FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Cristian Vasiliu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Cristi, ai un typo in versul 10, ''acuta''

Inconfundabil tonul tau elegiac
* Radu (Bucuresti)

P.S. inteleg din ''Dincolo țiganca deslușind ghiocul'' ca avem ambasadori...
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-09-18 07:41:04
         
 
  Multumesc Gina, Rudolph si Tea pentru lectura si comentarii.

Cristi din Dublin
 
Postat de catre Cristian Vasiliu la data de 2007-09-18 07:08:57
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  '.....Tot orasul pare,
Despuiat si galben, sub potop-caldare.
Am pierdut o arca. E tarziu. In taina
Frigul imi deschide ranile sub haina
Si-nauntru-mi bezna spaimelor se lasa;....'

strain Dublin-ul acesta......populat ciudat in acest diluviu....specific , de altfel.... o 'adunatura' de real si fantezic socant adunate in privirile curioase si nu tocmai....poate un pic obosite de surprize dar si de vechi chemari ghemuite undeva in acel spatiu mental in care aglomeram ceea ce stim si ceea ce asteptam sa invatam.....

teama finala: 'Cred ca-n seara asta nu ajung acasa.'... e perfect motivata

Ca totdeauna, admiratia mea , Cristi!

Calvar*
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-09-18 01:36:49
         
 
  - Cristian,

- votez cu drag un text citit și recitit cu mare plăcere;


- felicitări!


- cu prețuire,

r.k.
 
Postat de catre Rudolph Kuttesch la data de 2007-09-17 18:50:57
         
 
  Plouă în rafale lungi de mitralieră;
Aerul e rânced și-mbâcsit, de seră.

a plouat o vreme in rafale prin Dublin astazi...apoi a aparut soarele...a plouat din nou si a aparut soarele...ca o moneda aruncata si atingand pamantul cand 'pajura'...ori 'cap'...cu siguranta o sa-mi treci pragul casei poete...

regards,

goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-09-17 01:17:59
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23814
Comentarii: 120248
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE