FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Corneliu, acum am revenit, după 3 ore de absență.
Am citit comentariul tău. Afirmația ta a fost limpede, oricine înțelege, chiar și la nivel mediu de percepție și cunoaștere ce este scris acolo. Nu e interpretare. Orice autor ar fi făcut asemenea afirmație aș fi intervenit, indiferent de nume. Dar, recunosc, în oameni în care am încredere vreau să îmi păstrez încrederea cât se poate de mult timp, nealterată, îndeosebi dacă eu niciodată, dar niciodată, nici în plan personal, nici în public, nu le-am adresat nimic lezant. Ești unul dintre acești oameni cu care am păstrat mereu un echilibru bun.
Mulțumesc pentru clarificare. Știu că nu vei mai cădea în aceeași greșeală sau în altele similare, de aceea am păstrat șansa de a trece definitiv și cu liniște acum peste incident.
Oricum, atenționarea și rugămintea mea rămâne valabilă pentru orice autor, pentru orice text. Pe site-uri literare comentariile se fac pe texte, nu pe prezumții asupra vieții private și pe profesiile autorilor.

La bună înțelegere mai departe.

Daniela
 
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-07-15 22:38:34
         
 
  Îmi pare rău că am comis-o, eram sub influența zglobiei afirmații cum că scriu "idioțenii". Se vede că m-am molipsit. Voi fi mai atent. Te rog să primești scuzele mele ca pe o intenție serioasă, nu mă joc toată ziua cu ele. Crede-mă că nici prin gînd nu mi-ar fi trecut să vorbesc persiflînd meseria ta, vizam doar năravurile manifestate cu insistență chiar atunci de cel ce se tot agită important.

Sper să nu mai cad în asemenea greșeală.


nu maestre nu scrii idiotenii ci doar asa scrii
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2006-07-15 22:10:57
         
 
 
Am găsit despre ce e vorba.

Scuză-mă, Ela, într-adevăr e o frază care mă incriminează. În context nu poate fi luată evident la propriu, dar faptul că poate fi interpretată e suficient. Îmi pare rău că am comis-o, eram sub influența zglobiei afirmații cum că scriu "idioțenii". Se vede că m-am molipsit. Voi fi mai atent. Te rog să primești scuzele mele ca pe o intenție serioasă, nu mă joc toată ziua cu ele. Crede-mă că nici prin gînd nu mi-ar fi trecut să vorbesc persiflînd meseria ta, vizam doar năravurile manifestate cu insistență chiar atunci de cel ce se tot agită important.

Sper să nu mai cad în asemenea greșeală.


 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-07-15 19:36:03
         
 
 
Aștept detaliile și precizarea afirmației și a locului unde o pot găsi.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-07-15 19:13:31
         
 
  scuze: din greșeală am apăsat pe vot.  
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-07-15 18:56:06
         
 
  Corneliu, îmi pare foarte rău. O afirmație a ta semnalată pe site m-a determinat să invalidez textul până la lămurirle depline. Nu mă așteptam ca tu să îmi faci o asemenea nedreptate.
Detalii: în comentarii și în articolul editorial.
 
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-07-15 18:55:15
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23818
Comentarii: 120251
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE