FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Alin Adal
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  iată cum realitatea reușește să întreacă orice imaginație cât de bogată ar fi ea, un text negru, macabru, ce dă de gândit,  
Postat de catre Dana Banu la data de 2006-08-03 13:45:22
         
 
  Din nefericire cam asta e realitatea ! Tragic, extrem de tragic ! Aș continua și eu cu o idee la cele ale domnului Caragea, dacă tot ne-am apucat să-i dăm omului sugestii...
Personajul să sune și la un popă,un prieten, cu parohie aproape de locul accidentului, să-i facă mortului cele creștinești; și ăsta să-i spună că este ocupat, fiindcă are în ziua aceea nu știu câte nunți și botezuri. Panarama ar fi completă.
Apropo de Salvare. Vă povestesc o caricatură semnată pe vremuri de Mihai Stănescu. O mașină de Salvare boțită rău într-un accident. Subtextul : " Nu mai avem nici o Salvare!"
 
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-08-02 08:17:31
         
 
  vezi ca ai niste mici greseli de typo..incercam, la telefon..
am citit cu atentie textul. ai semnalat un lucru grav, birocratia, lenea, nepasarea si toate cele.
Hai sa-ti mai dau o idee
adauga asta pe final, suna la morga si raspund aia ca nu mai au locuri, apoi ti s etermina bateria la mobil, apoi faci autostopul si nu opreste nimeni, toata lumea e grabita sa-si petreaca weekendul la mare.
Asa ca te intorci si incepi sa vorbesti cu mortul despre viata ta, iti scoti sticla de palinca, bei, cazi mort de beat si dimineata va treziti amandoi la morga, si asa ai facut misto si de medici, o lume de superficiali Aline, hai pune-te la treaba, ti-am dat idei garla!!
 
Postat de catre retras definitiv la data de 2006-08-02 04:25:40
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23774
Comentarii: 120496
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE