FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Concurs Național de Poezie
Text postat de Ioan Jorz

Primăria și Consiliul Local Caransebeș
Casa Municipală de Cultur㠄George Suru” Caransebeș



ORGANIZEAZĂ


CONCURS NAȚIONAL DE POEZIE
„SUB SEMNUL DE TAINĂ – GEORGE SURU”
Ediția a XVI-a, CARANSEBEȘ, 14 mai 2009




Concursul se organizează în municipiul Caransebeș în semn de recunoaștere a operei scriitoricești și a contribuției poetului George Suru (16.02.1940 – 30.05.1979) la viața culturală a orașului de pe Timiș, cât și pentru promovarea și afirmarea unor talente literare de perspectivă.
La concurs pot participa creatori din toată țara, fără limită de vârstă, care nu au publicat în volum.
Concurenții vor trimite, pentru concurs, un număr de maximum 10 creații originale, obligatoriu editate la PC, sau dactilografiate, în 3 exemplare.
Lucrările nu vor fi semnate ci vor purta un motto de identificare, ales de autor. Creațiile literare vor fi însoțite de un plic sigilat, purtând același motto de identificare, în care se vor găsi datele de identificare (nume, prenume, adresa, adresă de e-mail, nr. telefon), la care poate fi contactat concurentul.
Manuscrisele nu se înapoiază.
Lucrările se trimit până la data de 08 mai 2009(data poștei) pe adresa:
Casa Municipală de Cultur㠄George Suru” Caransebeș, str. M. Viteazu, nr. 6, cod 325400, jud. Caraș Severin.
Se vor acorda 3 premii și un premiu special, în bani.
Poeziile premiate vor fi publicate în revista literar㠄Interferențe” a Casei Municipale de Cultură”.
Premianții vor fi anunțați telefonic pentru a fi prezenți la Caransebeș, la premiere, în ziua simpozionului, asigurîndu-li-se masa, cazarea și transportul.
În caz de neprezentare a câștigătorilor, la Caransebeș, în ziua de premiere, organizatorii își rezervă dreptul de a redistribui premiile.

Relații suplimentare se pot obține la tel. 0255-514609
0724-235876; 0727-718153




ORGANIZATORII,

Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Nu mă surprinde imaturitatea acestor argumente. Rezultatul unirii unor provincii "istorice" care nu s-au sudat (încă) se vede cu ochiul liber.
Igor Smirnov.
 
Postat de catre latunski criticul la data de 2009-04-12 21:58:20
         
 
  Celui care o ține asa, gaia-mațu pe-a lui, insensibil la argumente de bun simț, nu i se potrivește altceva decât vorba bunului Caragiale: "amice, esti idiot!". Traiasca Banatul, cu tot natul. Plus "barza, viezure, joarza", pe deasupra. Un mitic, cu accent pe primul "i". Vai de biata "Ioropee", pe mana cui ajunse. Traiasca Emmanuel, dumnezeul de bordel.  
Postat de catre sters sters la data de 2009-04-12 21:39:27
         
 
  Știam că-l prețuiți pe domnul Cornel Ungureanu, dată fiind aroganța și agresivitatea cu care mușcați din mitici, ca un pur sânge bănățean, rasă nou creată prin încrucișarea mai multor rase trăitoare în sud-vestul României. Țin să vă atenționez că ceea ce rezultă din încrucișări repetate este vulnerabil pe termen lung și capătă caracteristicile pe care le-a vrut stăpânul.

O seară cât mai bună!



 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2009-04-12 21:37:53
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Amelia Cojocaru, pe maestrul Cornel Ungureanu îl cunosc de, exact, treizeci de ani, având pentru domnia sa sentimente de mare prețuire și respect, atât pentru formația sa intelectuală cât și pentru felul în care, chiar și în interiorul unui concept cum este "mitteleuropa", contribuie la afirmarea și conservarea/păstrarea identității bănățene. Cred că este greșită încorporarea Banatului istoric în Transilvania, asta pentru că, vremelnic, au fost în același imperiu, precum și analizarea la comun. Sunt "cestiuni" diferite, deși este mai comod să le tratăm nediferențiat. Scuturați de scoriile naționalismului comunist, aproape că suntem tentați să reconsiderăm "marea unire" și paradigma națională - și asta nu într-un context european, dar caracterul de ireversibilitate al istoriei nu ne permite decât să decelăm erorile și să încercăm a nu le mai repeta. Ideea demersului meu era că aroganța(de azi) miticilor este nejustificată și nesusținută istoric, dar și că toți câinii din rasa ciobănescului german au privirea inteligentă, dar nu se pot exprima. Să nu uităm de la ce s-a plecat! Toate cele bune!  
Postat de catre Ioan Jorz la data de 2009-04-12 20:32:09
         
 
  Ioan Jorz,

Nu pot decât să constat că voi, bănățenii, ați rămas "fruncea", sunteți în avangarda schimbării societății românești, așa încât e dificil un dialog între noi, câtă vreme eu nu mi-am reformat gândirea (și de încăpățânată ce sunt, nici nu intenționez).
Să-ți dau câteva mostre de idei noi, specifice unei discuții de bodegă, bine presărată cu clișee și bere ce toarnă un soi de pâclă pe creieraș. Se spune că: “adevărata istorie ne-a fost ocultată de propaganda naționalist-comunistă ce a creat miturile din manualele școlare”. Și dă-i și luptă astfel:

- "perioada în care provinciile românești din vest s-au găsit în componența Imperiului Habsburgic și apoi Austro-Ungar a fost una fericită" și care a creat valori, comparativ cu decăderea ce a survenit după 1918. Teza asta a beneficiat încă din anii 90 de o masivă susținere propagată de centre culturale de la Budapesta și Viena, în țara noastră prin fundația "A treia Europă" (vezi colecția de la Polirom) și cu sprijinul financiar al fundației Soros. A apărut astfel inclusiv revista "A treia Europă", precum și câteva lucrări în mare vogă în mediul universitar din România. Vezi, spre exemplu, Adriana Babeți, Cornel Ungureanu (coordonatori), "Europa centrală. Nevroze, dileme, utopii" și alte lucrări bine realizate de profesioniști în domeniu. În aceste demersuri se împletesc, pe de-o parte, obiectivele de promovare ale multiculturalismului, cu scopul trecerii de la paradigma națională la cea europeană, prin care naționalismul (expresia ideologică a existenței unor centre de putere relativ independente) urma a fi înlocuit cu transnaționalismul, ce nu ar fi permis vechii culturi monoetnice să mai susțină politicul. Conceptul de Mitteleuropa, reșapat acum, în alte condiții, și cu alte obiective (pentru cei care nu știu, acest concept a fost expresia expansiunii germane in Europa Centrală), a devenit foarte drag vorbitorilor de limbă maghiară de la noi din motive lesne de priceput. Ca orice întreprindere politică de anvergură, a dus la forme accesibile vulgului, pe înțelesul ardeleanului, bănățeanului, mai puțin bucovineanului de rând care nu prea a fost vizat. Așa apare și povestea miticismului balcanic ce ar fi dus la regresul Transilvaniei prin ocuparea acesteia de Regat în 1918. Se caută astfel de a se înlocui clișeele istorice românești (fals desemnate ca fiind național-comuniste fiindcă le găsim și în perioada interbelică): Austro-Ungaria – temnița popoarelor, oprimarea românilor de națiunile privilegiate din Transilvania, nemulțumirea populației românești față de stăpânirea străină, etc…cu imaginea unui imperiu tolerant, prosper, în care era loc pentru toți, multicultural și opus monoculturii din statele naționale rezultate. Ce nu ne spun cei care ne re-scriu istoria azi, este că Imperiul Austro-Ungar a fost direct vizat în secolul XIX de mișcarea progresistă europeană din motive ce țineau de supraviețuirea aici a unei clase conservatore ce menținea vechea alianță dintre tron și altar, ce promova antisemitismul și ale cărei reforme erau modeste. În tot cursul secolului XIX, cercurile liberale din Europa au fost foarte active în a apăra drepturile popoarelor oprimate din Imperiul habsburgic și apoi Austro-Ungar.
- "Boierii vânau țigani în timp ce bănățenii construiau fabrica de bere Timișoreana"
Țiganii din Principate au fost eliberați la puțină vreme după iobagii din Transilvania. În timp ce ne batem cu pumnii în piept că încă de pe la 1760 a luat ființă uzina la Reșița, puțini știu că atunci românii trimiteau petiții peste petiții la Maria Tereza ca să fie primiți în regimentele grănicerești pentru a scăpa de iobăgie. Și dacă vreunul ajungea în vreo înaltă funcție administrativă (f.f. rar), asta se întâmpla datorită calităților personale și nu sistemului. Lucrurile astea sunt prea bine cunoscute și, așa cum am mai accentuat, interesul cercurilor politico-culturale la ideile cărora aderați din neștiință, nu e să reînvie acel imperiu conservator, ci să construiască un altul modern prin dezagregarea statelor naționale.
Iar boierii care vă sunt odioși, pe lângă intoleranța pe care o manifestau față de țigani (rromii încă nu se inventaseră) mai țineau la existența unui stat și a unui centru de putere care se numea Țara Românească, își permiteau să spună "moșia noastră", aveau un sigiliu și o emblemă care-i reprezenta ca stat,nu au permis niciodată pașalâcul, și tot de aici a plecat și mișcarea de unire a țărilor românești. Sigur, istoria e tristă și trebuie luată așa cum a fost, cel puțin din acest punct de vedere românii din Banat fiind greu de găsit în suita puterii acelei vremi.

- " Regresul Banatului raportat cu domnia miticilor"
Regresul regiunii de care vorbiți e regresul României întregi. Acest regres nu s-a manifestat în perioada interbelică (anul 1938 fiind unul de vârf după cum bine știm), ci este efectul celor 5 ani de război, 45 de comunism și celor 20 de tranziție (către ce?). Și Brăila arăta, de exemplu, altfel, în perioada interbelică, iar regretatul Iosif Sava remarca la o serată că orășelul Dorohoi avea sală de concerte la 1900. Veți rămâne uimit dacă vă veți duce în numeroase localități din Argeș, spre exemplu, unde veți descoperi o viață culturală mult mai activă la 1900 decât astăzi (cu biblioteci sătești, ansambluri de dansuri, etc, etc). Sigur, nu putem nega faptul că Banatul a beneficiat de o modernizare sub austro-ungari anterioară modernizării din Principate, dar nu înțeleg chestiunea miticilor în toată povestea. De bine de rău, în gazetele de limbă română din Transilvania, de multe ori se scria c㠓soarele pentru noi de la București răsare”. Sigur, e posibil să nu vă identificați cu istoria românească ci cu una “a populațiilor din Banat”. Și atunci chiar dacă înaintașii dumneavoastră au avut o mică contribuție la progresele materiale din regiune, asta poate să vă facă mândru de PIB-ul pe care-l avea regiunea. Trebuie însă să știți că cei de la 1800 nu vedeau viața în funcție de nivelul de trai.

Câtă vreme unghiul din care priviți chestiunea pleacă de la cele două postulate ale existenței omului contemporan: bunăstarea și securitatea, iar modul meu de a privi lucrurile vine dinspre apărarea valorilor identitare dialogul e blocat.


 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2009-04-12 19:41:48
         
 
  Amelia Cojocaru, ai dreptate și se pare că și cunoști câte ceva din istoria Banatului. Eugen Uricariu, când era președintele U.S.R, în vizită prin Banatul montan, adică județul Caraș-Severin,
a rămas uimit descoperind așezări rurale care aveau ziar, societate de cântări(fanfară, coruri etc.) și o viață culturală activă. În timp ce prin "Regat" boierimea vâna rromi(robi țigani) cu arcul, pe la petreceri, boierimea bănățeană era preocupată de carte, de latinitatea limbii române, de istorie, industrie și dezvoltare economică(v.Uzinele de la Reșița - care-au sărbătorit vreo 280 de ani, recent) sau ocupau înalte funcții și dregătorii la Viena, unii ajungând la gradul de mareșal al Imperiului. Asta a fost istoria, nu-i vreo supărare, nici pentru regresul unei regiuni istorice care a contribuit la dezvoltarea, cât de cât, a celorlalte, nici pentru miticismul dâmbovițean. Despre colonizări se mai poate discuta. Oricum, cea mai contraproductivă(pentru Banat) a fost aceea cu olteni și moldoveni, nu cu italieni și șvabi. Cu stimă,

Ioan J
 
Postat de catre Ioan Jorz la data de 2009-04-12 17:17:21
         
 
  Raducu... o dedicație, și ție, dear !

nemărginirea a devenit răscruce
privirile hohot în piept spală templul rănit
suntem umbre de oameni cu trup locuit
în ruinele din noi
 
Postat de catre - ipocrizie la data de 2009-04-12 15:38:46
         
 
  maestre Jorz, dacă-mi permiteți, vă fac o dedicație.
........................

căzută în afara paginii de scris
m-am trezit agățată de semnul mirării
înfipt într-un colț încăpățânat
să mă țină la înălțime

în neprevăzuta cădere
mă poate salva doar hazliul situației
ca un miracol cu mâinile streașină
rumoarea privea spre punctul de sprijin

m-am trezit din vis
pe o pagină de început
suspendată pe un miez de noapte rătăcită

încotro să mă-ndrept
nimeni nu-mi arată calea
poezia îmi face semn cu mâna
nu am curaj s-o ating
 
Postat de catre - ipocrizie la data de 2009-04-12 15:28:05
         
 
  vise placute, mami  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2009-04-12 15:22:07
         
 
  Raducu... cred ca a fost ultimul efort al colonului, in incercarea de a elimina resturile. zambesc !

have a nice day, baby
 
Postat de catre - ipocrizie la data de 2009-04-12 15:11:50
         
 
  erata: de calmare  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2009-04-12 14:51:02
         
 
  Lenutzo, venerabila precupeata, e timpul sa-ti faci somnul de frumusete; nu-i vorba ca si dupa aia o sa arati ca Vietnamul dupa bombele cu napalm, dar, oricum, micile tale incursiuni onirice au un oarecare efect de cal mare  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2009-04-12 14:50:47
         
 
  Raducule, scumpi mik ! Constipat, constipat, dar... din cate putem observa, sunt momente de respiro ale colonului, care, din nefericire, nu se lasa pana nu te face sa "te mai scapi, un pic, pe matale, pe alocuri, pe unde se mai poate, etc:)))Asa ca... nu avem de ce ne mira de prestatia tălică și pe această pagina de bun simț, care anunța un eveniment literar pe care, domnia ta... nu numai că nu ți-ar fi trecut să-l organizezi, dar... încremenit în traduceri, parodii, sonete, balade și cuplete pentru brigăzile artistice de amatori, chiar n-ai avea ce căuta într-o asemenea competiție. Normal, invidios, să muști riscând, la venerabila ta vârstă, să-ți rămână vreun dinte înfipt într-o bucată de poezie.

i love you too, baby... pe bune !
 
Postat de catre - ipocrizie la data de 2009-04-12 14:35:59
         
 
  Sigur, Ioan Jorz, voi mereu ați fost “altfel”, ați beneficiat de altă educație încă de timpuriu. Dar n-o să-l compari pe Pasvanoglu, pașă de Vidin, cu Eugeniu de Savoia ! Ultimul, trebuie să știți bine ca a colonizat Banatul cu italieni și alte nații civilizate, pe langa șvabii veniți demult, așa încât poporul ala inferior de valahi, ciobani, să capete sânge albatru industrializat. Ușor-ușor ați început si voi să imbrăcați haine nemțești, să faceți « shopping » la Viena, la Budapesta. Unii dintre voi v-ați dat papistașului, care v-a învățat ca sunteți români si v-a incurajat să publicați gazete…deh, ginta latină, știți voi ! Si uite așa, încetul cu incetul, deveni Banatul “fruncea” modernizării noastre.

Și povestea și-a urmat cursul, așa încât bănățenii noștri, de la olahi puțind a branză și ceapă, subiecte ale unor „Compilate si Aprobate” medievale, au inceput a cata cu mandrie in juru-i a-i invata si pe amârații ăialalții, rămași in bordeie, ce e aia sa fii român. Frumoasă treaba, n-am ce zice ! Doar dacă s-ar fi oprit aici. Dar din când in când la voi mai vine Eugeniu de Savoia si vă predică sa fiți in pas cu noul. Așa se face că-n aste timpuri, incepu neamțul să vă spună că n-ați mai fi români. Ci ați fi vechii olahi, posesori de dialect propriu. Nu vă zice „olahi puturoși”, că între timp ați căpătat mândrie. Da, dar vă arată cu degetul la miticii ăia balcanici, care zice-se că ar fi corupți, in timp ce in partea asta de vest vă stau ditamai cârnații lui Remeș prin locuri nepotrivite să vă amintească de rușine.

De fiecare dată când vă aud impopoțonându-vă cu meritele voastre de reeducați la fiecare o sută de ani, mai că mă apucă râsu-plânsu. Marea Revoluție Română de la 1989 se zice ca tot voi ați fi făcut-o, sub îndrumarea lui Lazlo Tokes, bănățean din tată-n fiu si valah neaoș. “Agenturili străine » sunt invențiile împușcatului, iar revoluția s-a plămădit în matricea civilizației superioare a Banatului, aia de la Jimbolia la Orșova, unde nu are acces românul de rând. Acolo inimi neînfricate au ieșit pe străzi după 44 de ani de dictatură, printr-o stranie coincidență, încă nedezlegată de istorici, în aceeași perioadă cu alte popoare din est. Posibil să fie efectul contagiunii mentale ce se produce în conștiințele raselor superioare de genul : bănățeni, huțuli, secui, găgăuzi, ruteni…
În altă ordine de idei, am înțeles că pe undeva prin zona asta a Banatului, strategii americani și-ar propune, mai nou, edificarea unei societăți multiculturale în care să-și găsească locul și mult urgisitul și degrabă vărsătorul de sânge omenesc neam rrom. În felul ăsta regiunea europeană Bánáti köztársaság va satisface nevoile spirituale și mai ales materiale ale olahului superior de grai banațean.

P.S. Nu iau apărarea în această postare decît bietului român manipulat grosolan de gazetele civilizate din Banat. Rog purecii atotsăritori și slabi de constituție să se rețină în a face aluzii deplasate. Motiv de plici.
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2009-04-12 14:03:16
         
 
  georgica, esti tare, bre. banatenii or fi ei simpatici si de bun simt (sigur, cu exceptia ta), dar sa nu exageram.
iar metropole sunt de tot soiul, mai mari sau mai mici. in cazul de fata, nu mai e nevoie sa precizez, am facut-o deja.
in ceea ce priveste debutul tau erotic (se pare, de data recenta) legat de biscuitii eugenia, ce sa zic, felicitari. inteleg ca ai vrea sa impartasesti si altora (ca sa zic asa, cu larghete), ceva din lirismul momentelor de fior prin care ti-a trecut tartita, dar cu mine e pic mai greu, sunt iremediabil constipat. mai ales de cand te citesc. greseala pe care, amice, ma voi stradui sa n-o repet.
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2009-04-12 13:32:31
         
 
  Euridice, Europeea este o comunitate literară importantă. Era și în interesul nostru ca regulamentul concursului să fie adus la cunoștința membrilor acestei comunități. Te așteptăm cu bucurie!

Organizatorii sunt cei care sunt trecuți în regulament(v.antet). Cu prietenie,
 
Postat de catre Ioan Jorz la data de 2009-04-12 12:26:09
         
 
  Dona Elena, sunteți prea amabilă! Nu merit asemenea complimente, dar vă mulțumesc! Concursul se adresează, totuși, celor care nu au cărți publicate. Cu amiciție,  
Postat de catre Ioan Jorz la data de 2009-04-12 12:20:13
         
 
  Ștefăni(mi)cule - dacă tot îmi zici "jorzică", ai umor, chiar dacă e de împrumut(tradus). Ți-aș spune unde să-ți bagi bicuiții "Eugenia" da' e sărbătoare și-i păcat. Îți spun luni.

Și apropont de "viata marii metropole banatene" ar trebui să știi că "mare metropolă" e pleonasm. Ar mai trebui să știi că în Caransebeș am avut școală de dăscălie, "Preparandia bănățeană", cam din perioada în care era atestată documentar(pe bune - nu anul scornit de comuniști) metropola miticilor. Primul poet cult al literaturii și limbii române, Mihail Halici, s-a născut în Caransebeș.

Când otomanii vă dădeau foc bordeielor, pentru a obține mitici afumați ca radu(de la Afumați) în Caransebeș apăreau, cu regularitate, trei-patru gazete literare. Mai spun?
 
Postat de catre Ioan Jorz la data de 2009-04-12 12:12:04
         
 
  Radule, tu nu esti (dus) la bis la ora asta:)?

Missing U a lot,
Euridyce


P.S. Ioane, cine-s "organizatorii"?! Sau e confidential:))? Daca da, sterge cuvantul de la finalul textului;)
 
Postat de catre Mirela Lungu la data de 2009-04-12 11:08:31
         
 
  "Raducu, nu-mi permit decat stele scrise...
don Jorz merita mai mult. el insusi e o stea, mai conteaza steaua mea ?" (Elena Toma)

cu privire la steaua voastra, ma abtin de la orice comentariu

sa aveti o zi buna, amandoi
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2009-04-12 10:44:39
         
 
  Jorz, ma bucura faptul ca te-ai gandit si la noi, europeenii;)
Eu doresc sa particip, sper ca nu voi "leza" pe nimeni cu asta:))

Las putina lumina,
Euridice


P.S. Ne mai auzim:)
 
Postat de catre Mirela Lungu la data de 2009-04-12 09:49:58
         
 
  Raducu, nu-mi permit decat stele scrise...
don Jorz merita mai mult. el insusi e o stea, mai conteaza steaua mea ?:))
 
Postat de catre - ipocrizie la data de 2009-04-12 03:16:53
         
 
  Lenuta, nu te-a bagat nimeni in seama, te-ai bagat singura: nimic neobisnuit, cand uiti sa-ti cumperi baterii.

dar n-ar fi fost o idee mai buna sa lasi si tu o stea, macar un vot la textul asta?... ca de obicei

ce daca ai nivel 50? gestul conteaza.
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2009-04-12 00:55:51
         
 
  don Jorz, scuze pentru offtopic, dar, pe bune, eugenii pot aduce si eu. eu scriu poezie, am cu ce participa la concurs. serios ! :))  
Postat de catre - ipocrizie la data de 2009-04-12 00:04:40
         
 
  Raducule... mikuț și răsfățat. Păi, cu ce să participi, bre, matale la un asemenea concurs ? Să fim serioși. Uiți cât de limitată este creația tălică, cum spun piteștenii pe aici:))  
Postat de catre - ipocrizie la data de 2009-04-12 00:03:13
         
 
  amice jorzica - rima mica/dar pitica (in dialogul cu tine nu voi folosi diacritice, iertare pt eventualele imprecizii semantice)

la acest eveniment crucial din viata marii metropole banatene, cu parere de rau, nu-ti pot fi alaturi

multumesc, oricum, pentru invitatie; esti dragut

urez mult succes celor 2 participanti, veniti din toate colturile tarii

da-mi o adresa de mail, mi-ar face placere sa va trimit cateva eugenii pentru cocktail-ul de dupa

whay not

P.S. salutari cordiale amicului tau expert in opera marelui Will si mult succes la bac
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2009-04-11 23:04:37
         
 
  Radu Ștefănescu, poți participa și tu. Cu traducerile din Shakespeare - că tot nu-și va da nimeni seama că ar fi vorba de sonetele marelui Will, deși avem în juriu un shakespeariolog. Whay not? Sănătate!  
Postat de catre Ioan Jorz la data de 2009-04-11 21:43:15
         
 
  Un câștigător de pe Europeea, de ce nu? Dănuț Grădinaru, și dumneata poți să participi. Sper că o vei face! Cu amiciție,

Ioan J
 
Postat de catre Ioan Jorz la data de 2009-04-11 21:42:43
         
 
  Mulțumim de prezentare!
E interesant subiectul!
Să sperăm Europee,
că vei duce tu poetul!

Mulțumim Ioan, foarte drăguț!
 
Postat de catre Danut Gradinaru la data de 2009-04-10 22:42:42
         
 
  Ne-am bucura să avem printre câștigători și un membru al site-ului Europeea. Importantă este participarea. Așteptăm!  
Postat de catre Ioan Jorz la data de 2009-04-10 21:47:02
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE