FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Dan Constantin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Andrei,
mulțumesc pentru felicitările si încurajările constante pe care le primesc din partea ta.
Cu prietenie, Dan
 
Postat de catre Dan Constantin la data de 2006-10-14 07:45:56
         
 
  Dane, felicitari pentru un moment haiku foarte reusit!!!

sincer

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-10-14 00:14:18
         
 
  Trăienuț,
comentariile tale colegiale și de lucru m-au încurajat în permanență. Și cînd mă gîndesc că am început-o cu stîngul pe acest site confundînd un prenume masculin cu unul feminin î-mi vine și acum să intru în pămînt de rușine. Diplomația de care ai dovadă aplanînd un "conflict" banal, colegial, precum și încurajările pe care le-am primit din partea altor colegi m-au determinat să continui să scriu, iar astăzi, cu mîna pe inimă, pot afirma cu toată convingerea că nu-mi pare rău.
 
Postat de catre Dan Constantin la data de 2006-10-13 13:17:30
         
 
  Magda,
mulțumesc că mi-ai îndreptat pași spre acest site, pentru îndemnurile constante precum și pentru documentația și îndrumările primite și, nu în ultimul rînd pentru comentariu și vot.
 
Postat de catre Dan Constantin la data de 2006-10-13 12:53:13
         
 
  Mariana,
Din păcate eu nu am avut bunici dar, am avut “pe marginea patului cu o cărticică pe genunchi,” pe cineva ce-mi citea din “cărticica lucioasă cu coperte tari, pe care alearg(au) voioase animăluțe cu șorțulețe colorate.”
Mulțumesc pentru atenția cu care mă citești și pentru vot
 
Postat de catre Dan Constantin la data de 2006-10-13 12:13:33
         
 
 
Cine are aplecare și se străduiește ajunge la rezultate bune. Felicitări și de la mine.

Eu merg pe "botoșei" și după urechea mea și după DEX: BOTOȘÉL, botoșéi, s.m. Diminutiv al lui botoș. – Botoș + suf. -el.

Hadriana, citind în continuare vei avea ocazia să te familiarizezi cu poezia de factură japoneză, tanka și haiku, și, eventual, să-ți formezi gustul pentru ea. Deocamdată vorbești cu o firească prejudecată a poezii occidentale.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-10-12 21:34:35
         
 
  Elena,
Timid, încerc și eu să-ți răspund

Steua-i adusă
de către colindători –
merele coapte
scoase din podul casei
răsplătesc colinzile

așa cum și eu am fost răsplătit prin comentariul tău
 
Postat de catre Dan Constantin la data de 2006-10-12 19:59:10
         
 
  Hadriana,
ți-am citit cele 9 comentarii postate pe acest site sub acest pseudonim. Nu este nevoie să te întreb ce vârstă ai. Cred că fără intenție și, în contradicție cu titlul poeziei, ai primit răspunsul

““Pe cine nu lași să moară,
Nu te lasă să trăiești”
A conchis omul ce-n viața
Lui n-a ascultat povești...”
 
Postat de catre Dan Constantin la data de 2006-10-12 19:09:19
         
 
  Felicitări! Ai văzut că nu este greu?
Îmi place prima pentru crivățul de afară, din lume și căldura laptelui care fierbe în oala veche de lut a bunicii. Foarte frumos spus buna. La căldură în casă, parcă îl văd pe bunicul care se apleacă să-și aprindă luleaua din jarul sobei iar copiii se strâng în jurul lui să asculte povești cu zâne fermecate. Și în sfârșit, după ce s-a încins soba și toată lumea merge la culcare, motanul toarce întrerupt doar de zgomotele lemnelor care ard în sobă dar nu uită să păzească ca un prieten credincios botoșii de lână ai tovarășului de joacă de peste zi. Un tablou foarte frumos zugrăvit. Plin de căldură în toate sensurile. Primește de la mine un vot!

Vezi că ai scăpat un e în plus la botoșeii - botoșii
 
Postat de catre Magdalena Dale la data de 2006-10-12 19:01:35
         
 
  Elia,
“După faptă și răsplată; Mărul de aur;” precum și celelalte povestioare m-au inspirat, argumentez această afirmație cu versurile:

“Bătrânica, drept răsplată,
Puse-n mâna fetei bune
O ulcică...fermecat㔅
“În ulcică...mămăligă!...”
………………………………….
“Prin fața casei, o ulcică
De lapte proaspăt și-o pâinică.”

Să-o împac pe biata fată în ulcică eu am pus lapte ca să crească...să tot crească... --- idei împrumutate din povestioarele mai sus menționate
- De ce-am ales bunicul!? Ideea tot de tine-i sugerată. Eu nu am avut ocazia
să-mi cunosc bunicii. Așa a fost să fie…

„Și nici bunici n-aveam să-mi zică...
Să știe stră stră stră povestea...”

Desigur m-ar fi încântat să particip la concursul tău de vals. Coregraful meu fiind plecat în concediu m-am mulțumit să privesc și să învăț pașii de dans prin ușa-ntrdeschisă. Dacă am înțeles eu bine avem și o premiantă. Î-mi pare rău că nu am avut ocazia să particip la festivitate. Oricum felicit premianta pentru conștinciozitatea de care dă dovadă.
 
Postat de catre Dan Constantin la data de 2006-10-12 18:59:05
         
 
  în seara de Ajun, bunica mea
cu ochii cerului senin și părul împletit
mă aștepta în poarta casei din răspântii
la pieptul ei să plâng, să uit...
mă săruta pe frunte și-mi alinta tristețea
veneam de la colind cu traista plină
de mere, nuci, covrigi și gânduri bune
bunica mea, frumoasa satului din vale
mă doare amintirea ta
și cât îmi mai lipsești
în astă lume.
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2006-10-12 17:25:29
         
 
  Îmi amintești de căsuța bunicii, dar și de cămăruța cu sobă cu plită a părinților mei, în care se strânge toată familia seara, în jurul mesei. Frumos, Dan, foarte frumos. Votez. O zi fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-10-12 14:26:16
         
 
  DRaga Costica,
Tu esti un baietel nevinovat, sau ce varsta ai? Nu de alta, dar trebuie sa am reperele astea ca sa pot sa te situez undeva. Fara ele, esti pentru mine un versificator naiv de tot.
 
Postat de catre Hadriana Morarescu la data de 2006-10-12 14:24:30
         
 
  Recitind, am realizat ca daca inlocuiesti bunicul cu mamica, va trebui sa schimbi si nepotul cu copilul. :) E alegerea ta, insa.
 
Postat de catre elia david la data de 2006-10-12 11:54:54
         
 
  Esti extraodinar, Dan. Uite ce poeme frumoase ai scris. Preferatele mele sunt ultimele doua. Iar daca in loc de bunicul povesteste, o pui pe mamica, atunci voi fi chiar multumita.:) Nu de alta, dar zana cu pletele de aur se suprapune foarte frumos peste imaginea mamei...
Ai un vot de la mine pentru tot ce ai scris aici, dar mai ales pentru cele doua pe eu care le gasesc intr-adevar deosebite, foarte expresive.
 
Postat de catre elia david la data de 2006-10-12 11:53:01
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE