FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
nedreptate strigatoare la cer
Text postat de Dumitru Cioaca
N.A. Orice intervenție sub text a userilor D. Cioacă, Epi glumist și andrei florian va avea consecință ștergerea postării. E felul în care am decis să protestez împotriva celor care maculează pagina bleu și subminează intențiile proprietarului.
(Nota de la subsolul schitei "Farfuria" ticluita de pana cronicarului Gheoerghe Rechesan)

dupa ce ca-mi calca-n strachini
pan' ma umple de manie,
tot el sa-mi retraga dreptul
de-ai calca-ntr-o farfurie?!

p.s.
de acelasi handicap,
l-avea si Miron Costin,
domnitoru-a fost blajin,
cand l-a scurtat doar de-un cap.
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Domnisoara sau doamna Domnicuta
Stiu tragedia care s-a abatut asupra nasului Milescu. Metoda nu numai ca nu e rea dar nu afecteaza nici organele vitale de care are nevoie organismul, cum ar fi gatul. Dar ce te faci cand dai de un cronicar care nu are nas?!
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2013-03-17 18:23:28
         
 
  Domnisoara sau doamna Domnicuta
Legatura dintre strachina de Meissen si capul ganditor al lui Miron Costin este esentiala. Acest minunat de barbos, de talentat si de inteligent cap, se pare ca a calcat cu picioarele in singura strachina de Meissen care se afla la vremea aia in cuhnia domneasca. Domnitorul, care era in acelasi tim si stapanul lui Miron Costin si al cuhniei si al strachinii de Meissen, sau, ma rog, al cioburilor de Meissen, ca dupa ce a calcat marele carturar in ea numai a strachina de Meissen nu mai arata, nu a vrut sa se agate cu iataganul de gatul cronicarului la inceput. L-a pus pe Miron Costin sa-si faca autocritica si sa se angajejeze ca nu va mai calca si in alte strachini de Meissen. La care Miron Costin:
-Maria Ta vrei sa-mi spui ca vrei sa cheltuiesti si cealalta jumatate din visterie pentru a cumpara un produs din Tara Nemteasca unde va domni marea dusmnca a Poporului Eoman Angela Merkel?! Fiindca am uitat sa va spun domnita Domnica, marele Miron Costin era cunoscut la vremea taierii capului ca cel mai mai mare astrolog. La cronicile lui nu se uita nici dracul, fiindca ele nu descriau decat evenimentele zilnice sau de lupta de la curtea domneasca. Ori domnitorul n-avea timp de citit. El se ocupa numai cu evenimentele si luptele ca sa aiba Miron Costin ce scrie pentru posteritate.
Dar sa ne reintoarcem la strachina noastra de Meissen care alunecase sub piciarele lui Miron Costin. Cand intrebarea lui Miron Costin a ajuns la urechiusile domnitorului, acesta si-a dat seama imediat ca stracina de Meissen pierise nu din cauza unui accident neprevazut asa cum astrologise Miron Costin, ci datorita unui complot miselesc la care au luat parte ambele picioare cronicaresti. De unde stiu toate astea?
Din "Cronica anonima" scrisa de un alt mare mani....tor de opinie publica medievala, Yago Croncanicarul.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2013-03-17 18:17:27
         
 
  domnule Cioaca, eu sunt cam mioapă, așa că nu înțeleg ce legătură textuală ați găsit între o farfurie de Meissen(am citit textul, dar nu prea îmi pot afirma o opinie netă despre el)și capul lui Miron Costin.poate dumneavoastră epigramiști aveți concepții de viață un pic diferite față de restul oamenilor.știați că spătarul Milescu a fost ciuntit de nas...norocosul, scria jurnale de călătorie nu epigrame!  
Postat de catre sandulescu domnica la data de 2013-03-17 10:55:17
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23955
Comentarii: 120155
Useri: 1424
 
 
  ADMINISTRARE