FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Cînd am făcut catrenul, e mult de atunci, nu-mi puneam nici un fel de probleme de prozodie. Și nu-mi pun nici acum, deși vă mulțumesc pentru grijă. Prefer "tulburarea", chiar șchiopătînd ușor (de vreun sărut în talpă, mai știi), iar "ecoul tăcerii răspunde" are avantajul că poate fi citit și ca faptul că totuși tăcerea are ecou (și deloc de neglijat), și ca acela că tăcerea (în sine) așteaptă mereu ecouri (surdinizate) și se pătrunde de ele. Fără intervenția voastră toate astea rămîneau implicite.

Și asta îmi aduce aminte de un vers memorabil al lui Blaga:

"Toate își răspund prin liniști."

Răspunsul poate fi replică, ecou, comunicare, dar liniștile sînt simultan și mediu, ambianță, canal al comunicării. Și cu puțină atenție se simte că de fapt sînt și vehicolul și substanța comunicării. Își răspund în sensul că se pătrund de liniști și își corespund unul altuia în armonia pe care o creează liniștea, se cuminecă întru liniști. Împărtășesc solidare tăcerea cosmică instituită în miracolul clipei.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-10 09:23:00
         
 
 
În limpezimi îți zvârl poeme,
în cercuri te desfaci cu ele -
domoală trecere de unde,
tăcerea în ecou răspunde.

Și mai rămâne rima defectă din al doilea vers. În rest, perfecțiune! (Sper că nu tulbur apele vreunei Dane...:)

 
Postat de catre Sha Mana la data de 2006-06-10 00:57:00
         
 
  Corneliu, Corneliu...
primele doua versuri sunt bune, structura de 9 silabe, in ultimele doua o gafezi.
Versul 3 are o silaba in plus, problema este cuvantul "tulburare"...sa zicem ca aici ar suna frumos si poetic...scurgere
in ultimul vers cuvantul "tacerii" rupe ritmul datorita accentului care cade aiurea, imi suna mult mai bine "trecerii"

Sper sa nu te supere analiza mea minutioasa. Sper ca ti-am fost de ajutor, cumva.
 
Postat de catre retras definitiv la data de 2006-06-10 00:11:06
         
 
  Corneliu, versurile sunt frumoase, dar constrastul text/imagine este esuat [artistic vorbind]. Daca ati arata unui pictor varianta a doua, probabil feed-back-ul ar fi negativ .. de ce? Galbenul pur nu exista pur si simplu nu exista iar directa juxtapunere cu imaginea provoaca dureri de cap .. prima mai merge, dar a doua o spun, fara sa vreau sa par rautacios sau altfel, este kitsch ..

cu respect,
ionut.
 
Postat de catre Rotaru Alexandra la data de 2006-06-09 23:53:35
         
 
 
variantă

Photobucket - Video and Image Hosting

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-09 21:40:09
         
 
 
Danelor din toată lumea. Uneia și tuturor.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-09 20:45:20
         
 
  în margini de ecouri sting
luminile din timp cenușă
să pot albastrul să cuprind
în ochiul tău ca o cătușă


frumos, Corneliu. deși știi cât sunt de subiectivă când e vorba de alb-albastru, ape și sensurile lor.
mie mi-e dor de-o dană a lui ștefan și vizualele lor. o pot considera pe aceasta și pentru ea. :) dacă nu ți-e cu bănat.
 
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-06-09 19:56:31
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23791
Comentarii: 120206
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE