FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Mulțumesc că ați fost pe aceeași undă. Ca și pentru acordul fin. Am postat și răspunsul.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-08-06 20:58:59
         
 
  revin: *anxiozitate*- schimbat cu *anxietate* (erata, scuze)  
Postat de catre nula nada la data de 2006-08-06 19:20:22
         
 
  CTA- don professore-

am citit relaxant despre "Zorba"...un film cu o traire la cel putin 40 de grade, ca sa pastrez atmosfera...nu o sa intru in detalii, trairile de multe ori sunt umbrite prin cuvinte

de ce a plans vaduva?

comportamentul femeilor este diferit chiar in circumstante identice...detaliile fizice sau psihice, sociale au impact diferit de la persoana la persoana

revenind la vaduva, care era o femeie verticala, supusa unei societati si concepte refractare (raportate strict la statutul *vaduvie*), gandind simplu la conditia fiziologica umana, femeie in plinatatea cuvantului, la frustrarile abstinentei, la anxiozitatea creata dominant de semeni, la lipsa iubirii si a consumarii ei fizic, vaduva a plans din motive pe care consider ca doar relativ le putem enunta...

isteria existentei este raportata diferitilor factori...in termeni "freudieni" se spunea unei femei isterice..."ai nevoie de un penis"

vitregia existentiala, comunitatea in care vaduva isi traia fiecare zi, inchistarea psihica si biologica au fost "brusc si totodata excitand cei mai receptivi senzori" zdruncinate si demolate printr-un act sexual...eliberarea femeii s-a intamplat la acelasi nivel cu exilarea ei...intensitatea frustrarii, acumulata in timp, a fost o zdrobita in cateva minute de beatitudine...acea iubire, acele cateva minute, au fost nucleul trairii intregii povestiri, au fost ritmul alert al filmului de la inceput pana inspre final...plansul vaduvei a fost preludiul filmului si post-ludiul...dansul in sine cel mai frumos act de tranzitie al sufletului peste cele pamantesti...

asta am simtit eu, asa zurbagie cum sunt (adevarul este ca taica-meu imi spunea tot timpul asa...zurbagie...insa el nu se gandea la Zorba...)

consideratii, goia

votez pentru o stare deosebita care mi-a dat-o...(nu e nostalgie!!)...ma opresc
 
Postat de catre nula nada la data de 2006-08-06 19:15:05
         
 
  Astept episodul urmator, cu "dezlegare" cu tot. Foarte delicat subiectul pe care l-ati atins.
Las semn pentru ca mi-a placut motivul pentru care iubita plangea in punctul culminant: "– Mi-e ciudă! Cum poate să te aducă un bărbat în halul ăsta?!" Un raspuns atat de feminin, de "dragalas" daca vreti. Foarte frumos.
 
Postat de catre Maria Ioana la data de 2006-08-06 18:00:50
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23823
Comentarii: 120256
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE