FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Scrisoare deschisă adresată:
Text postat de Emanuel Cristescu
AJUTAȚI-NE SĂ ÎNȚELEGEM!



E.S. Thomas Baekelandt, Ambasadorul Belgiei in Romania
E.S. Karsten Vagn Nielsen, Ambasadorul Danemarcei in Romania
E.S. Päivi Pohjanheimo, Ambasadorul Finlandei in Romania
E.S. Michèle Ramis, Ambasadorul Frantei in Romania
E.S. Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Germaniei in Romania
E.S. Stella Ronner-Grubačić, Ambasadorul Olandei in Romania
E.S. Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei in Romania



Excelențele Voastre,


Având în vedere că ați intervenit într-o problemă internă (id est legiferarea) a statului suveran în care sunteți acreditați conform Convenției de la Viena (1961), am dori vă amintim următoarele:

În afara celor câteva mii de protestatari gălăgioși care terorizează spațiul public al României cu proteste ”spontane” care durează de 1 an de zile, suntem mulți, foarte mulți cetățeni care susținem aceste legi. Sondajele de opinie demonstreaza că optiunile electoratului sunt aceleași cu cele exprimate în 11 decembrie 2016!
Vocea electoratul român prinde glas și prin forme noi de exprimare. La adresa:

Susținem proiectele de legi propuse de către Ministrul Justiției, domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader



găsiți o listă de aproape 5,500 semnături de susținere a acestor legi.

Subsemnații apreciem și susținem, în totalitate, scrisoarea pe care v-a adresat-o doamna judecător Florica Roman, în forma de la adresa:


Scrisoarea deschisă a judecătoarei Florica Roman


Excelențele Voastre,

Trăim aici, în România, și timp de peste 12 ani am observant derapajele unei Justiții abuzive, nedrepte și care, parcă, se dovedește a fi fost folosită de anumiți centri de putere în scop politic, adică de eliminăre a adversarilor politici și a îngenuncherii oricărui oponent. De asemenea nepermis de mulți simpli cetățemi au căzut victime ale acestui complex antijustițiar ”servicii – procurori – judecători - media”, complex a cărui existență este dovedită de Protocoalele SRI-Justiție, anunțate de Adjunctul Directorului S.R.I., gen. Dumbravă, confirmate de Procurorul General Augustin Lazăr și probate prin suficiente documente cu număr și data certă emise de instituțiile in cauză. Ori toate aceste practici, inclusiv linșajul mediatic, sunt încălcări deosebit de grave ale Principiilor fundamentale ale statului de drept, ale Constutuției României și o lovitura în fomă continuată la fundamentul democrației.

Cu regret am constatat că țări europene asociate în U.E. au tăcut pe această temă - fie nu au fost informate deși ambasadele au servicii proprii de traducere, fie tăcerea lor a fost complice. Însă, în această a doua ipoteză de lucru, pentru noi a fost extrem de dureros faptul să constatăm că țări cu democrații consolidate, aparent au girat antidemocrația și modul de funcționare anticonstituțional al Justiției din România.


În România s-au comis erori judiciare, nedreptăți, înscenări, dosare comandate, abuzuri de neimaginat. Tot atâtea vieți distruse. Cazul Vili Rupa, prin șirul de abuzuri și tragismul vieții distruse ar îngrozi pe oricine - CEDO a constatat încălcări pe art.3, 5, 6, 8, 13 și 44 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, stabilind despăgubiri, dar viața acestui cetățean, egal în drepturi cu Excelențele Voastre și subsemnații, este ireparabil distrusă). Nu doar el, ci Poporul român a fost lăsat singur – mult prea numeroasele condamnări ale Romîniei la CEDO sunt tot atatea susțineri ale afirmațiilor noastre. Condamnări pentru care tot poporul roman plătește reparațiile, deși art. 52(3) din Constituția României prevede răspunderea magistraților.
Tot mai des în ultimul timp presa și, mai nou, chiar înalți funcționari din justiție și serviciile de informații devoalează cutremurătoarele atrocități comise. Rămânem surprinși că domniile voastre nu ați luat act de acestea sau nu ați reacționat la asemenea situații cu totul inacceptabile in Europa și lumea liberă de azi.

În urma alegerilor parlamentare (legislative), desfășurate corect și necontestate de către nimeni, noua majoritate parlamentară a decis să modifice actualele legi ale Justiției, anume acele prevederi care au permis și încă permit asemenea nedreptăți. Ca modele au fost luate chiar legile din propriile dumneavoastră țări, adică Aquis-ul legislativ European, recomandările Comisiei de la Veneția pentru Democrație prin Drept, dar și alte modele cu standarde legislative ridicate, în materie.

Elaborarea acestor proiecte de legi a fost făcută de colectivul condus de unul dintre care, apreciem, a reușit să armonizeze proiectele respective cu legislația europeană în materie. Bineînțeles, aceste proiecte de legi au fost supuse, transparent, unei campanii de dezbateri publice fără precedent. Mass-media a organizat dezbateri pe aceste proiecte, iar rețelele de socializare au cuprins, practic, întreaga societate activă a României. O dezbatere, vie, a avut loc în Parlamentul României, poate fără precedent în vreun stat al UE.

Ca în orice democrație, sunt și păreri diferite, chiar contrare, care nu au fost împiedicate să se exprime liber. Din păcate parlamentarii Opoziției doar critică monocord – fără a aduce o singură propunere alternativă la vreun paragraf incriminat! Nici nu s-a adus vreun argument juridic valid pentru a lăsa nemodificate legile actuale, sau vreun argument care să demonstreze că s-ar încălca principii democratice și ar afecta independența Justiției. În mod cu totul surprinzător, o parte (sic!) dintre parlamentarii opoziției neproductive a demonstrat că are legături cu protestatarii din stradă, sporind nejustificat neliniștile sociale. Totul a ajuns să pară o luptă de guerrilă politică cu nimic deosebită de anii întunecați dintre cele două Razboaie mondiale. Cu atât mai mult am fost surprinși să constatăm că domniile voastre, în percepția noastră, v-ați solidarizat cu acești simpli contestatari politici, în totală contradicție cu statutul prevăzut in Convenția de la Viena (1961).

Iată de ce, conștienți fiind că sunteți la curent cu prevederile acestor legi (Ambasada Franței ne-a informat că dispune de specialiștii și traducătorii necesari unei riguroase informări) Vă rugăm cu tot respectul, ca, în calitatea de reprezentanți ai unor democrații consolidate, să ne sprijiniți în identificarea acelor prevederi din noile legi care încalcă standardele juridice ale U.E., care contravin recomandărilor Comisiei de la Veneția ori care nu sunt similare unor modele din democrații consolidate respectiv, care riscă să afecteze independența Justiției în România.


Suntem gata să ne prezentăm la dumneavoastră, dacă ne veți invita, pentru a vedea ce considerați Excelențele Voastre că este greșit în aceste legi și pentru a putea susține și punctul nostru de vedere.

Demersul nostru de cetățeni europeni liberi și de bună credință este de a fi ajutați să vedem dacă și unde se greșește în aceste legi. Pentru că, Excelențele voastre, aspirația noastră este aceea de a ne alinia în toate la standardele Aquis-ului european în toate domeniile inclusiv în cel legislativ și judiciar. Nu dorim, sub nicio formă, să rămânem sau să devenim cetățeni europeni de rangul doi. Însă dorim ca și Justiția noastră să fie credibilă similar Justiției din țările dumneavoastră. Nu ne îndoim că știți că, actualmente, peste 80% dintre cetățenii României declară că nu au încredere în Justiție. Și acest aspect reprezintă un puternic semnal de alarmă pentru conducătorii Europei, care pe noi ne îngrijorează la modul absolut. Și nu ne îndoim că și UE și țările domniilor voastre sunt îngrijorate de faptul că o țară membră UE are o justiție cu o așa lipsă de credibilitate.


Exceențele voastre, noi suntem cetățeni simpli. Vă prezentăm scuze dacă nu am respectat intocmai normele diplomatice, precum și prevederile Statutului internațional privind poziția de ambasador. Scrisoarea noastră a fost determinată doar de intervenția dumneavoastră, adresată autorităților române, pe subiectul Justiției, fapt care ne afectează profund interesele noastre de cetățeni susținători ai acestor legi.


Rămânem în așteptarea unei posibile invitații la o dezbatere comună ori la sediul ambasadelor țărilor dumneavoastră ori în altă parte, sau așteptăm o nouă poziție publică în care să argumentați, așa cum v-am solicitat, intervenția dumneavoastră.

În așteptarea răspunsurilor, Vă rugăm să acceptați, Excelențele Voastre, expresia celei mai profunde considerații.



Conf. Univ. Dr. Ion CORBU, București

Jurist Emil ILEA, Timișoara
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Am înțeles. Nu puteți răspunde la întrebare și fandați. Prin urmare, pe subiectul acesta sunteți neeligibil. La mulți ani.  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2018-01-01 18:23:15
         
 
  Eu, de prost ce sunt - în comparație cu d-voastră, care sunteți intelectual - am auzit doar de Convenția de la Veneția! Și de Iordache. V-a fost coleg la „seral”? Nu de alta, dar individul ăsta, revanșard - după ce a fost „trântit” de Dragnea (via Grindeanu)- a devenit și mai slugarnic, mai bun executant. Asemenea specimen ar trebui să stea într-un borcan cu spirt, la „Antipa”!  
Postat de catre Ioan Jorz la data de 2018-01-01 18:11:58
         
 
  Domnia voastră (vedeți ce elegant evit eu invitația în neeleganta hrănitoare suino-politică?) ați auzit de o Convenție de la Viena privind statutul ambasadorilor în țările în care sunt acreditați?

Și, pentru că văd că vă erijați într-un fel de ambasador al ambasadorilor, ia lăsați dumneavoastră suficiența la o parte, sau pentru alții. Nu o folosiți cu mine că știți că nu dau doi bani pe astfel de comportamente și nu mă las impresionat. Și răspundeți dumneavoastră la problematica decent pusă dar fermă din scrisoarea mea și a unui concetățean de-al domniei voastre. Dacă sunteți capabil. Dacă nu, măcar aruncați prosopul! Este mai onest! Decât să te dai categorie grea și să nu faci față nici la muscă! Repet: citiți scrisosrea, înțelegeți ce am scrsis și răspundeți concret la ce am scris eu. Nu lka altceva. Nu părerologie, lozinci, slogane, clișee! Aștept să vă dați măsura magnanimității dumneavoastră euristice!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2018-01-01 17:59:14
         
 
  Maestre, matale și binomul otrăvitor - Tăriceanu-Dragnea - ne luați de proști? Rușine! Trebuie să fii cel puțin tâmpit, să nu știi că ambasadele din România au traducători de excepție, pa limba română, așa că știu despre ce e vorba în cazul legilor Iordache! Spre deosebire de „adunătura” de clienți PSD și ALDE, din ambasadele noastre, aflate sub patronajul unui decrepit, fost activist al PCR, ăia știu sâ-și facă meseria! Matale îți faci treaba, mare, mică - cine știe!  
Postat de catre Ioan Jorz la data de 2018-01-01 17:28:52
         
 
  ar fi o idee, dle C. mă inspiră mai ales această propozițiune clasică:
„Vocea electoratul(?ului?) român prinde glas și prin forme noi de exprimare.„
devastant de emoțională, ca ardeiul iute în papricaș și totodată francă, decisă ca și cartușul fără capsă!
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-12-30 23:58:04
         
 
  Cu defetiști ca dumneavoastră nu! dar cu niște proteste autorizate în fața ambasadei, după modelul haș, adică zi de zi....nu aș fi așa sigur. Dar, în lumea vegetală, da, aveți dreptate!  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-12-30 21:22:28
         
 
  "Ce sper eu? Este să știe că sunt și alte opinii și nu puține și sper să-și revizuiască poziția. Dacă o vor ține langa ne vom adresa Guvernelor lor, pe care le vom informa că și-au încălcat statutul de ambasadori și vom solicita să fie retrași. Sigur, vom face presiuni și la MAE."

orice ambasador exprima un punct de vedere oficial, de asta sa fiti sigur. nu-si retrage nimeni ambasadorii doar pentru ca au facut declaratii contrare aspiratiilor dvs.
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2017-12-30 21:15:54
         
 
  PPS. Domnule Recheșan, sper că nu puneți la inimă. Că, doamne ferește, vă îmbolnăviți! Fiți calm, detașat și tratați lucrurile cu umor. Pentru că, vă reamintesc, ars longa vita brevis! Sper să-mi fi amintit corect.

Mai bine mai scrieți un text sublimant pornind de la menajeria Europeea. Care, iată, riscă să aibă o grădină zoologică. După contrele Cristescu-CTA, de azi. Mai rămânea să vină și covrig. În cozile câinilor săi!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-12-30 21:04:29
         
 
  Vedeți? Foarte bine! Mulțumesc
.
Dumneavoastră vă uitați vreodată cu oglinda în gură? Cum de ce? Să vedeți starea negrului din cerul gurii!

La mulți ani.

Poate ne ajută domnul Ștefănescu! Dar tare mi-e teamă că și domnia sa și-a reevaluat cerul! Desigur, al gurii.

Urmează CTA. Cireașa de pe Europeea. Care a dat-o pe psi!

Acesta-i schepsisul să mi se pară viața frumoasă! Un vis! Păi comparând cu ce mi se întâmplă aici restul e parfum. Chiar dacă mai sunt neajunsuri, greutăți etc!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-12-30 20:59:02
         
 
  Nici nu mă așteptat la altceva decît la o eschivă. Să vă semnalez erorile din scrisorică? de ce aș face-o, chiar nu înțeleg, fiindcă pt. mine, mă scuzați, e un mare fîs.ce mi-a sărit în ochi este faptul că începeți așa, „lemnos” în tradiționalul de-acum stil oficial al social-democraților.
„Avînd în vedere...guerrilă, cred că numai în original se scrie cu 2 r.iar constatarea, că „Totul a ajuns să pară o luptă de guerrilă politică cu nimic deosebită de anii întunecați dintre cele două Razboaie mondiale” mi se pare o falsificare sau o gafă;știu că sunteți un republican fanatic, dar în perioada interbelică, susțin istoricii, România a dus-o excelent, lupta parlamentară avea regulile ei(se depășise faza caragialiană)justiția n-avea de-a face cu dalde tudorel toader, nicolicea și șerban nicolae puși să o violeze,și-n general țăranii și tîrgoveții o duceau excelent.unul din bunicii mei, de ex, avea o moară de cereale unde se autoexploata, 2 batoze de secerat și o motocicletă bmw.celălalt, mai fără carte făcea afaceri cu italienii care cumpărau grano duro pt spaghete și vite de carne pentru sosul bolognez din Banat.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-12-30 20:46:42
         
 
  Domnule Ștefănescu, citiți-o cap limpede. Că m-a chinuit un link și văd dublu. În plan individual nu mă aștept la cine știe ce. Deși, nu se știe niciodată. Acum vreo doi ani i-am scris doamnei Lagarde și i-am solicitat o ]ntrevedere cu Misiunea FMI când vine în România. Știți care a fost surpriza? Două Misiuni, câd au venit în România, m-au căutat și m-au invitat la discuții cu ei.

Ce sper eu? Este să știe că sunt și alte opinii și nu puține și sper să-și revizuiască poziția. Dacă o vor ține langa ne vom adresa Guvernelor lor, pe care le vom informa că și-au încălcat statutul de ambasadori și vom solicita să fie retrași. Sigur, vom face presiuni și la MAE.

Dacă stăm de lemn Tănase vor proceda în continuare cum au procedat și până acum.

PS. M-am implicat în multe chestiuni. Și în multe am reușit. În altele nu. Dacă, de exemplu, veți da google, Ion Corbu Marșul aurului, mă veți vedea la Cotroceni unde am avut o intervenție, cred eu convingătoare. Și poate, și ca urmare a acțiunilor noastre, Roșia Montana a fost lăsată în pace. Nu știu cum se apără România în procesul internațional dar cu toate că dreptatea este de partea noastră, prin trădare, putem pierde. Bine că mi-am adus aminte. Trebuie să mă interesez. Mai puteți vedea implicarea mea și în Ion Corbu audieri Comisia Roșa Montana.

Autoritățile, domnule coleg, nu știu decât de frica presiunii publice!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-12-30 20:33:23
         
 
  domnule Cristescu, aveti asa un stil feciorelnic de a evita subiectele incomode, ca, zau, va admir. daca se poate, tineti-ne si pe noi la curent cu destinul acestei petitiuni.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2017-12-30 20:16:12
         
 
  Domnule Recheșan, nu mă preocupă subiectul. Intră la categoria fleacuri politice.

Dacă vreți să fiți util, recitiți textul scrisorii dechise, la care am mai lucrat și semnalați-mi eventualele greșeli de ortografie sau inadvertențe. Pentru că, de mâine sau poimâine o voi trimite tuturor ambasadelor.

Dacă există persoane care doresc să se solidarizeze, eventual să semneze, împreună cu noi această scrisoare sunt binevenite și le aștept.

Mulțumesc.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-12-30 19:52:33
         
 
  dle Bordaș Liviu, cu legile astea, noi adoptate pe șestache în brîncă, pînă ajungem noi, ăștia profanii și neinformați la fix din p.d.v.juridic, la completul de judecată ne mănîncă hoții.ăia, mari, babani, aroganți și vicleni din p.s.d.!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-12-30 19:39:52
         
 
  dle C. indiferent de context sau de aquis,maquis sau alte paradigme goale de conținut, amendamentul scatologului încalcă regula bunului simț. să vă dau un exemplu simplu:unul dintre amnistiații recenți îmi sparge în lipsa mea de acasă, ușa locuinței, îmi răvășește dulapurile și îndeasă într-o sacoșă tot ce găsește mai de preț.camera video de supraveghere o escamotează profesionist cu un ciorap.un vecin care a observat ce se întîîmplă(ușa spartă, iminența jafului) îmi dă telefon, eu mă reped acasă și-l surprind pe borfaș în timp ce se pregătea să o taie.îl imobilizez, filmez obiectele delicte și dau telefon la poliție.agentul de proximitate vine în cinci minute și ne pune amîndoura cătușele. e corect?că legal, dacă aberația lui nea Nicolae devine articol de lege, e legal!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-12-30 19:36:39
         
 
  sau nu va da voie de la centru sa va exprimati emotional ?
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2017-12-30 19:05:39
         
 
  da frate, dar pe tine chiar nu te revolta chestia asta?
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2017-12-30 19:02:35
         
 
  Spre surprinderea ta, Radu: nu, nu avea interdictie. Era doar sub control judiciar.

Legea, bat-o vina. Cand nu o cunosti, o dai pe caterinci.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2017-12-30 18:51:48
         
 
  eu ma intreb cum a putut sa plece, nu avea interdictie ???  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2017-12-30 18:48:05
         
 
  un alt el fugitivo "una victima inocente de la justicia" domnule Cristescu, va mai aduceti aminte?

Richard Kimble :)

el2bfugitivo2b02
upload picture
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2017-12-30 18:46:47
         
 
  Sunt susținător al legilor Justiției. Nu al PSD ori liderilor sau pseudoliderilor PSD.

Radu Mazăre nu mi-a plăcut niciodată.

Pe Șerban Nicolae l-am apreciat aproape mereu. Nu-mi explic derapajele din ultima vreme. Nu comentez ce a spus Șerban Nicolae. Ar trebui să știu contextul în care a spus ce a spus.

Însă, pot comenta dacă cineva poate să preiua din cele trei legi un pasaj, articol sau articole și dacă poate demonstra că astfel se încalcă Aquis-ul comunitar, recomandările Comisiei de la Veneția ori independența Justiției. Subiectul topicului, de fapt, acesta este.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-12-30 18:42:12
         
 
  Radu Mazare ne saluta din Madagascar, desi se afla sub control judiciar...  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2017-12-30 18:28:16
         
 
  iată declarația distinsului scatolog Șerban Nicolae(cosmetizată, ecologizată):

„„Trebuie sa recunosc ca ne-am cam grabit cu legile justitiei si din cauza asta ne-au scapat anumite situatii care pot duce la incalcari grave ale drepturilor infractorilor.

De exemplu cum se mai poate apara un hoț daca este prins in flagrant? Cum mai poate el sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie?

De aceea, este absolut necesar sa ne asiguram ca legea e aceeasi pentru toti. Astfel, cine mai are chef sa prinda infractori in flagrant, sa monteze camere de luat vederi si alte manevre dintr-astea, sa isi asume si raspunderea pentru faptele sale!

Mai exact, cine prinde un hoț în flagrant sa fie pasibil de inchisoare de la 1 la 2 ani, pentru luarea prin surprindere, producerea de pagube si prejudicii de imagine aduse celui prins in flagrant.

Sper ca aceasta propunere sa treaca deoarece legile justitiei nu sunt complete fara ea. E ca si cum faci un kk mare si frumos dar ii lipseste moțul.”
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-12-30 18:17:25
         
 
  în regulă. să se exprime așa cum trăiește, cu un c...t cu moț în gură.dar, asupra fondului inițiativei sale legislative,a amendamentului propus de distinsul scatolog-senator ce părere aveți?  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-12-30 17:54:39
         
 
  Nu domnule coleg. Am rugat să nu citați expresii care încalcă regulamentul și să nu imaginați contexte în care să fie utilizate astfel de expresii.

Șerban Nicolae, fie și în Parlament, se poate exprima cum dorește. Aici, dacă ar posta, evident, ar trebui să se supună regulamentul. Altfel, ar fi obligat să-l respecte.

În cazul de față, dumneavoastră ați încălcat regulamentul și, ca atare, comentariul a fost invalidat. Și, sper să punem punct acestui incident.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-12-30 17:16:23
         
 
  exprimarea neeco îi aparține onorabilului legiferator Șerban Nicolae! invalidați-l pe dumnealui!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-12-30 17:06:32
         
 
  Ei da, acum vă voi invalida comentariul Și sper să nu o faceți pe miratu!  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-12-30 16:30:37
         
 
  e-n regulă, reiau...Ziceam că pedalați în varză acră și sunteți ușor ridicol, sună ca vechiul slogan ceaușist, cu neamestecul în trebile interne și agenturili. Pînă și fostul camarad de potlogării a lui dracnea, plastograful Victoraș,oleacă pizmaș observă că nu ai credibilitate cînd afirmi că vrei să reformezi justiția,iar în fruntea parlamentului ai doi președinți de camere urmăriți penal(unul condamnat definitiv și nu cred că o solicitare către CEDO după repsingerea speței la înalta curte cu mărirea pedepsei la 2 ani poate avea efectul sperat de „nevinovat”)Ambasadorii nu acționează de capul lor în țara în care sunt delegați, ei transmit semnalele guvernelor pe care le reprezintă, iar semnalele sunt de îngrijorare față de cursul reformei(mai precis a bramburelii marca iordache&tudorel) și de graba cu care se mitocosesc articolele de lege(explicabil prin logica simplă că nișște parlamentari ai puterii au termen la dosarele de urmărire penală)
Pe de altă parte, acei „cetățeni susținători” mie mi se par cam invizibili în societatea civilă, bag seamă că s-or fi defectat autocarele tocmite de dalde dracnea, madam firea și olguța hărnicuța să-i transporte pe daiboj(adică pe banii tuturor contribuabililor)de la Caracal, lehliu-gara and alte locații pînă fața palatului Victoria.Pe de altă parte nu cred că votanții pesedeului, oameni simpli, de bun simț, cu o viață searbădă și cenușie au votat ca 1000 de violatori, hoți și tîlhari de rang mare să fie eliberați din pușcării.și nici ca fiicele, surorile ori nepoatele lor să fie abuzate sexual de niște suspuși.
Cred că tuturor celor cărora le miroase a manipulare indignarea și protestele le este frică de anarhie, o altă marotă plimbată prin media aservită, de pierderea unor privilegii(inclusiv pensii babane și ajutoare sociale)și nu înțeleg fenomenul fiindcă resping orice argument de bun simț, chiar dovezile clare de corupție, tîlhărie, abuz; și uite-așa, se produc scindările în societate, scindări de care profită tot ei, cocoțații din fața ciolanului.
Zic să nu vă descurajați, totuși și să invitați și pe distinsa Elena Ștefan, Aliodor Covrig și Alex Popescu să semneze epistoluța de mai sus.
p.s. lăsați-o mai moale cu marota că aș fi încrîncenat sau violent, chiar mă amuză suficiența prin care vă susțineți opiniile!
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-12-30 13:10:23
         
 
  Cei cu 140.000 de semnături sunt ca fosta URSS. Se putea învecina cu cine voia!

Eu am strâns acele semnături onest, semnătură cu semnătură. Fără să investesc, fără să cumpăr like-uri.

La puțin timp după ce eu am inițiat Petiția, a inițiat cineva o altă petiție cu cei care sunt împotriva legilor. Mai acum câtva timp aveau ceva în jur de 1900 de semnături.

V-am mai spus pe aici cum se pot crea, pe net, realități virtuale cu geometrie variabilă. Johannis a simțit-o pe propria piele. A avut și el un puseu de aliniere la firul cu plumb și imediat i-au fost retrase câteva zeci de mii, parcă, de like-uri.

Credeam că ați înțeles că spunându-mi, personalizat, că nu am discernământ, nu este un mod elegant de a evolua aici. Mai mult este la limita unei infracțiuni. Evident că eu nu voi intra în troaca porcilor nici decenți nici indecenți! La mulți ani tuturor. Inclusiv cumanilor!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-12-30 12:55:50
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Nu am invalidat niciun comentariu. Am intrat în editură și nu este niciun comentariu de-al domniei voastre, domnule Recheșan, invalidat. Dacă țin bine minte, parcă aveți nivel care vă permite să intrați în editură și să verificați.

O explicație ar fi că, în timp ce scriați, v-ați delogat. Încă de pe acum 8-10 ani, când am pierdut și eu multe comentarii muncite, mie mi-a intrat în reflex următoare procedură: înainte de a posta, selectez și copiez textul. Abia după aceea dau ”comentează”.
După care verific dacă s-a postat. Și, cred că și azi noapte sau azi mi s-a întâmplat să mă delogheze. Dar, cu textul copiat, m-am logat din nou și l-am postat.

PS. De ce îmi tot faceți procese de intenție? De ce umblați, mai mereu, cu sabia scoasă din teacă? Fiți mai detașat și relaxat. Că aici operăm cu vorbe, cuvinte, idei. În plus, mă credeți sau nu, eu vă simpatizez pe toți. Și nu port nimănui ranchiună. Nici măcar domnului care m-a făcut lipsit de discernământ. Și asta chiar astăzi.

Asta este acum. Dacă mai aveți în minte ideile repostați comentariul. Eu, dacă l-am pierdut, pierdut rămâne!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-12-30 12:45:55
         
 
  Lista dv. n-a crescut destul. Toți pentru justiție are un pic mai mulți susținători: 140.267. Dar aveți tot dreptul să visați la milion.

Altfel, decența porcilor rămîne proverbială.



 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2017-12-30 12:33:29
         
 
  am scris aici un comentariu. L-ați cenzurat, dle C. sau iarăși a picat alimentarea cu curent electric pe strada unde ați pitit serverul?  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-12-30 11:56:29
         
 
  În mediul meu proxim, nu prea sunt măgari. Dar și dacă ar fi, ar fi decenți!  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-12-30 11:40:47
         
 
  Dacă distinșii ambasadori ar primi vreun milion de astfel de scrisori și-ar respecta statutul de ambasador și ar fi mult, mult mai reținuți.

Vă cam bateți joc de timpul dv. și vreți ca și alții să fie la fel de lipsiți de discernămînt.
 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2017-12-30 11:09:04
         
 
  Dacă distinșii ambasadori ar primi vreun milion de astfel de scrisori și-ar respecta statutul de ambasador și ar fi mult, mult mai reținuți.  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-12-30 10:55:59
         
 
  Mie îmi place Trump. Și, cel puțin până acum, nu a intrat cu bocancii, în procesul de legiferare. Pare că a cam intrat cam forțat în buget. Dar aparteneța la NATO nu este gratis.  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-12-30 10:53:43
         
 
  in locul dvs, i-as fi scris direct lui Trump.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2017-12-30 10:48:57
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE