FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Mirela Lungu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  In urma criticilor primite, am facut niste modificari atat de forma, cat si continut, sper eu, benefice:)
Cristian, Daniel, Mariana, Cristi, scuze pt intarzierea cu care va raspund si multumesc de prezenta:)
Din pacate, acest sonet nu a fost unul dintre cele mai reusite:(se mai intampla, deh;)

Euridice
 
Postat de catre Mirela Lungu la data de 2007-09-20 20:29:08
         
 
  Inocența nu ne devorează existența!
Aș putea spune că este un adaos esențial, o virtute!
În ochi ne vom putea privi și ne vom putea vorbi atunci când nu vom mai trăi în indiferență și vom pătrunde până la esență viața pe care o vom vrea cu adevărat s-o trăim...
Ca să ne-ntoarcem...
Un vot de toamnă, real, și nu nostalgic...
Cu drag,
Cristi
 
Postat de catre Cristi Stanculeasa la data de 2007-09-19 10:09:57
         
 
  Unii mai și câte trei, patru... cum simte fiecare!... O poezie frumoasă, până la întoarcem iarăși înapoi care sună cam prea pleonastic. Votez restul. O zi bună.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2007-09-18 15:24:09
         
 
  poezie/sfat/manifest pentru sănătatea iubirii - vibrează versurile, se simte patos, încrâncenare, se finalizează amar(nic)

Obs. (unele):
'Cutremurați de tunete și ploi', 'Târându-ne iubirea prin noroi', precum și (mai ales)'Încrâncenați de dor și vehemență' - demersuri tautologice

'ochi cu' - nu cacofonie, dar deranjament fonic, oricum

'Bolnavi de ură și indiferență' - sintagmă conjunctural conjunctivă - e de ori/ori, nu de și (aș scrie, mai degrabă: 'bolnavi de ură sau ... indiferență')

'Să devoreze-ntreaga existență' - forțaj/bătaie în trompetă - știu că se poartă, dar știu și că deja trecuseși pasul peste

rimele surori/frați de cruce, facile (nu le mai nominalizez, le știi)

silaba în plus, cu tot cu accent, de la fi-a-ra - corect ce spune Cristi - totuși, prin preluarea unor arhaisme, pentru atmosferă, pentru a fi 'altfel' - n-ar fi mare baiul - în vechime se pronunța așa cum și tu aici și acum

- 'Ca să ne-ntoarcem iarăși înapoi' :) (fără de cuvinte - doar replică:
îmi spui ca, din cearșafurile moi,
să ne întoarcem iarăși înapoi...
Nu crezi c-ar fi mai bine și cu...minte
să avansăm metodic, înainte? :)

parcă un butoi cu melancolie s-a vărsat peste scrierile tale, de ceva timp (las' pe alții, las' pe mine!:) - 'a venit, a venit toamna'? :)
 
Postat de catre Daniel Bratu la data de 2007-09-18 13:56:01
         
 
  Posibila incheiere :

Ca să ne-ntoarcem iarăși înapoi,
Bolnavi de ură și indiferenta,
(Eu - de lirism, iar el - de impotenta),
Spre cimitir, in zori, ca doi strigoi.


Cristi!
:)

PS: Prozodie buna desi fiara se desparte fia-ra nu fi-a-ra (accentul cade pe a nu pe fi).
 
Postat de catre Cristian Vasiliu la data de 2007-09-18 07:30:53
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23793
Comentarii: 120206
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE