FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Adina Batir
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  :) ce prost "aud", nu? bine, la următoarea poezie la care voi lăsa comentariu, voi avea grijă ce și cum spun, comentez etc. până atunci, mă bucură doar să văd aici Poezia.  
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-08-22 23:36:32
         
 
  Ela, cum poti sa spui asta, altfel nu modificam :( spuneam ca mi-ar fi placut sa interpretezi tocmai pentru ca mereu gasesti toate firele. mie imi pare rau. tonul meu era unul obisnuit.  
Postat de catre Adina Batir la data de 2006-08-22 23:34:08
         
 
  Da. Am remarcat modificările. Aș dori să nu te deranjeze că nu am interpretat conținutul și să îți spună multe doar faptul că am considerat deschis că este o poezie de volum, de colecție. Știi că atunci când fac interpretări am multe de spus. Aici am dorit să aduci șlefuirea necesară. Atât. Tonul din răspunsul tău îmi dă de înțeles că am deranjat. Îmi pare rău, altădată mă voi abține de la a aduce precizări pt prelucrare.
 
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-08-22 23:12:12
         
 
  am modificat Daniela, ai dreptate, desi cu un lucru nu sunt de acord: aveam 3 comparatii (la "ca si cum" mai degraba introduce o circumstantiala de mod), nu mi s-au parut asa multe avand in vedere densitatea textului. acum am doua, una s-a transformat :) chiar ma gandeam la tine cand am scris "pe peretii", nu stiu cu ce sa schimb, nu merge "zidurile". mi-ar fi placut sa-mi zici si ce ai vazut dincolo de.

Petre, asa este, "indepartare" e cuvantul, simtind pasirea impreuna spre sfant. mai este putin..
 
Postat de catre Adina Batir la data de 2006-08-22 22:59:37
         
 
  un fel de ceai, o pauza subtila in ritmul alert al zilei, o cufundare in meditatie, o indepartare progresiva de acest mundan care cateodata oripileaza pur si simplu prin vulgarizaarea lui impinsa la extrem. O invitatie la sacralitate, care este atat de aproape, incat o simtim, insa nu putem sa o atingem... TOtusi, mai este putin si se face departe... Mai este putin..., putin de tot...

votez

cu drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-08-22 19:43:37
         
 
  of. și "închisoare_rece", nu doar repetiția re_re, ci însuși atributul e comun. in esentia închisorile sunt reci.  
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-08-22 13:16:00
         
 
  da, una dintre poeziile tale de "colecție", pe acre foarte bine o văd într-un volum.
ar mai fi de lucrat:
- ai 5 de intr-un, într-o din care 3 sunt în prima strofă (mai ales în v1, unde ai întrerupem într-o; împreunăm într-un - v2; și în ultimul într-o închisoare)

în strofa 2, v1 - poți renunța la "ca" (de la "ca să nu mai pot atinge pe nimeni"); în v3 la fel - "ca într-o lună" (poți spune așa cum, cum)

în strofa3 - v1 - "sentiment al protecției - sau de protecție? e cumva forțat acolo și nu sună poetic; în v4 ai iar comparație - "ca într-un opaiț"... (ai uzat mult de comparație în poezie)
apoi: pe_pereții, pe_podeaua... pe care
apoi iar "ca și cum" - comparație


toate detaliile acestea sunt necesare de prelucrat tocmai fiindcă este o poezie foarte bună și merită să o pui în valoare cu adevărat.
felicitări pentru compoziție.
 
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-08-22 12:27:16
         
 
  off-topic, adina, merci de "avertizare"...nu am sesizat ca am dat "off" la comm-uri, ma iarta, merci mult, goia  
Postat de catre nula nada la data de 2006-08-22 01:34:28
         
 
  adina, (inca sunt aici)...comentariile la mine?...nu le-am lasat, spui?? (mai, sunt habauca!!)...zau, mi-a placut poemul tau...poate pt. ca secunda asta...goia  
Postat de catre nula nada la data de 2006-08-22 01:29:01
         
 
  gina, imi pare bine ca ai perceput aceasta trecere dinspre trecut inspre prezent si ca ai trecut fin prin pagina mea. acum, te rog sa deschizi comentariile la tine, desigur daca doresti si tu :)  
Postat de catre Adina Batir la data de 2006-08-22 01:21:14
         
 
  fiindcă port un inel masiv cu o vrabie pictată în centru
cred că vrea să zboare și eu o păstrez acolo ca într-o închisoare rece/...

da mai, vrabiile mor in captivitate...imagistica versului ma darama...

în schimb ea mă colorează în roșu ca să nu mai pot atinge pe nimeni

...ma darama...

la un moment dat te oprești ca într-o lună când ți se opresc cuvintele
trebuie să mă leg la ochi și să aștept/...


nu mă mai pot ascunde și te confund cu fiecare sentiment al protecției
te inventez în această clipă sărutându-mi fruntea până devine de sticlă /...

si ma gandesc la ora amiezii...pornind dinspre trecut (femeia pragmatica, rostuind pranzul...) inspre prezent, femeia moderna, filtrand trairea metafizic- romantic- ravasit..."cât de puțin mai e și se face departe"...drag, goia




 
Postat de catre nula nada la data de 2006-08-22 01:06:34
         
 
  Dana, e foarte important ca ai simtit, nu e nevoie sa fii critic, nu pentru asta suntem aici. Mai treci, mereu las lumina la fereastra :)  
Postat de catre Adina Batir la data de 2006-08-22 00:33:16
         
 
  o lucrătură a textului cum tot mai rar se găsește pe siteurile poezești care predispun uneori la grabă și nerevenire, textul tău cheamă cititorul și îl reține, din păcate pentru mine, sunt doar un cititor de poezie nu și un critic bun, pot să mai spun despre poezia ta de aici că mi-a oferit un moment de lectură autentic, mulțumesc  
Postat de catre Dana Banu la data de 2006-08-22 00:16:36
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE