FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Sunt de trei saptamani aici dar zilele au zburat ca vantul si ca gandul pentru ca au fost multe intalniri cu prietenii mei dragi, cu cei de la ziarul Observatorul si toate cele vizitate.
Cred si eu draga Tavy ca iti e dor de ceva atat de frumos ca Niagara, o minune pe care numai ea, natura o poate realiza. Toate cele bune si sa ajungi cat mai repede aici ca sa-ti implinesti dorul. Cu drag,
Rodica
 
Postat de catre Rodica Elena Lupu la data de 2006-09-26 17:53:09
         
 
  Dna Rodica zile senine si fericite in aceasta escapada dincolo de atlantic si aproape de cascada cea mare de care mi-e dor...
cu drag
tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-09-26 00:27:38
         
 
  de e dorul calator
si porneste lung in zbor
in Canada se opreste
si de-acolo ne zambeste.
dar noi oameni visatori
salutam pe varsatori.
cu drag
:))
tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-09-26 00:25:15
         
 
  Draga Octavian varsatorul mai e si altruist. Am votat pentru ca imi plac versurile tale.
Cu drag, un alt varsator,
Rodica Elena
 
Postat de catre Rodica Elena Lupu la data de 2006-09-25 00:04:51
         
 
  de drag votezi acest poem,
sau afli ca sunt varsator?
sau de alta eu acum ma tem
l-ai dat ca esti si tu...,un visator!


 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-09-24 22:08:44
         
 
  Tavy, astăzi n-am umor –
Versul tău m-a pus pe gânduri
Și-ți scriu cu drag aste rânduri,
Căci și eu mi-s vărsător... :)
 
Postat de catre Simona Dobrescu la data de 2006-09-24 18:30:03
         
 
  nu-i trist sa fi varsator doar e o mare responsabilitate pe care si-o asuma fiecare nativ
din zodie dupa puteri...
multumesc draga Mariana de sufletul tau bun si de vorbele tale frumoase pe care le pictezi atat dedelicat cu inima
cu drag
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-09-24 16:41:27
         
 
  Ești un vărsător sensibil, dar vărsătorii sunt și foarte capricioși, am una în familie, mezina. Când vor să o țină pe a lor, apoi o țin. Dar sensibili și mereu în nevoie de cineva care să le spună că e bine așa, viața, pasul următor. Nu în spiritul acestei introduceri, textul tău e unul filosofic, cu accentul pe singurătate, veșnica singurătate a visătorilor. Frumos. O după-amiază fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-09-24 14:44:08
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23890
Comentarii: 120201
Useri: 1420
 
 
  ADMINISTRARE