, mișcări sociale, trăsăturile ei se regăsesc intacte în ele. Nazismul a fost o religie, comunismul la fel, umanismul așijderea. Cu trăsăturile pe care le-ai enumerat succint: responsabilitatea delegată și derapajele spre fanatism.

Dar toate astea nu se întîmplă prin simpla credință privată, ci prin confiscarea și manipularea ei de către "biserici" și bisericuțe, de către cler, politicieni, și feluriți alți mercenari.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-10-29 09:28:17
         
 
  Stimate Ecsintescu, va asigur, am auzit! Numai că mie îmi mai place să vorbesc și din afara cărților. Fiecare are propria carte, chiar nescrisă, din care reușește să tragă învățăminte. Eu, sunt o femeie, simplă, de la țară, am și eu o carte a mea, scrisă pe jumătate și mi se mai întâmplă să mă și citez, uneori, deși nu sunt vreo personalitate în domeniul citirii, dar caut originalitatea și...weekend fiind, pe bune, așa o tematică matinală, la o cafea ar fi mers de milioane:)) cu stima ce ma onoreaza sa v=o port.  
Postat de catre ambigua departare la data de 2006-10-29 06:51:00
         
 
  Era vorba, stimata doamna, de o carte arhi cunoscuta scrisa d un savant roman discipol al lui Eliade de care banuiesc ca intamplator ati auzit. Religie si putere.  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2006-10-29 06:44:34
         
 
  religia si puterea se cam bat cap in cap! acum, depinde la ce fel de putere ne referim, religia este una singura. puterea este de mai multe feluri:))  
Postat de catre ambigua departare la data de 2006-10-29 06:41:22
         
 
  Sugerez umil Religie si putere Culianu
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2006-10-29 06:32:37
         
 
  gina, multumesc pentru emotiile pe care mi le-ai transmis...

elena, multumesc pentru poza cadou si pentru cuvinte...

va multumesc, este important pentru mine sa stiu ca ma cititi...

va mai astept

intotdeauna cu drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-10-28 23:47:45
         
 
  la tv, un botez, in direct, marcheaza dialogul sau cu nashica Udrea Elena:
" te-ai lepadat de Satana" ?intreaba preotul, emotionat
"da, m/am lepadat"
.............................
the end!:)
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2006-10-28 19:21:22
         
 
  ahhhh.....am scapat dinozaurii, sorry, am revenit, cu ei, cu votul meu si cu urarea: " pofta buna!":))
Photobucket - Video and Image Hosting
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2006-10-28 19:15:27
         
 
  oamenii nu au invatat a zbura pentru a concura pasarile ci din nevoia de inaltare. cei doi aviatori prabusiti, marti, in lacul Golesti, au fost inmormantati, azi, cu onoruri. preotii se rugau, din cer ploua cu flori, suprem respect pentru cei doi piloti ce au intrat in vesnicie. pe un cer repetabil, norii trec, nepasatori, indiferenti la durerea omului. in semn de protest, am gatit un mic dinozaur la cuptor, mai ales ca in 2002 a fost descoperit in China un stramos al lui:) mi-am imaginat pe Lucy, cum ar fi gustat ea din preparatele mele. Ororrin si Australopitecus, de peste milioane de ani, ne privesc printre firele de praf, lutul nemergator, atat de cantat de poeti, tace si el, uimit, de atata neputinta. sa ne rugam la stele, o cale atat de simpla in a imortaliza amintirea transformarii firesti a materiei, vinovata de atractia chimica dintre particolele ei,agatate in tabelul lui Mendeleev. un text scris de tanarul Andrei Petre care indeamna la meditatie. felicitari pentru curaj:) si un vot din partea mea. nu pot pleca fara a nu va darui si voua un mic grup de dinozauri. sunt deliciosi, mai ales, sus, pe varza si neaparat la cuptor;))  
Postat de catre ambigua departare la data de 2006-10-28 19:14:14
         
 
  revin:

traiesc intr-o tara injumatatita, datorita religiei, partea de Nord, inca apartinand UK-ului(United Kingdom)...Irlanda, partea de Sud, si-a castigat independenta...sa facem un pas mai departe,sa trecem dincolo de limite...afirmi...insa ce facem cu politica?...este atat de ne-metafizica, si coboara cronologic in subpuncte...?

goia


revin

 
Postat de catre nula nada la data de 2006-10-28 07:51:34
         
 
  wow,

am fost adoptata de o tara a carei istorie a fost clar, dependenta de religie: disputa catholico- protestanta...regina sau independenta, idealizata printr-o persoana de sange comun...adica nu, nu, albastru...cu plagi...infometare...interzisa cultura cartofului...catholic sau protestant?

oameni au murit, politica si-a ingrasat pantecul...oameni mor, politica strategic, acopera culisele religiei...omul, neadaptat, pus pe o scena de lemn...se gaseste singur...


primul capitol,

revin

promit,

goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2006-10-28 04:51:52
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE