FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
S-AU PRĂSIT ȘANTAJIȘTII
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu

Într-un recent text, care a fost șters de către autorul său, Ionuț Caragea, mi se cerea să reduc nivelul lui ecsintescu.
Niciodată nu am dat curs niciunui tip de șantaj și nu voi da nici acum.


Într-un maraton al răspunsurilor, MMHP, cu abilitatea sa sofistică încearcă să ne ducă cu preșul. Sau să ni-l tragă șmecherește de sub picioare.

Propunerea sa dintotdeauna, arătîndu-i, nu-i așa, nemărginită deschidere și bunăvoință, este: sesizați-mă și voi acționa.

Cu cîteva zile doar înainte, într-o atenționare gen al 2859-lea avertisment chinezesc la survolarea spațiului ecoliterar, și-a mîngîiat cu severitate paternă odorul și-a promis în văzul lumii că, dacă va recidiva, îi va reduce nivelul.

Cînd însă a primit încunoștințarea și dovada, a declarat ritos că este, ați auzit bine, șantajat. I se amintea că nu se ține de cuvînt, că, prin urmare, n-are cuvînt. Că ne trage, cum o face dintotdeauna pe sfoară. Că el nu dă curs decît plîngerilor consilierilor de taină făcute pe din dos și nu celor prezentate fățiș.

Domnule Corbu, afirmați mereu că i-ați redus nivelul lui ecsintescu. Eu nu știu acest lucru. Și bănuiesc că am fost destul de atent la evenimente. Alți useri (vorba dv. preferată) n-au răspuns rugăminții mele de a-și aduce aminte. Poate se sfiesc. Dar dv. ar trebui s-o faceți, să precizați cu ce ocazie. Altfel, despre toate lucrurile pe care le tot afirmați în discursurile dv., care se întrec în monotonie doar cu ploaia mocănească, s-ar putea crede că sînt numai trucuri menite să arunce praf în ochi unei asistențe (devenită profesionistă) de gură-cască.

La o adică, vă poate ajuta chiar cel care ziceți că a pătit-o, vreun editor mai vechi, mai nou, vreun vechi slujbaș în pravile care ține grefă.

Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Evident, fac precizarea necesara ca imaginea unui Emanuel Cristescu pe post de zeita a dreptatii chioara se refera la modul in care imparte domnia sa dreptatea literara in Romania. Cei care inteleg altceva o vor face pe propria raspundere. Chiar si asa imaginea este, recunosc, un pic cam dura si imi cer scuze maestrului pentru indrazneala, dar m-a furat stilul si m-a ispitit eventualitatea unei statui a maestrului cu carpa pe ochi. Uneori, recunosc, indarjirea mea sare calul. Va rog pe toti sa-mi iertati aceasta rautate. Daca un editor dibaci poate sterge acestcomentariu i-as ramane recunoscator. Nu sunt in realitate chiar asa de dur si de nedrept. K  
Postat de catre sters sters la data de 2008-04-06 15:18:10
         
 
  De cand ma stiu eu pe-aici, asta ca sa restabilim adevarul curat, Maestrul Corbu nu a facut altceva decat sa-i sara in aparare intr-o forma sau alta lui extinctescu, indiferent ce i s-ar fi reprosat aceluia. A sarit efectiv la gatul oricui cu o graba suspecta. A ironizat orice incercare a unora de a-l aduce cu picioarele pe pamant pe individ. L-a platit cu bani, dupa spusele sale. S-a invinetit de manie ori de cate ori a discutat cu mine pe acest subiect, a fost nedrept chiar. Asadar, putem admite axioma "cine se ia de extinctescu da de dracu cu maestrul" si sa lasam polemica deoparte. Marturie spuselor mele stau iesirile la rampa ale maestrului, impotriva mea sau impotriva lui Ioan Peia, sau a lui CTA. Noi suntem batrani, precum inteleg. Ipochimenul e tanar si vanos. Se pare ca noi nu suntem nimanui de nici un folos. Ce dracu sa mai discutam in plus? Mai are vreun rost? L-ar putea convinge vreodata trei persoane bine intentionate pe Corbu? Eu nu mai cred. Eticheta "santajisti" a fost lipita deja pe fruntile noastre. Speranta mea e ca puberul va da cumva-cumva cu mucii in fasolea maestrului, harnic cum il stim la asemenea treaba. Si mai sper ca astfel maestrul se va trezi si va pierde carpa de pe ochi. Daca nu, il putem recupera pe post de "chioara de la justitie", adica fufa chiozlaie si sleampata care imparte dreptatea in Romania. Nu-i asa ca Maestrul ar fi numai bun?K  
Postat de catre sters sters la data de 2008-04-05 19:58:36
         
 
  ce interesant ca nu m-a combatut nimeni. nici domnul Corbu care "se face de tot...", nici editorii care dau "stelute sau cum s-or numi". si nici ecsi. asta arata inca o data ca in sinea lor oamenii stiu prea bine, chiar daca nu o recunosc mai deloc.  
Postat de catre daniel d marin la data de 2008-04-05 17:51:39
         
 
  E pe gratis, Jorj! Bucură-te! Viața e frumoasă și spumoasă, iar șpagatele retorice demne de admirația gimnaștilor de profesie...  
Postat de catre ioan peia la data de 2008-04-05 16:09:29
         
 
  Da. Număr de comuri contorizate = 20
Comuri permise = 17
O parte din ele au fost radiate, o altă parte cenzurate.
Erau ale mele.
Și, desigur, incomode.
 
Postat de catre ioan peia la data de 2008-04-05 14:54:24
         
 
 
Distinși Useri,

Ajutați-l pe cel pe care îl iubiți atîta să iasă din impas. Memoria dînsului ori este deficitară (ceea ce este firesc pentru oricare dintre noi și e de iertat), ori este, cum li se întîmplă multora, partizană. Își aduce aminte doar cînd vrea și ce vrea, iar cînd simte nevoia înflorește... din burtică (o conștiință un pic mai joasă, care refuză dovezile și verificările).

"Nu țin minte când și pentru ce faptă i-am redus nivelul. Cert este că i l-am redus, cum am redus și multora, și i l-am restabilit. Cred că în momentul în care doamna Tirenescu sesizase pornografia dintr-un text. [...] Invită-l să-ți spună dacă și când i-am redus nivelul. Dacă aș avea timp poate aș căuta și e-mailul."

Am încercat să-i sugerez că a făcut-o între 3 și 4 dimineața, atunci cînd cînd amețitului nici nu-i trecuse greața. Dar poate unul dintre voi își amintește. Și a fost treaz chiar în orele alea buclucașe.

Vaga amintire cu Maria nu se potrivește cu realitatea, în cazul acela recent era vorba de alt user și de altă ofensă.

Nu vă jenați, oamenii mai mint, nu-i o crimă. Nici pentru ei, nici pentru voi.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2008-04-05 14:36:31
         
 
  Stimabililor, aveți puțintică răbdare cu cei ca mine, mai ușor, să înțeleg sensul disputei. Că de aproape două săptămîni nu mai pot juca și eu o tablă, nu mai ies la o bere cu prietenii, nu mai stau pe scara blocului la o bîrfă. Doar pe Europeea. Chiar e gratuit spectacolul acesta (?) sau primesc mai tîrziu o factură, că sînt cam strîmtorat financiar.Toate ca toate, dar cel mai tare m-a inspirat metoda d-nei Mariana Fulger de a intra la teatru. Rotește un cîrlig și deschide un gemuleț prin care se strecoară. Cred că e suplă și face și economie în acest mod. Eu cunoșteam doar metoda: ștraif stigmas, șparhait. Cîte lucruri folositoare am învățat de la domniile-voastre. Mulțumiri mersioase!  
Postat de catre george savu la data de 2008-04-05 13:13:50
         
 
  Am văzut postarea aceea, Corneliu. Nu m-am supărat. Îmi respect vârsta și respect oamenii și vreau să cred cu toată convingerea că nu mă plec în fața copilăriilor, înțeleg copiii și le dau șansa să fie buni, chiar dacă au greșit și mai greșesc. Copiii mei nu nu mă dezamăgesc. Au greșit și ei (nu toți) și vor mai greși. Nimeni nu e perfect. Și pe Traian nu l-am insultat. Cel puțin n-am dorit, chiar dacă tonul folosit a fost ca în fața unui copil care m-a supărat mult și pe care nu vreau să-l cred când îmi spune că e om, unul bun. Am exprimat adevăruri. Unele vechi și dureroase, altele mai noi. Cuvinte ale lui au ajuns la Valeriu. E bine? Omul acela e bun, chiar dacă și el a greșit. Are nevoie de noi ca prieteni să ne arate că nu e un delincvent perpetuu. Cuvintele în germană erau, de fapt, cuvinte care se folosesc atunci când vrei să cumperi un bilet la un spectacol de teatru. În rest, rămân la cuvintele dinainte și am încredere. Numai bine tuturor și întoarcerea la lucru literar, nu la ceartă.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2008-04-05 12:23:21
         
 
  "Am văzut că Traian scrie politicos de ieri, chiar cu omenie."- Mariana Fulger

Dacă nu te vedeam în subsolul ultimului text al derbedeului, dragă Mariana, te-aș fi crezut neinformată. Cum, însă, ai fost pe-acolo, nu pot decît să rămîn cu gura căscată!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2008-04-05 11:35:10
         
 
 
Pentru știința mătăluță, soră Mariana, iacă-tă textul invalid al celui cu care conviețuiești în bună înțelegere:

Ecsintescu si IBG se retrag de pe Europeea, la dorinta Marianei Fulger foraibãr obãrliht

...cateva zile.

Dumnezeu fie cu voi!

Peace!


L-ai insultat cu niște vorbe în limbi oculte. Zici: Hai să-l credem. Eu îți respect credința, dar nu și credulitatea.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2008-04-05 11:26:54
         
 
  Corneliu, te rog frumos, revino la gândurile tale frumoase pe care le așteptam cu bucurie. Certurile acestea continue ne demoralizează pe toți. Parcă ar fi o politică de evidențiere a site-ului cu certuri ca să atragă mulți gură-cască. E site de literatură. Ar trebui să atragă prin creații bune. Oricâte rele au fost în urmă, e bine și înțelept să trecem peste ele și să ne purtăm cât nu e prea târziu, ca oamenii cu creier, nu doar ca războinicii cu orgolii nemăsurate. Considerați că e o ușă între acum și ieri-ul acela care mai doare și hai să trăim frumos, chiar dacă uneori ne mai doare. Am văzut că Traian scrie politicos de ieri, chiar cu omenie. Hai să-l credem. Poate chiar s-a schimbat. Eu încerc. Dacă mă va dezamăgi din nou, mai încerc o dată și încă o dată așa cum aș încerca ani la rând cu propriul copil despre care știu că e bun și trebuie să se poarte omenește, nu ca un sălbatic. Oamenii se schimbă. De multe ori, în vremea asta, am crezut că e un om care se pedepsește continuu atacând ca la rândul său să fie lovit. Să fim mai mulți așa? Am încredere că se poate fiecare schimba în bine și trăi între oameni cu bunătate și înțelegere. Traian scrie bine ce scrie literar, deși cuvinte precum cele pe care le folosește mult nu prea au ce căuta în literatura la care au acces și copiii. Cam atât. Să fim înțelepți și să încercăm să facem literatură dacă suntem aici. Dacă aveți totuși dorință de polemici, mergeți pe Forum. O zi bună și mult bine tuturor.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2008-04-05 10:49:19
         
 
  te-ar  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2008-04-05 10:45:53
         
 
  V-ați hotărît la titlu? Țiganiada II sau Maidanul cu dragoste MCDLXIII?

Când făceam trimitere la paranteze pătrate, voiam să subliniez teoria matematică a intervalelor în care utilizarea acestor paranteze înseamnă "inclusiv"

Ei bine ținând seama de texte de-ale tale, ca acesta cred că o mixtură între cele două propuneri tear satisface.

Din păcate trebuie să plec.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2008-04-05 10:45:22
         
 
  Da ai avut dreptate. L-am invalidat și pe acela crezând că-i al meu. L-am revalidat. Îți prezint scuze. Efectiv a fost din greseală.  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2008-04-05 10:37:02
         
 
 
Se întîmplă și la case mai mari. A fost un comentariu al meu care a și apărut și a dispărut. Dar nu-i bai. O fi pierit în vreo gaură neagră. Pagubă-n ciuperci.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2008-04-05 10:32:28
         
 
  Ce comentarii am șters? Am invalidat două din propriile mele comentarii care se repetau.  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2008-04-05 10:28:59
         
 
 
Venerabile domn Corbu, eu mă lupt cu mănuși și dv. îmi ștergeți comentariile? Și mă mai dor și deștele să vă citez elegant. (Mulțumesc pentru că după circa doi ani ghilimelele funcționează din nou. Uite, asta da realizare! Se poate deci.)

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2008-04-05 10:26:38
         
 
  Voi vă certați și vă bălăcăriți reciproc. Eu m-am luptat cu el și cu alții să respecte regulamentul site-ului.  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2008-04-05 10:25:54
         
 
 
"Dom'le ce paradox. Eu mă lupt de ani de zile singur cu ecsintescu și acum mă obligați să-i iau apărarea pentru că sunteți nedrepți."

Asta e o gogoașă cît un dirijabil. Ne luați în balon și pe noi ăștia care ne luptăm doar cu morile 'mneavostră?

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2008-04-05 10:21:03
         
 
  Dom'le ce paradox. Eu mă lupt de ani de zile singur cu ecsintescu și acum mă obligați să-i iau apărarea pentru că sunteți nedrepți. OMUL nu mai scrie vulgar pe Europeea. De ce să-i reduc nivelul. Că vă provocați și vă atacați reciproc? Ce treabă am eu cu asta. Ați văzut răspunsul lui. El spune că nu atacă primul ci că răspunde. Am văzut recent o secvență din conflictul Ioan Peia ecsintescu. Apoi la ce limbaj a folosit Peia la ce se putea aștepta? Eu nu pot face pace între acești domni și nu pot fi responsabil pentru ce-și fac reciproc. Ce o fi atât de greu de înțeles. Intre CTA și ecsintescu am mediat de m-au durut până și tastele. Când reușisem un armistițiu, CTA a refuzat. Kafkiană situație.

Este cineva mai detașat, nu pătimaș care să creadă că el are dreptate absolută, care ar putea sintetiza, cine și unde greșește? Eu sunt bine intenționat. Însă când mă trezesc în față cu texte acuzatoare, fără argumente, văd roșu în fața ochilor. Oare, îmi spun, acest user nu este conștient că și cel acuzat poate face la fel? Argumentați, lăsați să opereze principiul "audiatur et altera pars" și nu încercați să-mi impuneți soluții.

NU AM NICI UN PARTI -PRIS CU NIMENI. PE ORICARE, L-AȘ APĂRA DACĂ AR FI NEDREPTĂȚIT. AM ȘI FĂCUT-O. DAR CUM SĂ APERI UN LIMBAJ AGRESIV?

 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2008-04-05 10:13:56
         
 
 
"De ce ar trebui să fie implicată Europeea în astfel de probleme?"

Pentru că ele nu se petrec pe lună ci pe acest site.

"Nu țin minte când și pentru ce faptă i-am redus nivelul. Cert este că i l-am redus, cum am redus și multora, și i l-am restabilit. Cred că în momentul în care doamna Tirenescu sesizase pornografia dintr-un text. Vezi diferența între ce posta înainte și ce postează acum. Invită-l să-ți spună dacă și când i-am redus nivelul. Dacă aș avea timp poate aș căuta și e-mailul."

Am încercat să vă sugerez că poate i l-ați redus între 3 și 4 dimineața cînd nici nu-i trecuse greața. De ce oare nu-și amintește nimeni această epocală ispravă?

Diferența de care vorbiți este evident minoră din moment ce face valuri similare.

"Și asta pentru că știu că proiectul Europeea are limite."

S-ar putea ca deja să-și fi preschimbat numele în renume și să fie deja "limitat".

"Cassius Clay, când a urcat în ring știa ce-l așteaptă."

E un tratament mai bine reglementat decît înghițirea broaștelor rîioase, nu?

"Ieri ecsintescu și IBG postaseră un text de câteva cuvinte, cum că se vor retrage de pe site. A fost invalidat."

Bine că l-ați invalidat, cine-ara mai scrie epopeea. V-ați hotărît la titlu? Țiganiada II sau Maidanul cu dragoste MCDLXIII?

Vă asigur de simpatia mea nețărmurită.


 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2008-04-05 10:11:57
         
 
  Lui Corneliu Traian Atanasiu, cu infinită înțelegere

Una este să sesizezi alta este să dai soluția și să încerci, prin șantaj să o și impui.

O sesizare înseamnă ceva de genul: în textul x s-a încălcat regulamentul ori, în opinia mea consider că s-a încălcat regulamentul.

Alta este să ceară cineva, de exemplu pentru hărțuire textuală, și cronofagie, scăderea nivelului userului Corneliu Traian Atanasiu. Care abil, șmecher ca să folosesc limbajul tău, nu încalcă regulamentul, însă chiar ceea ce am scris mai sus face. Cazul acesta, cum a fost și acela la care faci referire, reperezintă un șantaj. La care nu voi ceda niciodată.

Nu ai văzut ce probleme, extraliterare încercau să-și rezolve reciproc? De ce ar trebui să fie implicată Europeea în astfel de probleme?

Mă acuzi că nu am cuvânt. Fără probe. Dovedește că nu am cuvânt. Nu în interpretările tale, răuvoitoare. Ci cu fapte. De ale mele. Și nu răstălmăcite. Situație în care ești MMRF adică mare maestru în răstălmăcirea faptelor.

Ieri ecsintescu și IBG postaseră un text de câteva cuvinte, cum că se vor retrage de pe site. A fost invalidat. Pentru că nu avea nimic de-a face cu literatura.

Nu țin minte când și pentru ce faptă i-am redus nivelul. Cert este că i l-am redus, cum am redus și multora, și i l-am restabilit. Cred că în momentul în care doamna Tirenescu sesizase pornografia dintr-un text. Vezi diferența între ce posta înainte și ce postează acum. Invită-l să-ți spună dacă și când i-am redus nivelul. Dacă aș avea timp poate aș căuta și e-mailul.

Recunosc nu am fost întotdeauna foarte ferm. Și asta pentru că știu că proiectul Europeea are limite. De exemplu nu are un forum. Făcusem unul funcțional însă mai simpluț dar un "inteligent" a reușit să facă să se înscrie în acest forum, zilnic, automat, doi trei useri și să inserteze link-uri către site-uri pornografice. A trebuit să renunț. În viitorul proiect va fi și forum

Mă îngrozesc de cât timp pierd cu fleacuri, ca acum. Și dacă te gândești că sunt pe site valori autentice, oameni talentați. Și când mă gândesc că am cumpărat echipamente care stau. O minitipografie care stă. Ce lucruri frumose am putea realiza împreună. Inclusiv cu tine CTA. Noi ne tocăm timpul, în fapt tu mie, (mâine plec la Sofia și n-am reușit să termin pregătirile; n-am reușit să schimb cauciucurile de iarnă, să spăl mașina, etc. și eu stau și răspund lui CTA. Care va răstălmăci și acest text. ) Însă știi vorba mea: Cassius Clay, când a urcat în ring știa ce-l așteaptă. Așa că nu mă plâng.

PS. Tu știi că-mi ești simpatic, ai căpătat gustul descărcărilor catecolaminice și, probabil de aceea mă stârnești.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2008-04-05 09:50:09
         
 
  domne, ce tot aveti cu nivelul omului? hai ca e culmea. altfel, da, domnul Corbu/Cristescu se face de tot... pentru ca, intr-adevar, ecsi a incalcat si a incalcat, si a incalcat, si a... multe limite de bun simt. si de regulament. deci l-a incalcat, categoric. merita nivelul cel mai mic? il merita! ca pe o "distinctie", I SE VA SI ACORDA! acum va atrag atentia asupra unui lucru: stiti ce editori sunt pe Europeea? stiti! stiti la ce fel de texte se dau stelute, sau cum s-or numi, pe Europeea? stiti!
ce daca ecsi e dat cu un nivel (formal) mai sus sau mai jos??
 
Postat de catre daniel d marin la data de 2008-04-05 09:45:31
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23814
Comentarii: 120248
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE