FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Andrei Petre
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Dana, gusturile trebuie discutate intotdeauna... Eu, citind cartea, am tras aceste concluzii... Cel mai bun argument pentru ele este cred eu cartea in sine... Am incercat aici sa redau ceea ce am simtit eu...

Corneliu, trairile brute sunt sincere, insa nu reprezinta decat o mica parte din viata... Arta te senzibilizeaza, nu mizeria, si mai ales nu aceasta mizerie comuna pe care oricum nu poti sa o eviti si care este acolo... Este demn de felicitat cel care sta intr-un ghetou si poate imagina palate...

Va multumesc pentru vizita si pentru cuvintele lasate...

va mai astept

intotdeauna cu drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-09-10 16:29:28
         
 
 
"În spatele paravanelor nu există nimic. Poetul își transpune în versuri angoasa, starea de neîmplinire, reușind adesea să șocheze prin limbaj și prin legăturile atipice pe care le face."

Începi să scrii cu promptitudine și cu simțul observației despre ceea ce citești. Te pronunți totuși în exces cu privire la tematica și simțirea celui ce scrie. "Trăirile brute" sînt un mod de sinceritate, un gen de responsabilitate a notării expresive și a comunicării lor. "Soluția" nu e treaba poetului, el poate fi doar o conștiință lucidă care te pune pe gînduri, te sensibilizează. Restul ține de opțiunea ta de cititor și de om viu care hotărăște ce-i cu el.

Înțeleg că totuși nu e un militant pentru acea lume derizorie, nu o exaltă, trăiește doar o anume deprimare onestă. Dacă reușește să ne-o facă vie, incisivă, așa deșartă cum e, lumea aceea bună, rea există într-un fel de solidaritate cu acel mod de a o resimți. Și e de-ajuns.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-09-10 09:41:42
         
 
  Scuza-mi te rog eventualele greseli de tastare..am scris fara suflare..  
Postat de catre l;'l da la data de 2006-09-10 03:17:16
         
 
  Ceea ce scrie Dan Sociu, alaturi de alti exponenti ai curentului se numeste postmodernism..devenit de fapt de acum un fel de post-postmodernism, cu plusurile si minusurile de rigoare.

'Ai impresia, citind acest volum, că poetul plânge, se lamentează, încercând să scoată în evidență părțile negative ale existenței. Speranța nu există, iar micile bucurii scot doar în evidență starea existențială gri. Există o supărare aproape genetică, o stare latentă, un fond negru, iar micile înflorituri nu pot aduce nimic nou'.
Nici in acest paragraf nici in restul textului tau nu vad argumente viabile. Stilul fiecaruia de a scrie este o suma in care se aduna propria experienta de viata, elementul temporal - acest prezent cu atatea deficiente, cat si influentele..puterea curentului din care respectivul poet/scriitor/artist face parte. Aceasta 'stare existentiala gri' de care spui tu, lipsa sperantei samd reflectate in textele lui Dan Sociu si felul in care sunt transpuse in poezie, sunt o optiune personala a lui. In fond..scrii cum ti se dicteaza din interior.. mii de pagini de literatura realmente valoroasa au fost 'inspirate' de sentimente precum tristete, dezolare, melancolie, chin, neadaptabilitate etc.
A evalua un text dupa criteriul optimismului sau pesimismului autorului mi se pare un act nedrept. Daca nu e pe gustul tau (nu e vorba de tine neeaparat, e un 'tu general') esti liber sa nu citesti, daca doresti sa citesti texte debordand de satisfactii spirituale, fericire sau cum vrei s-o numesti, n-ai decat. Asadar, nu se pune problema de valoare, ci de gustul literar al fiecaruia, nu se pune problema de a fi 'prea putin' cum spui in final ci de faptul ca te sensibilizeaza pe tine personal 'prea putin' sau ca nu se pliaza structurii tale interioare.

Cat despre fragmentul cu 'femeia batuta' (dupa care spui ca Dan Sociu 'refuza sa ofere o sansa la visare) mi se pare extraordinar, bogat in imaginatie, denotand o atitudinte de fin observator.

Andrei, te pripesti in concluziile tale. Eu nu sunt neaparat o sustinatoare infocata a fracturismului, dar il accept si incerc sa il inteleg, sa ii descopar farmecul, sa ii acord o sansa, in ciuda ripostelor virulente la adresa acestu curent. Eu consider ca Dan Sociu merita citit, ca si exponent al noii generatii de poeti. E bine sa pornim la drum fara idei preconcepute, acceptand alteritatea.

Meritam mai mult? Cine, ce merita si cat merita? Imi poti raspunde? E o intrebare mai mult retorica. Bineinteles ca nu poti.
 
Postat de catre l;'l da la data de 2006-09-10 03:14:27
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  goia, nici nu vreau sa-ti schimb parerea... Imi place cand textele mele trezesc gustul de lectura al oamenilor...

te mai astept

cu drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-09-09 23:28:01
         
 
  petre,

despre Bagau nu o sa-mi schimb parerea, nu inca, insa probabil o sa am o lista pe care generos o sa te rog sa mi-o aprovizionezi...mai vorbim...citesc ceea ce scrii, tu stii, insa in lipsa de proba live, ma abtin, decent,


drag,

goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2006-09-09 23:22:21
         
 
  Goia, dupa ce citesti, s-ar putea sa ai aceeasi parere ca si in cazul "Bagau"... :)

Oricum, eu iti doresc o lectura placuta... si iti multumesc ca ai citit...

te mai astept

cu drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-09-09 23:15:31
         
 
  petre,

am citit, o alta lectura petru lista de iarna,

goia
 
Postat de catre nula nada la data de 2006-09-09 20:43:19
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE