FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Daniel Bratu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  am mai scris, ideile nu sunt ale mele, le-am sintetizat, cumva, din aduceri aminte si le-am completat cu unele pareri (de pe margine - cu italic),

nu cred că vor fi rezultate - cele imediate, dupa cum se poate observa - ioc
răzbele au fost și vor mai exista - cu orgoliul atins, greu se va gasi cineva in stare sa urmeze acest gen de decalog,

'indragostiti' și 'dusmani', 'smecheri' si 'inocenți', 'boieri' si 'plebei'
ne vom schimba 'taberele', obiectivele,
nu și stilul sau lipsa lui -

consider totuși că aceste idei/reguli, ca o grilă interioară, idei utopice, asa cum par, e bine să fie măcar știute -
chiar fără mijloace critice, de specialisti, truditorii scrisului virtual care suntem ne putem adapta unui feedback constructiv, de bun simt, in care libertățile de exprimare ale unuia să nu le afecteze iremediabial pe ale celorlalți

multumesc Doru, Cristi, Maria, Radu, Iulia
 
Postat de catre Daniel Bratu la data de 2007-09-28 09:43:07
         
 
  buna ideea - si postarea !
...Critica de text in lumea virtuala...un subiect de meditatie...
Ce te faci cand critica e facuta de poeti, care au hm, asa, o gandire 'mai artistica'? - emanuael cristescu nu bate chiar campii cu logica ilogicii...
 
Postat de catre iulia ralia la data de 2007-09-27 22:23:25
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  un fel de Constituție a Bunului Simț, re - citi(a)tă în șoaptă, o dată la o sută de ani, după mii de dictate cotidiene ale tupeului, ignoranței si nesimțirii, ascultată cu pioase tropăieli de nerăbdare, și încălcată mioritic, câteva clipe mai tarziu, în uralele b - oborului mântuit de păcate pâna la următoarea (plicticoasă) apocalipsă...

aprecierile mele pentru memorie și nu numai,
Radu
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-09-27 21:35:42
         
 
  Toată stima pentru autorul acestui text. Maria  
Postat de catre Maria Grosu la data de 2007-09-27 19:46:10
         
 
  Propun acest articol pentru prima pagina... pana la "nisa" ... :) cred ca acesta este primul pas...
D-le Corbu...

Cristi

 
Postat de catre Cristian Vasiliu la data de 2007-09-27 12:25:59
         
 
  Sunt lucruri stiute, dar nu se aplica.
Pe net politetea se numeste NETIQUETTE.

http://en.wikipedia.org/wiki/Netiquette

si site-ul excelent

http://www.albion.com/netiquette/

Felicitari pentru curajul de a spune adevarul, Daniele! Ai o stea invizibila de la mine.
:)
 
Postat de catre Doru Lubov la data de 2007-09-27 12:11:38
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23878
Comentarii: 120196
Useri: 1418
 
 
  ADMINISTRARE