FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  viața bate filmul, nu ne putem astepta decat la surprize..., plăcute!
mulțumesc încă odată steluța mea...
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-10-08 08:02:23
         
 
  Ești un adevărat creator de surprize. Mai ai și altele, nu? E puțin nostalgic să le recitesc, îmi arată cât de copil eram atunci. Parcă acum sunt altfel... Tu poți să spui că ai renunțat la țigări, pentru ca steluțule să nu tușească și să nu facă gripă, și să scrii și azi la fel de frumos. Dar de ce remușcare? Și de ce calapod? O zi fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-10-08 06:51:43
         
 
  Steluța

M-am întors. Iar ești dulce, între vis și dorință, nu între vis și coșmar. Ori sunt eu în euforie, ori poezia ta mustește de o posibilă fericire. Tot mai frumos și tot mai sus pe boltă. Steluțele să popsească și pe cerul tău, dar te rog să arunci țigara din poezia cealaltă, că le va umbri arderea.
mariana fulger [28.Apr.06 08:38]


eu ce sa mai zic cand insusi remuscarea face calapodul dulce!

cvu drag
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-10-07 22:11:17
         
 
  multumesc Ralu de mostenirea ta care planaza asupra mea...,
nu fugii ca te impiedici in pacate.
daca nu ma iei si pe mine inseamna ca mu vrei sa fiu si eu alaturi de tine...
cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-10-07 22:08:45
         
 
  Un poem superb de sensibil și sensibil de superb. Te rog să faci ceva cu intri cristalinul acela. Mi se pare ceva în neregulă, probabil trebuie o prepoziție. Iartă-mă dacă n-am înțeles. Pentru truda ta emoțională îți dau cu dragă inimă votul meu. Consideră că e steluță, e lângă tine... Ia stai nițel, nu eram eu steluța ta pe agonia? Mai demult? Cum se mai schimbă oamenii!!! Eram. Glumesc. O seară fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-10-07 19:06:08
         
 
  Steluța ta, dragă Tavi, nu s-a dus nicăieri; e tot acolo sus; e suficient seninul tău din suflet ca s-o vezi...
Iartă-mă că-ți scriu pe fugă; mă pregătesc să plec la o petrecere; dar am vrut să-ți las un semn...

 
Postat de catre Simona Dobrescu la data de 2006-10-07 18:28:47
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23887
Comentarii: 120201
Useri: 1420
 
 
  ADMINISTRARE