FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de gaian- konig catalin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Frumos textul, un fapt de credință. Este ca o rugăciune spusă cu glas tare, pentru celălalt. O mică probă de catiheză susținuă poetic. Am avea de discutat despre "Domnul va veni mâine".
Nu cred că știi, Sf. Ioan Botezătorul a fost considerat încarnarea Sf. Ilie. Pentru că până la anul 553 biserica a susținut că după moartea de aici, de pe Pământ, omul se reîncarnează în altă ființă umană. Dar la 553 s-a dat edictul nemuririi întru veșnicie, în chin sau în fericire, și propovăduirera trecerii în alt om a devenit erezie. Mulți ani după aceea creștinii s-au dedat la sardanipalii, fiindcă era singura lor viață pe Pământ. Mai trebuie cugetat asupra edictelor creștine.
Să mă ierte Cătălin că intervin, mai sunt totuși scriitori care nu au lipsit de la orele de religie. Fie că proveneau dintr-un mediu preoțesc, fie că primiseră o educație religioasă fermă în familie, fie că au studiat religia. Am reînviat la Buzău, încă după 1980, "Rugul aprins", din care a făcut parte, știi cu siguranță, și Voiculescu, și părintele Tudor. Din el fac parte oameni de toate meseriile, de la ingineri, la preoți și arhitecți. Mulți dintre ei scriu. Discutăm despre religie, ne spunem punctele de vedere. Avem cu noi un preot care ne fluieră când o luăm pe arătură.
Drumul spre Adevărul ultim este greu și Dumnezeu ne va îndruma și va înmuia clisa grea a urcușului.Depindse doar de noi.
 
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-08-31 15:32:37
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Departe de mine gandul ca poezia "Ioan cel..." sa vrea sa lumineze mai mult decat o face Cuvantul Scripturii ! A fost vizibila dragostea ta pentru Dumnezeu in multe dintre textele postate, drept pentru care V. draga mea, un lucru este sigur, indiferent in ce parte se indreapta dialogul cu tine, constructiv de altfel, ce turnura ia, el nu se poate impotmoli si...este bine !
templierul

erata la com. "Cei care isi iau aere de initiati....in loc de Cei care isi iau aere neinitiati"
 
Postat de catre gaian- konig catalin la data de 2006-08-30 15:40:16
         
 
  Da. Am primit "orele de religie" de la naștere. Și nu le-am pierdut. Și nu le voi pierde. Mulțumesc. Da, să se Înalțe după așternere. Așternerea, la mine, este acea cuibărire în lumină. Temeinică. Fără de acre nu se poate trăi autentic.  
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-08-30 15:08:35
         
 
  Multam, V. Gandul cel bun zboara catre tine nu de la mine ci de la minele din mine, care este al Lui Dumnezeu...De altfel, astfel de ganduri catre apropiati te strabat si pe tine de nenumarate ori, cu siguranta !
Nu cred ca imi ajunge ca fiecare cititor sa se "astearna"...Cuvantarea Domnului este mai mult pentru neinitiati, cei saraci cu Duhul a caror imparatie a cerurilor este ! Cei care isi iau aere de neinitiati, sa ma ierte Bunul Dumnezeu, dar este cunoscut faptul, ca mediul scriitoricesc a lipsit la orele de religie, si au citit pe sponci despre Cuvantul lui Dumnezeu. Tu esti o exceptie, sau cel putin asa mi-as dori(fara resentimente) care confirma regula. Si eu si tu avem cale lunga, vami de trecut fara numar, pana in gradina LUI, a Domnului nostru, al tuturor !
templierul
 
Postat de catre gaian- konig catalin la data de 2006-08-30 14:45:51
         
 
  am prmit ruga de astăzi, într-o poezie-credință, o poezie în care fiecare cititor se așterne spre a se întâmpla Cuvântarea.

(singurul punct posibil de prelucrat e în titlu "cu_capul" - alăturare de evitat)

evidențiez pentru îmbinarea poesis-credință.
 
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-08-30 12:18:08
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE