FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Veronica Pavel
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Foarte, foarte frumos, si foarte, foarte adevarat. Splendid prinse atmosferele.  
Postat de catre Marina Shalmon la data de 2007-06-15 22:44:36
         
 
  Tea, multzam mult de vizita, sa stii ca mi-era chiar putin teama de opinia ta. Te stiu exigenta si profesionala si eram cu inima cat un ghemotoc. Bine ca am trecut "examenul Tea". Merci mult pentru aprecieri si vot, ai vazut ca toti gresim la dactilografiat? (hai ca m-a amuzat comentariul tau!)

Miruna, am fost surprinsa (placut) de comentariului tau, sa stii ca apreciez (din umbra) profesionalismul tau si m-a flatat oprirea ta la acest text. E foarte interesant cum ai vazut tu, in text, diferentzele de grad economic al tzarii. Desi eu m-am axat mai mult pe elementele naturale, in Canada fiind iarna sase luni, si mi s-a parut ca diferentzele esentiale sunt datorita climei si a temperamentului foarte calm al canmadienilor, tu ai dreptate, am surprins amanunte care denota clar o diferentza de bunastare, un calm al unei societati prospere. Asa este, cum de nu mi-am dat seama? Am recitit trextul, care e un fel de "fotografie emotionala" a pietzelor si mi-am dat seama cata dreptate ai.
Multzumesc pentru trecere si aprecieri.
Admiratie,
Vero

 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-06-06 23:20:02
         
 
 
Partea de liniste revendica o societate prospera/...

Partea de liniste revendica o stare lipsita de stress, o necesitate umana intr-un secol care infirma/...

Un text asezat scris/...

Un text care contra-puncteaza societati si manifestari cotidiene, stari si defulari sau poate autorul experimentand dual a stiut sa puncteze diferentele care justificat se regasesc/...

Diferentele dintre doua sau mai multe *culturi* identifica originile sau transformarile lor dependente de intreg mediul existent/...Intre roman si canadian *hibernarea* este un numitor comun atingand alte valente/...

 
Postat de catre dima.m miruna la data de 2007-06-06 22:57:58
         
 
  erata: alea 2 semne marcate1 vor sa fie !...scuze, Calvar  
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-06-06 22:49:04
         
 
  Mai rar ca prozatoare......ca o poeta ce ta afli!
Colinzi pietele cu o curiozitate de invidiat, Vero....observatii si paralelism ...interesent, bine scris...direct....

Mi-a placut! Calvar si vot

ps. ai ceva greseli de typo.....sic1 le vad la tine ...ca la mine.....vai de lume1
Drag, Tea
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-06-06 22:47:42
         
 
  Cristi, ma bucur ca nu mi-ai luat-o in nume de rau, am facut acel comentariu cu mare dragoste, crede-ma si e bine ca ai luat-o ca atare. De fapt daca nu apreciez pe cioneva nu ma ambalez, dar tu ai mare talent, de asta ti-am scris.
Ma bucur ca ai vibrat la acest mic "periplu" al vietii cotidiene, dincolo si dincoace de Ocean si-ti multumesc pentru vot!
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-06-06 22:23:04
         
 
  Ada, Iulia, multzam de comentarii si aprecieri!
Radule, m-ai nenorocit! Chiar asa sa fie, 100% feminin? De ce? Infine, nu e o insulta, poate dimpotriva, de la tine ar putea fi un compliment, dar nimeni nu mi-a spus vreodata ca as avea un scris feminin :))
Merci mult pentru vot, il voi pastra in cosuletzul pe care l-am pus pe masa din sufragerie si care altfel sta gol!
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-06-06 22:19:43
         
 
  Draga mea prietenă, Vero, găsesc un subiect interesant, mai ales că-mi și place!
Să fac cumpărături!
Stilul tău de a reda într-un mod amănunțit scenele m-au făcut să vibrez!
Admirație sinceră și colegială ,
Și vot.
Cu dragă prietenie,
Cristi
P.S. Ți-am răspuns la commul tău!
Îți mulțumesc pentru obiectivitatea ta.
Cu același drag
 
Postat de catre Cristi Stanculeasa la data de 2007-06-06 22:17:29
         
 
  iata cum nebanuite nostalgii ne ascut spiritul de observatie...

am fost deseori prin Hala Traian, dar e mai frumos sa te citesc pe tine povestind ... minutios, romantic, ce mai, feminin 100% :)

pun si eu un vot langa cosuletele de capsuni...

 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-06-06 20:41:49
         
 
  Asa e, Malin, ai dreptate, l-am mai taiat pe ici pe colo, e o descriere lunga, mi-am spus singura acelasi lucru si ma bucur ca e cineva care mi-a semnalat, acuma am CERTITUDINEA ca trebuie sa-l mai tai.
Multzam mult,
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-06-06 20:37:16
         
 
  interesant, dar ai un subiect cu care te-ai lungit prea mult: fii mai concentrata!

cu drag,

malin
 
Postat de catre Malin Stan la data de 2007-06-06 20:25:16
         
 
  et in arcadia, zic din nou ...am locuit pe Valeriu Braniste...imi face o mare bucurie cand te citesc aici !...Paris, Toronto empatie intensa pe un itinerar cunoscut...hm,poate ca textul nu e o trufanda, dar sigur face parte din delicatese :)! multumiri, iulia r.  
Postat de catre iulia ralia la data de 2007-06-06 19:55:39
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Interesanta plimbare prin pietele lumii.
Obisnuita cu expresia-CA LA PIATA-,ilustrand targuiala zgomotoasa si forfota din pietele noastre,pietele occidentale si cele de pe continentul american par spatii de destindere, oaze de liniste.
Cata diversitate pe glob!
In Salonic, unul din punctele atractive pentru turisti e piata de peste. Acolo e un vacarm pitoresc vanzatorii laudandu-si marfa cu glas cat mai tare ca sa atraga clientii.Si nimeni nu se cearta iar tu asculti concertul.

Superba idee sa descrii diversitatea pietelor.

Vero, ti-as darui un cosulet cu stele daca as avea voie.
 
Postat de catre Adelaida Mateescu la data de 2007-06-06 19:53:03
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23878
Comentarii: 120196
Useri: 1418
 
 
  ADMINISTRARE