FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Ceea ce încerc să spun este nu faptul că există fenomene cinice punctuale, locale, întîmplătoare. Important este să încercăm să credem că în chiar structura noastră omenească, constitutiv deci, sîntem cu toții mai mult sau mai puțin cinici. Cinismul este o tară a vremurilor noastre și sîntem cu toții contaminați de el. Cei care refuză să creadă acest lucru nu sînt destul de lucizi. Ce-i de făcut vine de-abia după ce riști să recunoști acest lucru.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-09-13 09:54:55
         
 
  Îți apreciez aplecarea înspre asemenea subiecte. Există cinism național. Americanii... "Gemenii" - se pare că evenimentul a fost premeditat spre a justifica intervenția ulterioară în Irak. O cred mulți, mulți francezi. Am citit o carte serioasă și convingătoare. Ce contează 3.000 de oameni când la Coventry au murit peste 30.000, cu știrea lui Churchill.
Democrația americană este cinică.
Să-ți povestesc o întâmplare auzită de la un prieten. Un românaș în Germania, cu amica. Intră într-o sală unde se juca tenis de masă. Perechi. Patru nemți. Unul dintre ei pleacă. Românul îi întreabă dacă poate să-i ia locul. Răspunsul: "Noi jucăm pe bani, 20 de euro setul!" Omul avea ceva bani, a pierdut câteva seturi,în fine, colegul lui neamț a plecat și el. Românul i-a întrebat pe cei doi dacă poate s-o cheme pe prietena lui. Nemții: "Ce poată să facă o muiere?" Bun!.. Românașii au pierdut câteva seturi. Și apoi au tot câștigat, de i-au lăsat de nemți fără 2 sau 3.000 de euro. "Muierea" era campioană națională la tenis de masă!
Există cinsim de grup, există cinism național. În spatele cinismului stă o anumită cultură care îi servește de argument.
Fenomenul este mondial. Și dă de gândit.
 
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-09-12 13:47:25
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23766
Comentarii: 120190
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE