FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Elia, mă bucur că nu ți-ai întors ochii de la cer, așa îți mai pică din cînd în cînd și asupra mea.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-12 21:34:55
         
 
 
Ecsi, eu sînt într-o intensă cură de viagra. Deci mai așteaptă cu putința. Am eu o scară a ciudățeniei, începe cu ostil, străin, straniu și... odată și odată poate ajunge chiar la minunăție. E chestie de ajunare. Răbdătoare.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-12 21:32:28
         
 
  Cine are ochi de vazut cerul, sa-l vada...
Foarte frumos eseul tau... Excelenta intrepatrunderea cu textul care l-a inspirat.
Votez pentru iluminare si armonie...
 
Postat de catre elia david la data de 2006-06-12 20:42:54
         
 
  Domnule Atanasiu in ciuda polemicii pe care am purtat-o pe acest site si pe care dumneavoastra ati considerat-o rafuiala personala, remarc acest text si ma gandesc singur in mintea mea bahica ca daca exista dorinta va fi candva si putinta. Sa nu ma intelegeti gresit.
Camus este fenomenal absurd si revoltat dar si canicular ca un tarm algerian. Cu toate ca intr-un sens este doar un ,,Strain"
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2006-06-12 20:21:42
         
 
 
Camus este printre cei cîțiva, nu mulți, dintre autorii mei preferați pe care i-am frecventat cu asiduitate. Într-adevăr pasiunea și luciditatea sînt cele două trăsături ale operei și atitudinii sale în viață. Fidelitatea este, se pare, mai mult decît a nu-ți înșela un partener oarecare. A fi fidel înseamnă a ști să înțelegi și să nu trădezi aspirațiile și exigențele unei vieți autentice. Restul e secund.

Adulterul adevărat înseamnă să-ți bați joc de propria viață în numele cine știe căror interese stupide, meschine, dictate de onorabilitate.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-12 13:47:13
         
 
  Am votat textul tău, deoarece Camus este unul dintre autorii mei preferați, dar lăsând la o parte acest lucru, analiza subtilă a vieții sufletești veritabile cum o numești tu și cum este de fapt mi-a plăcut foarte mult. Camus este un moralist care își întemeiază atitudinea pe o interpretare proprie a condiției umane, așa după cum reiese din definirea pe care o dă când vorbește despre ceea ce înseamnă pentru el un moralist „un om care are pasiunea inimii omenești”. Gestul „adulterin” al lui Janine nu supără pe nimeni, deoarece Marcel trăiește într-o lume paralelă, aridă, lipsită de culoare. ”El nu mai trăiește, viețuiește și funcționează.” Nu s-a întâmplat nimic și totuși s-a întâmplat tot ceea ce era mai grav, dar nu pot să nu mă întreb din punctul de vedere al cărui personaj?  
Postat de catre Magdalena Dale la data de 2006-06-12 13:03:15
         
 
  Mulțumesc acum celui care a evidențiat tetxul, în timp ce eu parcurgeam analiza-portret și doream la rându-mi să o pun în evidență. Prezentare și nu doar, ci o privire aproape de personajul feminin și de întâmplarea ce ascunde un adulter simbolic și neîntâmplat. Să îl prezinți pe Camus nu e chiar simplu și mă bucură că aici Corneliu se lasă mereu provocat și îi reușește. Bine.  
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-06-12 11:12:01
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23791
Comentarii: 120206
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE