FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Domnule Corneliu Traian Atanasiu ești o adevărată enciclopedie artistică
te citesc de multă vreme dar nu am indrăznit să las semn...
acum nu-mi pare rău.
cu drag
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-09-11 12:35:12
         
 
  Felicitari pentru un frumos exercitiu de hermeneutica! Un text bun si o analiza la fel de buna!!

am citit cu placere

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-09-09 23:17:22
         
 
 
Se pare că vizezi un fel de deschidere ca opusă îngustimii de vederi și acțiune. O amplitudine a înțelegerii mai aproape de înțelepciune decît de inteligența agresivă și cotropitoare. Dar asta ar trebuie să aparțină omenirii, mai mult un concept decît o realitate. Unul însă foarte lesne manipulabil. Ce spui e demn de a fi reținut.

Mai vorbim, eu nu sînt chiar atît de volubil.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-09-09 22:29:57
         
 
  Asta pe o planetă a oamenilor, unde ei fac regulile. Pe o planetă a tuturor, prin tuturor înțelegând toate viețuitoarele - inteligente sau nu - în condiții egale, ce ar însemna deschiderea? Ne-am ridicat deasupra tuturor, ființăm într-o ecuație din care am eliminat extrem de multe variabile. Omul este superior -demonstrează asta prin știință, atât timp cât rezultatele ei nu sunt folosite la distrugere, ar trebui să demonstreze prin înțelegerea vieții așa cum a creat-o Natura sau Dumnezeu, sau nu știu care zei din alt spațiu, și respectarea ei. Pezența omului pe planetă, în spațiu înseamnă un risc continuu - prea mult consum de materii prime, prea multă poluare, prea multă neglijență în privința problemelor generale ale Mediului, prea multă dorință de supremație, prea multă nepăsare când e vorba chiar de semenii lui. Deschidere ar trebui să însemne în primul rând înțelegere a tuturor acestor probleme, adică o doză mare de înțelepciune. Un viitor plin de făgăduințe poate exista numai dacă ai gospodărit cu grijă un Pământ care nu este deloc o grădină a raiului veșnică, și nu e doar a ta. Îmi place să vorbesc cu tine. O seară fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-09-09 19:28:00
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23792
Comentarii: 120206
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE