FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Florin Caragiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  silvana: mulțumesc de trecere, aprecieri și sugestii. În înțelegerea mea din perspectivă creștină, poezia face trimitere nu la o altă geneză, ci la iubirea lui Dumnezeu care se "pogoară" la iadul stării de neîmplinire și izolare spre a ne face părtași unei re-creări. Ne caută și ne scoate la lumină până și în situațiile cele mai de criză, mai disperate, în stările cele mai fragile, fracturate și vulnerabile. Chiar atunci când se întâmplă să nu avem la îndemână pe cineva care să ne înțeleagă și să ne ajute, când mediul e aproape lipsit de putere de oglindire și participare, iubirea Lui ne ridică, incită și întâmpină deschiderea noastră sufletească. Surprinde cele mai fine și ascunse modulații, trezește și amplifică sclipirea de frumusețe în cioburi și unda de armonie în falsări. Ne purifică și ne atrage oglindind în noi și prin noi mai departe în jur "focul din cer" pe care Hristos a venit să-l arunce pe pământ. Acest foc aprinde frunzele uscate nu în sens de distrugere ci într-unul de transfigurare, devenind loc al unei întregiri și reuniri.
De aceea am spus că Dumnezeu "lucrează prin cioburi", expresie întâlnită la un renumit părinte contemporan.
Bineînțeles că textul nu se poate reduce la o schemă ideatică, el este în sine un corp poetic în fața căruia fiecare are o receptare personală, am vrut doar să punctez câteva aspecte care au legătură cu actul de creare a textului.
 
Postat de catre Florin Caragiu la data de 2007-01-06 23:17:46
         
 
  “când nu are sfinți la-ndemân㔠– o idee interesantă, continuată cu talent și imaginație, înfățișând o posibilă variantă a Genezei, poate nu mai puțin credibilă decât cea pe care o știm cu toții.
Observații:
“lucrează prin cioburi” sună cam forțat;
“până ce-apare” – ar suna mai bine dacă ar fi eliminat “ce” și eventual înlocuit cu „când”
Poem bine construit, încărcat vizual cu imagini și simboluri și care-și merită stelele. Felicitări !
 
Postat de catre Silvana Iacob la data de 2007-01-06 18:57:53
         
 
  gina: mulțumesc de vot, iubirea lui Dumnezeu nu lasă la o parte nimica, scânteiază peste tot ceea ce este vulnerabil, imperfect, în lipsă, și într-adevăr nu poate fi compromisă căci nu este o simplă idee...
ina: mă bucur mult de semn.
dan: mulțumesc de vizită și aprecieri.
 
Postat de catre Florin Caragiu la data de 2007-01-06 16:31:41
         
 
  Subtilitate si transcendenta, verticalitate implantata in cititor, mesaj plin de constientizarea valorii pe care numai Divinittea o poate da omului ( "Când nu are sfinți la-ndemână,
Dumnezeu aprinde din frunze uscate un foc în jurul căruia
toate ființele vin să-și încălzească mâinile tremurânde " )

Felicitari !
 
Postat de catre © Dan Carlea la data de 2007-01-06 13:16:27
         
 
  Pentru final și pentru starea pe care reușește să o transmită, am ținut să-ți las un semn, evident apreciativ.  
Postat de catre Ina Cirlan la data de 2007-01-06 12:02:12
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  ritmul textului, compromite stilistic ideea de Dumnezeu, se prelinge sensibil analiza omului, constrans de singuratate, sau de dorinta de singuratate...constrans de o lipsa, de o readucere...o aroma de femeie, bantuie, adormind flori

un text adiere, se rupe de rugaciune si se implineste langa coaste,


goia

votez "cioburile"

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-01-06 00:58:15
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE