FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Spirit de objurgație
Text postat de latunski criticul
Ai observat, desigur,
încă nu?
toate fenomenele au un final fericit
și un superfinal mai puțin…

cum veneai către mine
și eu îți priveam gambele, sînii,
- ăștia sîntem noi, bărbații -
nu e important dacă vii, ori de pleci,
ghici, la ce m-aș fi uitat insistent?

cîtă dreptate avea nașul meu, George,
as în materie de femei, știa
de unde vine, cînd vine mirosind a țuică,
a mahorcă, a femeie proaspăt iubită,

îmi spunea că trebuie să te împiedici
cînd te privesc; și dacă da
să nu te iert, să umblu-n unghii după tine
și să te am pentru cît zice popa.

acum am uitat mersul tău, vis-a-vis
de privirea mea.
era doar o reminiscență, o traumă,
te mai visez, apoi mă trezesc
într-o zi…
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Domnul Buricea
Sa stiti ca si mie latunski mi-a dat mult de furca (si sper ca si eu lui) dar nu i se poate nega talentul de a imbarliga vorbele la modul cel mai placut atunci cand reuseste sa-si aduca aminte de unde vine atunci cand miroase a tuica.
Formularile:
"îmi spunea că trebuie să te împiedici
cînd te privesc;"
"acum am uitat mersul tău, vis-a-vis
de privirea mea."
sunt de tata isprava.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-11-29 20:45:21
         
 
  E mare, mare de tot LatÎnSchi ăsta, e deștept rău,
acrie ermetic ca să nu înțeleagă orice analfabet...
Sincer să fiu, chiar dacă apropitarul îl consideră ăl mai tare de pe aici, eu cred că rândurile de mai sus nu au nicio logică și nu mișcă nimic în toți aceia mai mici sau egali cu inginerii..În fine, e o modă să se scoată în evidență textele cele mai încâlcite din care nu se poate înțelege nimic...
De altfel apropitarul mi-a dat niște exemple elocvente în care substantivele se verbelizează și invers, dar eu, prea tare de cap, n-am prea înțeles unde bate șaua ca să priceapă iapa, adică eu...
 
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2011-11-29 20:23:44
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  "totuși cu riscul unei cascade de catrene, mă-ntreb ca orice ins obiectiv :de ce-ți plăcu pînă la cardiopatie? așa de curios, fără intenții denigratoare!"
(Dragos Iovan)

Domnul Iovan
Acum, ca m-ati provocat, ma simt obligat sa-mi desconspir motivele admiratiei mele pentru poezia latunskiana. Pai sa le luam pe rand.
In versurile:

"- ăștia sîntem noi, bărbații -
nu e important dacă vii, ori de pleci,
ghici, la ce m-aș fi uitat insistent?"

poetul vrea sa ne dea de inteles ca a ajuns la o maturitate fizico-intelectuala care-i permite sa fie la fel de senin indiferent daca o femeie vine la el sau pleaca de la el. Observati subtilitatea, din versul:

"- ăștia sîntem noi, bărbații -"

Poetul, modest ca de obicei, vrea sa ne sugereze ca el nu se detaseaza de contigentul celorlati masculi, cu toate ca stie sigur ca vasta majoritate a barbatilor sunt extrem de bucurosi cand femeile vin la ei si extrem de furiosi cand femeile pleaca de la ei.
Sa luam apoi strofa urmatoare:

"cîtă dreptate avea nașul meu, George,
as în materie de femei, știa
de unde vine, cînd vine mirosind a țuică,
a mahorcă, a femeie proaspăt iubită,"

care exprima admiaratia poetului fata de nasul sau, care stie de unde vine cand miroase a tuica,
pe cand el, poetul-fin, desi isi antreneaza memoria din greu, inca nu a ajuns la aceasta performanta.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-11-29 19:48:08
         
 
  nea Buricea, ești bărbat sau esență de tufan? Dacă ai curaj, descheie-te la texte, spre bucuria publicului larg, care frisonează de dorința de a-ți penetra versurile, nu doar la șlițu' gîndirii!
(Dragos Iovan)

Domnul Iovan
Ce face poetul Mihail buricea este nimic fata de ce face martanul Drago, poate ati auzit de el.
Mihail Buricea isi inchide portile subsolului inainte de asi afisa textul, fiindca el nu este atat de sofisticat cum pare a fi fiara mai sus mentionata. Acest speritor de soareci, dupa ce si-a afisat un text la care apar circa zece comentarii care nu sunt pre gustul lui martanesc, si-l sterge pentru al reposta, bineinte fara pardalnice de comentarii, cu portile inchise, si asta numai pentru a aparea in ochii cititorului iar ca fata mare. Mie chestiunea asta imi pute a cenzura. Nasucului dumneavoastra expert in amusinari a ce parfum ii miroase?
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-11-29 18:51:38
         
 
  Textul e ok, recunosc si io, am si io asemenea kestii, dar nu asa de subtil exprimate, ca nu ma duce pe mine mintea pana intr-acolo. esprimarea mea e mult "mai pe gura" adica mai directa: "eu o priveam si nu-mi parea aievea stralucirea grea ce dinspre dansa ma lovea..."etc. nu insist. da cu neologismu, m-a spart, sa moara mama lu frankfurt care te minte, na, ca m-am jurat!  
Postat de catre sters sters la data de 2011-11-29 15:27:44
         
 
  'nea este absolut normal ca adresare, este prescurtare de la nenea! Adresarea "nene" este insa demna de incriminat, intrucat in limbajul damelor de la Crucea de Piatra cuvantul il desemna pe starostele de curve, poreclit si peste sau, daca preferati, "hareng des boulevards", dupa alti autori. a se vedea frecventa cu care termenul este folosit in adresari de genul: "-auzi, 'nea Caisa, n-ai o fisa?" sau "'nea Nita, cand pleca cu trenul, isi pu nea in cap jobenul..." etc. (fragment ecoliterar dintr-un cantec foarte ne-ecoliterar). Pt. conformitate: Dictionarul urban de texte, pretexte si subtexte, editia de mana, Editura Haoleo, mancati-as gura, ti-ai schimbat peptanatura, Bucuresti (sa traiesti!)2011  
Postat de catre sters sters la data de 2011-11-29 15:21:28
         
 
  eu am găsit un singur sens, un franțosifism
care duce la imputare, reproș, pioșenie (?)ceea ce e evident, latunski a șuguit cu noi,punînd titlul ăsta, or' a vrut să testeze cît de linguali ne dăm, ori pur-și-simplu i-a sunat muzical, iar carnea textului face toate onorurile...învîrtoșată, limpede, fără sclifoseli inutile.cred că i-ar conveni și lui Peia!
 
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-11-29 15:12:18
         
 
  ma rog, in latina mai are si sensul de a reprima, desi nu inteleg prea bine in ce fel. Este insa vorba de o actiune verbala, in opinia mea, nu de reprimare opresiva, fizica. cu respect, limbistul de serviciu pe cartier. a se citi vorbitorul in limbi. Kosta  
Postat de catre sters sters la data de 2011-11-29 15:08:18
         
 
  așa că vezi mai bine să nu ți se reteze dumitale rîtul(virtual)că nivel de telectual fin ne-arătași cît ai!  
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-11-29 14:59:45
         
 
  ce are nene(te-nșeli e o formulă regională de-adresare)Buricea, ce are sula patriotardă, zgomotos fluturată cu prefectura lirică? ai cumva dumneata, român ca mine și chiar precum latunski, or emigrantul Cioaca, exclusivitatea patriotismului? Hai, lasă-mă, ești doar poltron!  
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-11-29 14:57:24
         
 
  spiritul acela e un neologism atat de barbar incat mi se face pielea creatza: spirit certaret, excesiv dojenitor, pute? nici nu sunt sigur care este legatura cu textul, caci objurgation in engleza, sau objurgatio, in latina, inseamna cumva, atat cat ma pricep io, a certa sever pe cineva, a biciui verbal. unde e cearta? textul pare mai degraba o lauda, daca e s-o iau asa. Incolo, toate bune, poate ca nu am inteles eu toate sensurile, dar poate ma scoti din confuzie. cu pretinie sincera, kosta  
Postat de catre sters sters la data de 2011-11-29 14:56:11
         
 
  și nu ...nea, că te spun apropitarului și iar o să-ți reteze nivelul... și iar o să-l arunce la rațe, să-l cicotească în văzul lumii, spre rușinarea ta!
Bă este consecința lui nea!
Cine zice ăla e!
 
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2011-11-29 14:51:26
         
 
  Bă Gheorghe,
am inchis rubrica de comentarii pentru ca să nu dea, unul ca tine, cu râtul în sentimentele mele patriotice, indiferent de calitatea lor literară!
ok?
 
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2011-11-29 14:47:32
         
 
  nea Buricea, ești bărbat sau esență de tufan? Dacă ai curaj, descheie-te la texte, spre bucuria publicului larg, care frisonează de dorința de a-ți penetra versurile, nu doar la șlițu' gîndirii!  
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-11-29 14:23:02
         
 
  De-aia, i-au plăcut, ca să te întrebi tu!  
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2011-11-29 13:05:29
         
 
  totuși cu riscul unei cascade de catrene, mă-ntreb ca orice ins obiectiv :de ce-ți plăcu pînă la cardiopatie? așa de curios, fără intenții denigratoare!  
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-11-29 12:42:39
         
 
  hai, nea Cioaca, nu te mai da-n stambă! E subțirică și se rupe...latunski a ieșit, mai abitir ca Minerva din țeasta lui Joe(jupiter pt amerindienii de sorginte gorjană emigrați în deșertul Mojave), din propria-i imaginație fecundă(îți explic altădată ce e cu fecundarea ca să poți trînti un catren porcos)iar de botezat s-a autobotezat, eventual nșa i-ar putea f doar Bulgakov, dar ăla nefiind pe lista matale că-i ciolavec, poți considera că Viktor e ateu, fără naș și afini.  
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-11-29 12:40:49
         
 
  precizare

Boiar latunski,
Pentru a nu ma acuza mai tarziu ca v-am trezit false sperante: eu am declarat numai ca poezia dumneavoastra fiind buna mi-a dat niste dureri de cord.
Dar ea, totusi, nu este atat de buna incat sa ma sinucid din cauza ei.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-11-29 12:15:04
         
 
  "cîtă dreptate avea nașul meu, George,"
(latunski criticul)

Domnul Iovan
Va intreb pe dumneavoastra, ca poate stiti, nasul lui latunski nu e cumva marele cronicar Gheorghe Rechesan? De ce va intreb? Fiindca dupa ce a dat dreptate lui Gheorghe Rechesan eu nu-l cred in stare pe distinsul critic sa mai dea dreptate altcuiva.

p.s.
cu durere in inima trebuie sa recunosc ca poezia mi-a placut.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2011-11-29 11:25:41
         
 
  haide, dom' buricea oleacă de spirit curagios, ieși cu chieptu, bărbătește, naintea comentariilor, căci văz că la "criticat", puricat operele liricoase ale altora te-ndeși, dar pe a matale ți-o pitești sub 10 lacăte și 5 uși de seif...fii brav!  
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-11-29 10:58:35
         
 
  ia-n vezi, șterge și bîiguiala asta a inginerului. e atac la persoană, obiective domn editor!  
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-11-29 10:55:06
         
 
  Radu, până nu mușcă de unde-i place, nu poate trăi!
Despre textul de mai sus, ce să zic, este o înșiruire de cuvinte cu furca... dar dacă Gheorghe zice, poate așa este!
Inginerii nu înghit nimic fără logică!
 
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2011-11-29 10:40:47
         
 
  DI, pentru orice nemulțumire privind activitatea editorială, există mail, [email protected]

în rest, te-aș sfătui să abandonezi comentariile agresive de genul celui de mai jos, și să te întorci la literatură.
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2011-11-29 09:22:14
         
 
  eiii, na că imputație, reproș nu ierea dăstul...prea rimeazăă cu purgație! în altă ordine dă dezordine a ideilor mele matinale, poezioară e miștok-ară, volubilă și oleacă poetică; oricum muuult-mult deasupra subproducțiilor cotidiene din lavră(editorele ștefănel are altă părere? hai, radu-mamii dă cu organu')și de aia în ciuda lui Cioaca, V.Ilie și postacilor acerbi o votez!  
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-11-29 09:09:52
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23791
Comentarii: 120206
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE