FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Răspuns lui Caron: poate, dar riscă să nu fie validat ca un text valabil pentru acest concurs. Asonanța, după cum cred că știi, este o rimă imperfectă. Ritmul interior trebuie să fie însă exteriorizat. Așteptăm și alte întrebări.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-10-24 17:43:54
         
 
  Eu am o intrebare.
Ritmul poate sa fie si interior?
Rima poate sa fie si asonanta?
Am pus doua intrebari, imi cer scuze.
 
Postat de catre Caron Augustin la data de 2006-10-24 03:02:46
         
 
  Am uitat sa va zic felicitari pentru initiativa!
Asta nu inseamna ca va apreciez mai putin:)

Succes!
 
Postat de catre Eliza Voicu la data de 2006-10-23 21:40:54
         
 
  Felicitari pentru initiativa! Acest concurs este bine venit!!! Astept sa vad primele productii...

Felicitari inca o data!!!

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-10-23 21:34:57
         
 
 
Liviule, el a spus "neclaritate". După cum ai spus, procedura noastră a fost clară. Rezultă că neclaritatea a fost produsă de procedura în care lucrează mintea lui. Deduc că pentru concursul nostru n-are nici o relevanță. Pentru problemele lui mentale nu știu unde se poate face contestație.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-10-23 17:50:19
         
 
  În legătură cu contestațiile, am următoarele propuneri:
1. În principiu, nu se admit contestații.
2. În cazul în care, printr-o împrejurare peste putința noastră de decizie, o contestație trebuie admisă, ea nu va fi validată.
3. Dacă, prin absurd, juriul va fi obligat să o valideze, dînsa (contestația, care va să zică) va fi dată spre soluționare unei comisii parlamentare. Pînă-și stabilește comisia regulile de funcționare, pînă întruneșrte cvorumul... Moarte sigură pentru biata contestație.

A lu’ Ecs nu se pune. Ce-i aia nelămurire? Procedura e procedură. Chiar și pentru el! Să o rescrie, dacă vrea să fie înregistrată drept contestație!

Trecînd la treburi mai puțin serioase, cred că nu e cazul să ne împiedicăm în astfel de amănunte. În fond, e un exercițiu, practicat de oameni maturi. Nu e în joc premiul Nobel! Cred că putem trece peste tot felul de orgolii mărunte, mai ales că ne cunoaștem de atîta vreme. Iar printre cei care practică umorul în acest atelier nu prea sunt ahtiați după galoane.
Sper într-o atmosferă destinsă.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2006-10-23 17:25:40
         
 
 
Mă aflu într-o situație extrem de delicată, ca să nu-i spun ingrată. Sînt, grație colegilor din juriu și numelui meu predestinat să fie primul în listă doar datorită arbitrariului unui alfabet provincial – cel latin (într-o țară asiatică aș fi fost cu siguranță în altă poziție alfabetică), simultan moderatorul etapei și președintele juriului. Asta îmi impune să cumulez și funcția, nenominalizată încă regulamentar, de purtător de cuvînt.

Ca un ins un pic mai versat în chestii concurențiale, am avut grijă să avertizez juriul că lipsește un articol important din regulament – contestațiile:

„- trebuie specificat și ceva în legătură cu contestațiile: unde se depun, pînă la ce termen, cînd li se răspunde și cum afectează rezultatele odată validate (sau nu sînt validate pînă nu se judecă și contestațiile?), unele contestații sînt poate semnalate pe parcurs, dar altele contestă chiar rezultatele”

Singurul care s-a sesizat și a dat un răspuns a fost Dan Norea (numele său nu înseamnă nicium că ar fi cu capul în nori):

“- cu contestatiile nu m-am gandit; cred ca trebuie sa ajunga la seful comisiei; si da, e bine ca rezultatele unei etape sa nu fie declarate definitive si cumulate in clasamentul general pana nu se rezolva contestatiile; cred ca trebuie lasata o saptamana (pentru cazul in care seful juriului vrea sa consulte membrii) si pe aceasta durata
clasamentul etapei va avea titlul clasament provizoriu"

Ceilalți n-au avut nimic de comentat și au zorit lansarea concursului. Eu le-am cîntat în strună și am propus ca el să se desfășoare sub deviza, la alegere:

“Provizoratul e starea cea mai durabil㔠sau “O pasiune complet echipată se naște moartă”.

Am divulgat chestiuni de culise și s-ar putea să fiu destituit. Dar, acum ca președinte, propun introducerea unui articol suplimentar:

Art. 7 Contestații.

7.1 Contestațiile legate de fiecare etapă sînt depuse în pagina moderatorului doar în primele 24 de ore de la afișarea rezultatelor, judecate de moderator și ratificate prin vot de către juriu.

7.2 Contestațiile legate de întreg concursul sînt depuse pe întreaga durată a concursului în pagina președintelui și sînt judecate de acesta, urmînd să fie deasemenea ratificate de juriu.

7.3 Taxa de timbru pentru fiecare contestație constă într-o epigramă inspirată din subiectul contestației. Ea va fi judecată numai dacă juriul va valida epigrama.

7.4 Contestațiile aberante vor fi returnate contestatarului care va trebui să majoreze taxa de timbru la 5 epigrame, urmînd apoi același traseu ca și celelalte.

Ca președinte propun și un articol care a fost neglijat – premii. Las la latitudinea juriului dacă va căuta și va găsi un sponsor pentru asta.

În numele meu personal, dar și în calitate de președinte, voi decerna însă un premiu special, denumit Lingura de lemn (premiu inspirat din competiția celor șase națiuni la rugby și atribuit tradițional echipei clasate pe ultlimul loc), pentru cea mai stupidă contestație primită pe parcursul întregului concurs.

Deocamdată am o nominalizare: prima contestație depusă la prima oră de ex.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-10-23 15:30:47
         
 
 
Răspuns oficial.

A fost propus de Dan Norea, a încercat să se recuze, gîndindu-se că va fi contestat de persoanele care au neclarități mentale, dar a fost ratificat de toți jurații care i-au jurat credință. Votul a fost oarecum deschis, deși nu față-n față.

La următoarele tale constestații vom introduce o taxă pentru a fi luată în considerație: trebuie să scrii 5 epigrame pe care juriul să le considere valide.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-10-23 11:26:43
         
 
  am o neclaritate: Presedintele juriului a fost als prin vot secret sau s-a autonumit. In caz s-a autonumit concursul nu are nicio relevanta.  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2006-10-23 11:19:31
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE