FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
                   
    Evenimente Europeea  
          Emanuel Cristescu  
                 
CENACLUL EUROPEEA

Vom organiza Cenaclul Europeea, lunar la Tinerimea Română vis a vis de Teatrul Bulandra strada Izvor.

Participarea pe bază de invitaţii. Pentru a putea primi o invitaţie înscrierile se fac la [email protected]

Pentru a putea citi în cadrul Cenaclului vă puteţi înscrie pentru programare la aceeaşi adresă de mail: [email protected]

Cenaclul va avea loc în ultima vineri din lună de la ora 18.00. Prima şedinţă va avea loc în 30 septembrie 2016.

Dacă aveţi propuneri pentru desfăşurarea cenaclului sau pentru invitaţi le puteţi face aici sau pe adresa de mail.



Colecţiile Europeea

Colecţii:

• Σ Poesis
• Prozatori europeici
• Teatru
• Critică literară
• Miscelaneea

Condiţii de publicare:

- autorul trimite volumul în format electronic. minim 100 pagini, Garamond, font 11. Formatul paginii rămâne la latitudinea autorului.

- Volumul este citit de către un redactor. Pot apărea rmătoarele situaţii de bază:

• volumul este admis aşa cum a fost trimis.
• volumul este admis cu anumite propuneri de modificare a unor texte.
• Volumul este admis dar sub condiţia renunţării la anumite texte sau pasaje.
• Volumul este respins.

- Europeea trimite o ofertă personalizată privind tipărirea şi lansarea cărţii.

- Dacă se ajunge la varianta de tipărire autorul se angajează să cumpere un număr de minim 100 exemplare la jumătate din preţul de vânzare a volumului.

- Tirajul minim 500 exemplare.

- Lansarea volumului în cadrul Cenaclului Europeea care se va desfăşura lunar, în ultima vineri a lunii în curs. Cenaclul se ţine la Tinerimea Română, str. Strada Gutenberg Johann
nr. 19, Sector 5
                     
  Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE NU SUNTETI LOGAT!
  Comentariile userilor              
                   
 
   
  ezact...cu încrîncenarea și mohorîrea ați nimerit-o la ix, precum peretele cu nuca. au contraire cher monsieur Corbeaux sunt fix opus; altfel, demultișor aș fi întors spatele europeei, așa cum au făcut-o alți autori...înjurați sau învinși de plictis!
 
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-26 16:48:51
  p.s. concluzia: europeea este un fel de ogradă a lui Iocan,dar fără Moromete!  
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-25 17:34:06
  Poate, domnul profesor are-n minte jocul unui sadic spirit al autoboicotării propriei „ afaceri” literare?! de pildă, un articol conjuctural, cum ar fi cel denumit (într-un fel lipsit de imaginație)„Super” a adunat amețitoarea cifră de 2000 de accesări(plus trioul stelar oferit de trollul A.Cojocaru)pe cînd textele mele, oarecum literare, fie-mi iertată lipsa de modestie,„Undeva în Dodonia” și „Trolii din Trump valey” de-abia dacă au 20-30 accesări.  
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-25 17:32:57
  Poate, domnul profesor are-n minte jocul unui sadic spirit al autoboicotării propriei „ afaceri” literare?! de pildă, un articol conjuctural, cum ar fi cel denumit (într-un fel lipsit de imaginație)„Super” a adunat amețitoarea cifră de 2000 de accesări(plus trioul stelar oferit de trollul A.Cojocaru)pe cînd textele mele, oarecum literare, fie-mi iertată lipsa de modestie,„Undeva în Dodonia” și „Trolii din Trump valey” de-abia dacă au 20-30 accesări.  
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-25 17:32:57
  Rigă Crypto, rigă Crypto...  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-11-23 14:17:13
  Sunteți cam prea încrâncenat și prea mohorât pentru jocurile spiritului care se practică aici.

Totdeauna vă dați-n petic. Mai rămîne să declarați că dv.le dirijați.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2016-11-22 22:24:22
  Domnule Petrescu, (alias...)

Este loc pentru oricine. Chiar dacă este contestatar. dacă o face regulamentar este OK. Dacă încalcă regulamentul avem procedură regulamentară. Nu înțeleg, de ce, la valoarea dumneavoastră, vă pierdeți timpul cu astfel de preocupări.

Știți bine că și pe domnia voastră v-am apărat și voi continua să o fac dacă veți fi atacat prin încălcarea regulamentului.

Succes. Și mai multă toleranță.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-11-19 17:40:32
  Mă întreb, retoric, firește domnule E.C. alias Ion Corbu cît timp veți mai permite unui postator precum Toma Gheprghiță să se fîțîie pe saitul dumneavoasrtră; încrîncenarea lui de asin, agramatismele, lacunele în educație sunt dublate doare de încrîncenarea față de nume majore ale culturii române, ba chiar de o ură evidentă față de scriitori! culmea e că insuil scrie tot felul de borșuri textuale cărora dvoastră le dați girul, dojenindu-l așa, ușurel mîngîindul cu „avertismente„ părimtești pe occiputul lui neanderthalian.  
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-19 12:56:08
  p.p.s. mai ales cînd activitatea unor troli precum d.cioacă(?) poluează adesea firava activitate editorială!  
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-12 16:38:04
  p.s. cred că realizați că-n ciorba asta liternautică nu se pot băga persoane care vor să-și promoveze, exclusiv, creațiile literare!  
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-12 13:17:17
  politica din s.u.a., fotbal, neroziile lui t.gheorghiță despre nume emblematice ale culturii și pe deasupra bat alegerile parlamentare la ușă...nu mai rămîne decît să țineți și-o rubrică culinară și puteți, dle E.C. să schimbați denumirea sitului în „ miscelaneea, atelier socio-politico-cultural.” succes în tot ceea ce întreprindeți pe această direcție!!  
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-12 11:06:40
  1. Progresiv este mai mult decât progresia aritmetică sau geometrică. Aici am utilizat sensul de treptat referindu-mă la tipurile de sancțiuni prevăzute de regulament. Prima sancțiune, a doua, a treia etc. Dacă luăm rația 1 poate fi denumită progresiv aritmetică. Dar prin conținut este mai mult decât aritmetică. Sancțiunea. La ea mă refer.

2. Aceeași paradigmă. Totuși celebritatea Mona Lisei în raport cu acelea invocate de domnia voastră este la diferență de cel puțin un cap. Evaluativ! Sigur orice preferință este motivată prin "de gustibus"! "Detractor" pentru aceia care caută să micșoreze ori să defăimeze valoarea unei capodopere, în cazul de față, este perfect utilizat. Nu numai în lavră ci și în literatură ori axeologie.

3. Nu realizați că aceia care au nivel 100 postează direct? Adică nu sunt supuși niciunei politici de validare?

4. Da, alătur toate opiniile acelora care denigrează, într-un fel sau altul poporul român. Fac însă diferența între critica năravurilor și moravurilor - care este necesară și benefică - și denigrare.

5. Mă tem că v-a contagiat sceneta.

6. Poate imaginați un text despre ridiculozitate. Pornind de la invenția unui ridiculometru. Succes.

7. Sunteți cam prea încrâncenat și prea mohorât pentru jocurile spiritului care se practică aici.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-11-08 06:50:06
  1. în progresie aritmetică sau geometrică? nu sunt matemacian dar atît cît să observ că sancțiunea(recte blîndul tras de urechi virtual)este apă de ploaie și nici aceea nepoluată.
2.personal prefer portretele lui Modigliani, renoir, chiar Picasso; (entre-nous, „detractori” pt. o operă picturală notorie e un termen strîmb; aș zice, de gustibus)
3. ridicolul este prezent pe pajiștea bleu, prin larga politică de validare a oricărei nerozii neliterare trîntite în pagină
4.puneți alăturea opiniile lui Țuțea de cele ale lui Gheorghiță? îmi amintiți de o scenetă a lui Ion Băieșu în care apărea un personaj feminin care suferea de o maladie originală:nu înțelegea metaforele.
 
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-07 19:23:42
  1. Am fost clar și explicit. A fost sancționat. Sancțiunea se aplică progresiv. Aici ne interesează îndreptarea și nu aneantizarea celui care greșește.

2. Știți că și Mona Lisa are detractori?

3. Mai ușor cu ridicolul pe pajiște.

4. Țuțea a jignit grav poporul român. Și pentru asta sunt și români care îl contestă. Când afirmi că românii ar fi "un popor de idioți" calificativul "prostănac" , după unii, este blând. Chiar dacă, se spune, de mortuis nil nisi bene!

 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-11-07 12:08:45
  Ca de obicei, evaziv, dle Cristescu.Puteí fi imparíal vis--vis de useri, de acord, dar față de afirmațiile lui T.Gheorghiță: „ Nichita și Blaga niște novici, lui Brumaru nu prea îi ies rimele, Țuțea un prostănac” ce atitudine aveți? Tot aditiv-complementară? Îmi pare rău, dar dacă în calitate de coordonator al unui site literar preferați evazivitatea toată strădania celor care vă semnalează neghiobiile și mitocăniile unui oarecare este nulă și neavenită...și nu-mi răspundeți că fiecare are dreptul la o opinie proprie, e ridicol în cazul de față!  
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-06 18:33:55
  "Că încercați să nu recunoașteți că "avertismentul" ar fi o sancțiune"  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-11-06 03:03:39
  1. A fost prima abatere și a fost sancționat. Că încercați să nu recunoașteți că "avertismentul" nu ar fi o sancțiune este problema dumneavoastră,

2. Depinde și de context. Nu mai rețin speța. Eu nu prefer adversativ. Prefer aditiv, Ori complementar. Pe amândoi. Dar nu rețin cu forța pe nimeni. Depinde de fiecare. Și știți bine că sunt corect și imparțial. Dar, cum bine știți, nu există dreptate absolută.

3. Treceți peste eventualele nemulțumiri. La talentul domniei voastre ranchiuna nu merită a fi încurajată. Am văzut că aveți și preocupări privind studiul Bibliei. Parcă pe acolo se vorbește și de iertare și de păcatul pcatelor, vanitatea și de exercițiul umilinței și de multe altele.

4. Orice ați invoca l-ați zgândărit. Adică provocat. Acestea sunt circumstanțe atenuante.

5. Acceptați ideea că aici evoluează personalități puternice? Și că, uneori, este greu de găsit un numitor comun?

6. Sper să auzim de bine și să coexistăm, mult timp, în spațiul bleu,

A bon entendeur, salut!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-11-06 03:02:33
  Să revenim, însă, la regulamentul europeic.Litera sa este clară, în ceea ce privește tacul la persoană, ori, dvoastră l-ați reinterpretat într-un fel, pt. mine neașteptat.E vorba de articolul http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=50127 în care autorul deși se vede cu ochiul liber a trecut dincolo de convențiile unui pamflet la injurie.(așa cum chiar dumneavostră ați binevoit să observați)Textul incrimina(n)t a fost totuși validat și rămîne în pagină ca un memento de mitocănie care n-are cu nimic de a face cu titulatura de „atelier literar” iar autorul a fost „ avertizat” pe motiv că eu aș fi provocat scîrboasa sa ieșire în decor.Un alt exemplu proaspăt este atacul josnic al aceluiași user asupra lui Petre Țuțea, categorisit drept prostănac! vezi http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=50171

Cît despre ecoliteratură ce să mai zicem? Îmi amintesc că-n urmă cu ceva ani poetului Vasile Iftime, un veteran al saitului i-a fost șters un poem pt. că-n el apărea termenul „considerat de dumneavoastră neeco! :)) iar autorul a fost drastic sancționat cu scăderea nivelului de postare. Nemeritatata pedeapsă a provocat plecarea lui Iftime de pe Europeea( nu s-a descurcat prea rău în afara cercului ecoliterar europeic, din cîte am aflat!)Vă pot demonstra că ați procedat după un dublu standard fiindcă în postarea mea cu Sabathiel cuvîntul „țîț㔠a apărut de 3 ori la rînd și nici n-ați clipit, ba chiar ați îndemnat-o pe dna Elena Stefan să-l însteleze. Mă întreb, între Vasile Ifitme și Toma Gheorghiță pe cine preferați ca membru europeic?
 
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-05 23:40:39
  Dle Cristescu, habar n-am la ce Mare Text vă referiți dar în mod cert textele lui Gheorghiță nu fac parte din el; au fost în schimb publicate pe saitul pe care-l păstoriți de 13 ani, iar afirmațiile privind noviciatul lui Nichita Stănescu, Lucian Blaga, Brumaru ș.a. sau recenta dezlănțuire asupra literaturii în care-l etichetează pe Petre Țuțea drept „prostănac„ ar trebui să vă creeze o mică senzație de disconfort. Privind din acest unghi, atitudinea dvoastră îngăduitoare și laxă pare o protejare.  
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-05 17:42:39
  Domnule DP aveți idee cam câte texte conține Marele Text? Nicio minte umană nu poate cunoaște totul.

Dacă vi s-ar aplica modelul provocator, cu siguranță, ar fi extrem de multe texte care vă scapă.

Nu-mi mai faceți procese de intenție și nu îmi mai atribuiți fapte pe care nu le-am săvârșit. Nu protejez pe nimeni. Da, protejez și promovez texte valoroase. Cu argumente.

În rest, nu mă ating remaricile veninoase. Sunt imun!

 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-11-05 05:50:13
  pînă la urmă, orice am face, tot ce se întîmplă într-o adunare de literați(unii amatori bine intenționați, alți sfertodocți agresivi) seamănă cu microsceneta lui Daniil Harms:

Un spectacol nereusit


Pe scena iese Petracov-Gorbunov, vrea sa spuna ceva, dar sughite. Il apuca voma. Pleaca. Iese Pritichin.

Pritichin: Multstimatul Petracov-Gorbunov ar fi trebuit s…
(Il apuca voma, fuge)
Iese Macarov.
Macarov: Egor… (Pe Macarov il apuca voma. Fuge)
Iese Serpuhov.
Serpuhov: Pentru a nu fi… (Il apuca voma, fuge).
Iese Curova.
Curova: As fi fost… (O apuca voma, iese in fuga)
Apare o fetita.
Fetita: Tata m-a rugat sa va transmit tuturor ca teatrul se inchide. Tuturor ne e greata.
 
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-04 22:56:13
  e o artă, strădania optimistului fără leac!  
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-04 22:37:38
  lipsa dumnealui de reacție

Asta se numește încurajarea libertății de exprimare.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2016-11-03 19:41:04
  Nu știu, dle Atanasiu ce controverse, ori chiar conflicte ați avut cu dl. Cristescu (care am înțeles că este proprietarul acestui site); pe mine mă dezmăgește, printre altele,(chestia cu așazisele cutume,ce au parfum de cenzură)lipsa dumnealui de reacție vis-avis de categorisirile sfertodoctului Gheorghiță, care-i plasează, pe Nichita Stănescu și pe Lucian Blaga, nici mai mult nici mai puțin, în categoria novicilor! Nu-i așa că e surprinzător atunci cînd intenționezi să pui de un cenaclu literar?  
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-03 18:18:55
  Poate știți dv., domnule EC. Cum se numesc cei care-și propun mereu lucruri pe care nu sînt în stare să le facă?

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2016-11-02 14:48:56
  Gherghiță despre poezia simun a „novicelui” Nichita Stănescu!

.,, și de ce credeți că m-aș comporta așa cum spuneți dvs., stimate domn?
Din punctul de vedere a ceea ce se promovează oficial, poezica pe care ne-ați prezentat-o este ok. Deși, bineînțeles, dacă vii cu banu' cum trebuie, vei fi promovat inclusiv cu flatulări dintre cele mai scabroase. Din punctul de meu de vedere, poezica aici de față este una de tipul pe care, la o adică, o citești. O mai citești și pe a doua de același tip. Și pe a treia. Dar apoi te plictisești de moarte. Prin urmare, dacă ar fi să ai în mână un volum întreg cu din astea, nu vei ajunge niciodată să o citești pe a patra. Pentru că, citind astăzi din carte, plictisindu-te imediat și aruncând volumul cât colo, când te vei hotărâ din nou să citești, nu vei avea nimic să-ți amintești din ceea ce deja ai citit. Astfel ești obligat să o iei din nou de la început. Și ciclul se repetă.
Pare oarecum că ar fi vorba de unul despre care aș paria că se declară mare fan al lui Nichita Stănescu. Sau Lucian Blaga. Că, oricum, dincolo de ăștia doi novici în ale poeziei, nici n-ar mai fi careva asupra căruia ar trebui să ne obosim în a ne apleca, pentru a vedea în câtă măsură ar putea să ne stea ca sistem de referință (dacă e să evaluăm poezicile altcuiva).
Ar putea fi un textuleț scris de Emil Brumaru. La el am văzut chestii din astea cu omizi, râme, zeamă zisă copii - imitări plictisitoare ale unor trăsături de găsit la Baudelaire și/sau Arghezi. Deși, pe de altă parte, Brumaru muncește foarte mult în a da mărunțișurilor lui o față mai de poezie (mă refer la forma textului, și la sfârșitul propozițiilor care, în mod forțat, sunt făcute să rimeze). Dar, cine știe?, poate vreo excepție de la regulă a făcut, omul... Apoi, ar mai fi varianta unui text tradus din careva cu nume sonor. Lucru ce, oricum, nu e că schimbă cu ceva datele problemei (faptul că poezica e vai de capul ei).
*
Ca un ou spart, mi-au lăsat gălbenușul și albușul pe un înalt. Nu spun ce am văzut, căci ar fi orbire; nu spun ce am trăit, căci ar fi murire. N-am noroc. Am căzut din apă în foc - umed, mă uit la ceea ce este; sting, că mă doare ceea ce este. A început să-mi fiarbă vederea. Moartea mea este în clocot, iar adierea e vîntul dur, cu bolovani din piramidă, strivind condorul, strivind omidă, strivind verdele de verdeața sa - strivindu-mă pe mine de iubita mea. Ce zeamă numită copii! Ce fel de a fi, a fi!...
*
O frază banală, la urma urmei. Bucătățălită ca să arate așa cum pretinde autorul că ar fi.

Postat de catre Toma Gheorghita la data de 2016-10-30 18:57:14
 
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-10-31 23:40:57
  apropos de cenaclu, cred că omul acesta va fi piatra de temelie care lipsește!Citiți, dle cristescu, veți fi siderat de profunzimea ideilor și convingerilor lui Gheorghiță Toma:

@Daniel Petrescu,
când m-ai auzit matale spunând că aș avea ceva cu maneliștii? Și am spus asta cu teamă ca nu care cumva să mă audă maneliștii ăia buni - un Copilu' Minune, un Florin Salam etc. Nu de alta, dar mi-ar displace să fiu acuzat că aș fi nedrept. Maneliștii ăia buni măcar nu stau pe bucata de pâine furată de la gura copilului orfan din România. Dimpotrivă. Ei muncesc de-adevăratelea, și plătesc taxele de protecție impuse de Statul Mafiot pe care îl știm. Taxe de protecție din care, apoi, s-au dus și se duc bani la paraziții și infractorii ce mai și pretind că ar fi altceva decât niște tentative de maneliști.
La cât de insistent ești, bre, suporterule, cu siguranță ești sau aspiri și tu să faci parte din vreo gașcă din asta montată la vreo țâță de unde se suge bani publici la greu. Că, oricum, un om care trăiește onest, din propria-i muncă utilă societății, nu ar avea chef să susțină tembel și atât de fanatic că laptele e alb.
Am în pregătire, și poate voi reuși să-l postez mâine, un text în care nu e vorba de poezici și poetași, dar, oricum, cred că înțelesurile de găsit acolo vor putea să răspundă inclusiv unor chestiuni legate de mărunțișurile ce-ți trec ție prin bibilică, bre, scofală importantă.

Postat de catre Toma Gheorghita la data de 2016-10-30 21:17:22
 
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-10-31 23:39:10
  pt. edificare cititi amplul comentariu de aici

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=50144
 
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-10-30 22:26:34
  Domnule Daniel Petrescu,

Textele dumneavoastră nu apar imediat pentru că nu aveți nivel de postare directă. Iar textele și comentariile dumneavoastră sunt validate de către un editor.

Cu privire la Cenaclu trebuie să se înscrie mai mulți pentru a participa. Până acum sunt doar 11. Puțin, Foarte puțin. Să mai mobilizăm și pe alții.

PS.Chiar suneți nou aici?
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-10-24 06:59:03
  Minunată ideea unui cenaclu. Ce trebuie întreprins mă întreb ca proaspăt aspirant la statutul de membru? Deocamdată, sunt surprins de „metodologie” scriu comentariile în blank, nu apare nimic, iar textul afișat poate fi citit doar pe pagina mea
de user.
 
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-10-22 18:46:38
  În viziunea mea Cenaclul ar urma să dureze 2 - 3 ore. Cu următoarea structură a programului.

1. Un invitat scriitor, actor, artist plastic, critic literar. etc. Pentru prima ședință mă gândisem la scriitorii Nicolae Iliescu ori Gheorghe Iova.

2. Moment muzical. Un artist consacrat și unul doi începători. Pentru prima ediție am vorbit cu Andrei Păunescu.

3. Intervenție (lectură sau mesaj) online din dispora. maxim 10 minute. Pentru prima ședință m-am gândit la poeta italiană Anna Santoliquido din Italia și la scriitorul Mircea Ștefan din Cleveland, USA.

3. Două lecturi supuse dezbaterii publice. S-au înscris și poeți și prozatori. Aștept înscrieri, în continuare pentru programare.

4. Dezbateri critice pe textele lecturate.

După caz, vor putea fi și alte evenimente: lansări de carte, portret de scriitor, expoziție de pictură, etc.

Cu o pauză. Nu se fumează.

Poate că am exagerat cu privire la număr. Pentru septembrie se încriseseră sau îmi propuseseră că vin, unii nu cert, 15 persoane.

Adresez din nou rugămintea de a vă înscrie pentru ultima vineri din octombrie ora 18. Și cer permisiunea celor care se vor înscrie să fie nominalizați aici.

Mi-aș dori ca persoanele necunoscute care se vor înscrie să aibă, fie o recomandare din partea membrilor Europeea, fie să-mi trimită o scurtă prezentare și câteva din creațiile lor.

Dispun de două camere de luat vederi, videoproiector, laptop. însă nu mai am mixer, microfoane, (2 bucăți) boxe și piesa aceea mică pentru conectare la internet. O am, dar nu dau de ea. Cred că am rătăcit-o. Stație audio am vorbit la Tinerimea Română. Au ei. Dar mi-aș dori una a noastră să evităm eventualele neînțelegeri care ar putea proveni de la vreo defecțiune. Aș avea nevoie de doi trei voluntari cu abilități media: un regizor tehnic și doi cameramani. Dacă se oferă cineva este binevenit.

Evident, sunt receptiv și la alte idei.

Și aștept și înscrieri pentru lectură, pentru expoziții, pentru momentul muzical, pentru momentul poetic. În funcție de participare voi invita diverse personalități. Dar, cum bine se știe, orice început sau reînceput este greu.

Mă interesează și niște posibili sponsori.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-10-04 20:51:32
  Succes maine!  
Postat de catre Ion Gabriel Pusca la data de 2016-09-29 17:36:06
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE