FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
salcȃmul teo
Text postat de dorias serbanescu

oamenii fără familie și-au făcut curaj și-au iesit la lumină. cu viețile mai triste decȃt ei. teo cȃnd dormea era fericit. își asuma inactivitatea. oamenii fără familie au vrut să-l taie pentru foc. dar s-au speriat. au fugit și n-au mai ieșit din case.
Ploaia. zăpadă și vantul l-au tras pe teo de organele ca niște urechi de măgar.
soarele se autoevaluase cu punctaj maxim. se plȃngea de genă. de infertilitatea lui. coțofanele se rușinau. nu-l mai văzuse niciodată atȃt de despuiat. aveau nevoie de ramuri spinoase să -și protejeze cuibul. pȃnă la urmă. și-au abandonat gazda. de necaz.
în sfȃrșit. cu mult efort. teo s-a împrimăvărit. vedea cu butonii florali. mai clar decȃt pămȃntenii. peste un timp. a primit de la albine vaccinul. cu răbdare și sens. a dobȃndit iubire. maturitate. înțelepciune. ironie. autoironie și haz.. nu mai voia să fie singur. nu mai voia sa fie nimeni singur.
s-a hrănit și a hrănit diversificat. de dragul celor care i-au fost alături. în jurul tulpinii și-a crescut drajonii- niște tineri ajunși la vȃrsta cand trebuiau să se descurce singuri. spera. toți prietenii meteorologici. entomofili și păsările i-au venit în ajutor. teo și-a plesnit fructele. a căzut o ploaie de semințe peste tot în lume. a fost un război botanic frumos. fiecare om fără familie a desprins atent cȃte un drajon și l-a plantat în grădina lui.

Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23932
Comentarii: 120163
Useri: 1424
 
 
  ADMINISTRARE