FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  sper ca amintirile frumoase nu dor...
ci recheama la meditatie si zambet!
cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-10-05 00:55:02
         
 
  Și trebuia să-ți aduci aminte? Acela e comentariu? Și-apoi, atunci era seară, azi era lumină. Acum e din nou seară. Te rog să nu-mi amintești comentariul peste alte cinci luni. O seară fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-10-04 19:30:50
         
 
  multumesc pentru trecere, vot si adresa!
luam legatura.

cu drag
tavi
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-10-04 16:05:27
         
 
  Imi plac versurile tale si am votat. Am retinut acordul.
Adresa mea: [email protected]
Cu drag,
Rodica
 
Postat de catre Rodica Elena Lupu la data de 2006-10-04 15:17:13
         
 
  e republicata, ai mai citit/o in aprilie 25
atunci ai spus:

=Marmură
Voi spune doar că ai scris frumos și sensibil, dar mă voi retrage înainte să simt răceala pietrelor așternute peste sufletul tu știi cui. Interesantă trecerea de la feminin la masculin - o continuare a ei în el, care mai are șansa să simtă neputințele trupului acaparat de poala morții. Să-i fie sufletul împăcat și trupul cât mai puțin apăsat de pietre și hărțuit de viermi. Deja am luat-o razna. Noapte bună.
mariana fulger [25.Apr.06 22:20]

sa nu te superi Mariana,e amintirea mea frumoasa...din aceea vreme!
cu drag.
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-10-04 15:07:06
         
 
  Iar ai trecut pe la cimitir. Trosnesc fantomele, cruci se încălzesc și cântă văpaia în tine. Miroase puțin a rugină și a tufănele, și a brumă, dar parcă și a must poezia ta, îmi amintește de cei uitați printre ziduri reci și lilieci. Va veni un timp pentru toate cele. Ai scris bine. O zi cu soare.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-10-04 14:40:46
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23887
Comentarii: 120201
Useri: 1420
 
 
  ADMINISTRARE