FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Adina Batir
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Petre, iti multumesc pentru fidelitatea cu care ma citesti si pentru cum ma vezi in fiecare poem.
 
Postat de catre Adina Batir la data de 2006-08-09 23:57:54
         
 
  Un poem de nota zece, un poem al noptii, al tacerii, al insomniei, al somnului, al visarii... atatea simboluri, idei, si toate in cateva versuri... acesta este marele tau talent!!!

felicitari sincere

cu drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-08-09 23:02:11
         
 
  Dana, multumesc ca taci alaturi de mine.. bucuroasa de trecerea ta.  
Postat de catre Adina Batir la data de 2006-08-08 23:44:26
         
 
  eu nu pot comenta nimic la un astfel de poem. tac, ascultandu-te (cu o trista placere) vorbind despre tine

 
Postat de catre l;'l da la data de 2006-08-08 11:17:34
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Goia, ai prins esenta poeziei, nu pot decat sa ma bucur ca a ajuns la tine.
Daniela, ai privit adanc in singuratatea aceasta primordiala incat sa aduci la suprafata duminicile de post dinaintea obiectelor care ne vorbesc.
 
Postat de catre Adina Batir la data de 2006-08-08 00:05:22
         
 
  întâia moarte, singura în acre suntem singuri. apoi, nu mai contează, viața ni se zbate precum fluturii pe sun pleoape, obiectele ne vorbesc babilonian, ne desfășurăm ne dezintegrăm, ne reintegrăm prin sunete, incizie necesară înainte de a spune rămas bun. totul este altera-abil. alter-egoul nostru privește fiecare duminică, din somnul nostru nu știm încotro ni se îndreaptă tălpile, dar el, prin alteritatea sa nonalterabilă, el "vorbește despre noi".
bun poem despre alterare și non-alterare, despre celălalt din noi, care ne trăiește chiar și atunci când simțim prima moarte, cea din momentul concepției primordiale.
evidențoez. e sculptură în diamant acest poem.
 
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-08-07 22:23:58
         
 
  adina, citind poemul am fost filtrata printr-o stare ciudata, acele momente in care interiorul nu-si mai gaseste plinatatea, optimismul sensul...diferitele trairi vazute printr-un caleidoscop...sau "ochean"...sau, goia  
Postat de catre nula nada la data de 2006-08-07 22:22:26
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23793
Comentarii: 120206
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE