FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Daniela Luca
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  poezie foarte buna, o miscare browniana poetica in paharul de apa. Poezia ta are si curgeri si colturi, si linii curbe si unghiuri, cuvinte imbricate armonios, in stilul tau caracteristic. Dar pentru ca sunt extrem de indulgent cu tine, pentru ca esti o poeta buna, imi voi spune parerea si in privinta a 2 chestii care nu-mi plac.
sange leucemic- este fortat, chiar daca poetic ii putem acorda circumstante non/pleonastice. De ce nu corp leucemic?

A doua chestie care ma deranjeaza sunt zarurile amestecate, nu-mi place amestecate, unul la mana pentru ca este o expresie uzuala, explicita, destul de non/poetica, cred ca puteai metaforiza expresia, umbland la gama de sinonime a ametecatelor.

In rest, nu am nimic de zis, poemul imi place si te felicit pentru continutul si mesajul, deloc plat. Salut!
 
Postat de catre retras definitiv la data de 2006-07-13 22:31:23
         
 
  Ecsi, știu că simți poezia și o înțelegi, chiar dacă nu lași o analiză pe ea. deși uneori tare aș vrea să citesc o analiză făcută de tine. Fiindcă ai comentarii elaborate pe alte texte. Și fiindcă știu că ai scrie en detail despre chei de interpretare. Mulțam pentru încântarea receptării poeziei de aici, am un singur "amendament" - nu sunt , nu voi fi genială. Nu în viața asta, iar despre alta încă nu știm.

Petre, straniul din paharul cu apă este dat de conținutul trăirilor proprii. Când până nici apa zilnică nu mai este pură, este încărcată cu tot ce poartă oamenii în ei. Și nu o mai poți bea în acea zi, să mai poți îndura setea, să mai lași o vreme pentru a simți altfel. Iubirea este purtată aici ca un totem tocmai pentru a dezvrăji. În rest, ai văzut singur nuanțe-nuanțe.
Mulțam.

Atila, de ai văzut acest poem Întreg, asta mă liniștește. Fiindcă așteptam ziua când să pot aduna versurile cât mai spre întregire. Mulțumesc mult.

Corneliu, durerea-fiere, cea tot mai amară, tot mai mortiferă, din cotidianul acesta lumesc, e băută odatăî cu apa. Da, e ispășireaa de fiece zi. E și o revoltă, și o ironie, dar și o împăcare cu toate acestea, fiindcă poți alege în ce zi să nu bei apa stranie. Mulțam.
 
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-07-13 11:27:15
         
 
  'voi muri din imprudență'-este un vers care îmi place mult
'orice combinație de moarte-viață
îmi este favorabilă'...un sentiment alb negru aflat la limita trăirilor extreme.
plăcută poezie așa cum ne-ai obișnuit
numai bine
 
Postat de catre stefan ciobanu la data de 2006-07-13 10:01:23
         
 
  Domnule Corneliu Traian Atanasiu ... daca nu stiti sa va extaziati...eu hunul, nu stiu ce mai cautati in ...literatura... cei care cred, au speranta ca vor putea scrie... asteapta sa traiti cu ei... sa le mangaiati putinta si bucuria ca vreau si pot scrie... sunt exceptii au suflet si bunatate... nu va postati in pozitia unui dacal de vita veche!... Atila  
Postat de catre Atila Racz la data de 2006-07-13 02:05:01
         
 
 
Straniu, hai să zicem ciudat. Oricum, în afara unui post de o zi, e clar că nu vei cere îndepărtarea paharului. Durerea cea verde e tonicul de zi cu zi, împrospăteză hemoglobina. Observ o infuzie de ironie, să fie tot din paharul zilnic? Nu, nu-i pedeapsă, e travaliul cotidian, ispășirea de fiecare zi. Asta e! Nenorocul este să mori înainte de a muri. Fără nici o durere, aseptic, ca și cum ți-ai supraviețui nemeritat.

Nu știu să mă extaziez: oau, superb, oau, genial. Scuze.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-07-12 21:54:59
         
 
  Este un poem adevarat!...cladit trait nascut...felicitari!
Atila
 
Postat de catre Atila Racz la data de 2006-07-12 21:24:31
         
 
  "e ceva straniu în paharul cu apă" - doamne, un vers cu 2 conotatii - una poetica, care este superba pur si simplu si una reala, care este trista - in romania intotdeauna e ceva straniu in paharul cu apa... :)

strofa 3 imi place cel mai mult, nu stiu cum sa explic, insa imi apare ca o declaratie dureroasa, dar sincera, o marturie despre iubire, privita ca binecuvantare dar si ca pe un blestem... totem, insa si negativ, si pozitiv...

eu aleg varianta pozitiva si cred ca ar trebui totusi sa bem apa... pana la urma asta suntem cu totii...

te mai citesc

cu drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-07-12 21:05:04
         
 
  superb
beau lent o green day for ever
câteva granule de durere în plus
tratamentul perfect
pentru un sânge leucemic

oau

voi muri din imprudență
fără să port iubirea totem
prin locuri strâmte
foarte întunecoase
ascunsă
și captivă în mine însămi


voi prinde și anul ăsta
un sfârșit anemic de iarnă

de aceea azi nu mai beau apă

genial

pentru ca mai apoi iata arta
obiectele mă privesc indulgent
le sparg unul câte unul
le reconstruiesc
din centru spre margine
.......

oau

(nu ma pricep sa comentez poezie, dar acest fel de a o face nu este nici pe departe un off topic)
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2006-07-12 17:04:02
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE