FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Petronela Marinescu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  dana, am priceput:) uite acum am trimis un mesaj la adresa contact a site-ului. merci inca odata.

daniela, ma gandeam la o paine graham si la una intreaga, fiind vorba de feliat. la inceput mi-a fost un pic teama de enumerarea aia insa pana la urma am lasat-o asa cum e, pentru ca pur si simplu 'e'. multumesc

dana multumesc dar nu-i chiar o poetica a strazii ( zic eu ), o parte este, dar nu tot. ma bucur ca ti-a placut si te mai astept pe aici.


cornel, ma simt blestemat de poantele astea:) de ideea de asimetrie/simetrie din finaluri sau din continutul textului insa chestii care pur si simplu vin si chiar vreau sa le las asa cum sunt. stiu textul, de fapt stiu eu destule de la sorescu. iti multumesc pentru apreciere
 
Postat de catre Petronela Marinescu la data de 2006-07-19 21:27:00
         
 
  Claudiu,
si eu si daniela luca te-am propus pt nivel.
Regula este urmatoarea: rebuie sa te propuna un editor pt marire de nivel si apoi tu sa trimiti un email lui emanuel cristescu..si atunci sa vezi miracol:)))
se mareste nivelul..come on..il meriti
 
Postat de catre xx xx la data de 2006-07-17 22:11:18
         
 
  revin: corectează te rog: iar sta bine - i-ar sta bine  
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-07-17 10:41:38
         
 
  Da, de la jumătate poezia m-a prins și pe mine mai mult, însă și din prima parte remarc finalul din prima strofă: "când preferi să iei taxiul din centru fix
până în fața scării
în loc să feliezi orașul la fel ca ceilalți" și finalul din a doua: "îți dă iluzia
că ar putea să îmbrățișeze totul mai degrabă
între colțurile gurii".
oezia pare o o radiografie a actualului, prin portretizarea în planul secund (nu secundar) a "celei care știe", a "celei care nu știe" că acest grotesc se descompune în câteva secvențe prin care vezi cerul, locul de unde miracolul apare, se agață în sârma ghimpată și intră prin feliile de oraș, cele salubre și insalubre, din oameni, din afara oamenilor. Observator atent, participativ și activ, autorul nu doar enumeră și descrie strada, cotidianul, ci îi prezintă celuilalt (cititor sau chiar "ei") lumea în secvențe miicro, îndeajuns cât să rămână în urmă, pentru citior, o poezie bună.
 
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-07-17 10:41:08
         
 
  o poetică a străzii, contactul cu realul imediat, cu cotidianul, se face fără sincope și deturnări de la sensul ce se relevă în final, tablourile nu sînt prozaic-forțate ci doat tușe ce pun în lumină detaliul, mi-a plăcut, am citit multe dintre lucrările tale și trebuie să remarc o voce poetică care se rostește răspicat și limpede, la bună rostire și mai departe  
Postat de catre Dana Banu la data de 2006-07-16 10:32:41
         
 
 
Mi-a plăcut finalul (a meritat să ajung pînă la el):

"iar tu ai tupeul sa te opresti putin
pe-o banca in centru, doar ca sa le lasi
un avans considerabil acestor lucruri
care seara cand inchizi ochii,
de teama ca nu te mai pot ajunge
s-ar putea sinucide"

Poanta este asemănătoare cu cea din Drumul lui Sorescu, unde nu lucrurile sînt vulnerabile, ci gînditorul dobîndește un fel de invulnerabilitate prin atitudinea lui de candidă sfidare.

http://www.poezie.ro/index.php/poetry/19712/index.html

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-07-16 09:55:40
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE