FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Ela, nu prea mă mai țin de calendar. M-am răznit de zilele notate public.

Gina, tocmai mă pregăteam să scriu cîte 11 ca să prinzi și tu unul, dar mai suprins... la picioarele tale.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-29 08:30:04
         
 
  "La marginea iluziei răsare creația."

Am intrat doar ca să-mi țin promisiunea. Noaptea e un sfetnic bun. Îți mulțumesc!
Cu drag, Maria
 
Postat de catre Maria Tirenescu la data de 2006-06-29 08:26:35
         
 
  Corneliu, daca este ziua ta (indiferent care) iti aleg cu drag una din urmele condeiului:

Și muntele se coborî la picioarele lui Mahomed... sub formă de mîl.

drag, goia (cand spun drag...atunci chiar e!)
 
Postat de catre nula nada la data de 2006-06-29 03:21:41
         
 
  da. Știi că nu. :) Știi bine când mărturisesc ceva, e întemeiat. Și când dăruiesc, e dăruit. :) La prima reîntâlnire pe la vreun cenaclu sau la o lansare în curând, va fi să fie. :)
Ziua ta azi? Hm... Indiferent care. ;)
 
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-06-28 23:50:07
         
 
 
Azi e ziua mea. Nu spun care. Dar așteptam un dar. Și nu-l caut la dinți. Două cărți deodată! Parc-aș fi premiant. Nu mă păcălești?

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-28 23:15:09
         
 
  Corneliu, eu sunt o cititoare fidelă a aforismelor tale, pe unde le găsesc, le parcurg, le însemnez cel puțin în mine, uneori păstrez unele pt pagina mea sau ca motto al unui text sau al unei zile.
De aici, desprind 2 adevăruri:
"La marginea iluziei răsare creația." - pentru acest gând, îți voi dărui într-o zi o carte a lui D. W. Winnicott, un renumit și foarte uman psihanalist englez, care a scris mult despre creativitattea umană, spațiul iluziei, arta ca fenomen (psihic) tranzițional etc. Sunt convinsă că o vei savura.

Și mai desprind, desigur tot marcată de cele ce m-au construit uman, profesional, artistic: "Arta e sanatoriul unde valorile se întremează după suferințele lumești." Pt acets gând, îți voi dărui altă carte, de Janine Chassguet-Smirgel.
Nu trebuie să fie ziua ta, ci am bucuria să ofer cuiva care știu că înțelege toate înțelesurile. :)
 
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-06-28 11:27:54
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23791
Comentarii: 120206
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE