FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Cred că acolo i-ar fi locul, ai dreptate, jos, aliniat dreapta.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-12 13:50:56
         
 
  eu ador vântul, în toate sensurile acestui cuvânt. de aceea vechiul freamăt al frunzei este una din simbiozele cu el. și de aceea acel "nimeni s-asculte" îl simt ca pe o deșertăciune a vieții. fără vânt, fără viață. eu ascult măcar vântul ce a fost sau ce-ar putea fi.

cum ți-ar părea dacă ai plasa scrisul în colțul acela întunecat din dreapta jos? ca efect.
 
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-06-12 12:49:34
         
 
 
Elia, dar din dar... Nu pierde gustul vîntului.

Gina, mai importantă-i sugestia, tăcerea, ascultarea mută. Cuvintele tind să se destrame-n liniști.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-11 19:41:40
         
 
  corneliu, simbolistica celor scrise este relevanta...grupand primul vers cu cel de-al doilea, se naste o sentinta, la fel cel din mijloc cu ultimul, o alta sentinta...iar ca o insumare, o alta sentinta...clasa, goia  
Postat de catre nula nada la data de 2006-06-11 19:10:55
         
 
  fotografie
uitată în buzunar –
ca ieri, pădurea


Votez si eu - pentru cararile neumblate ale padurii, pe care doar vantul lasa urme...


 
Postat de catre elia david la data de 2006-06-11 18:40:13
         
 
 
Foarte frumos conceput! Totuși, "nimeni s-asculte" insuflă oarecare tristețe, deși nu e cazul. Frunza freamătă și atât. Există și atât. Pentru nimeni, pentru nimic.

 
Postat de catre Sha Mana la data de 2006-06-11 18:39:29
         
 
 
Ceea ce transmite un haiku bun este o anume stare de sabi, de însingurare, solitudine, de austeritate a simțirii unei anume părăsiri dintotdeauna. Starea de mu, lipsă, sărăcie liber consimțită în care neavînd nimic, posezi totul.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-11 16:50:58
         
 
  In final...inviind tacerea prin...nimeni s-asculte...sensibil profund ...suntem cu poetul!  
Postat de catre Atila Racz la data de 2006-06-11 16:38:40
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23792
Comentarii: 120206
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE