FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Vă dau dreptate, nu degeaba și-a intitulat memoriile: Vivir para contarla (A trăi pentru a-ți povesti viața).  
Postat de catre Felix Ghibu la data de 2006-06-20 15:35:06
         
 
 
Cine e interesat de iubire în varianta modestei mele experiențe poate citi și:

http://www.agonia.ro/index.php/essay/141412/index.html

http://www.agonia.ro/index.php/essay/141702/index.html

http://www.agonia.ro/index.php/essay/142326/index.html

http://www.agonia.ro/index.php/essay/145000/index.html

http://www.agonia.ro/index.php/essay/145528/index.html

http://www.agonia.ro/index.php/essay/150323/index.html

http://www.agonia.ro/index.php/essay/155829/index.html

http://www.agonia.ro/index.php/article/142969/index.html

http://www.agonia.ro/index.php/article/150321/index.html

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-20 15:30:50
         
 
 
Asta mă ajută mult. Sigur, GGM trage un pic spuza pe turta literaturii. Dar dreptatea lui este mai presus de orice contestație. Trăiești degeaba dacă, într-un fel sau altul, literar sau de la om la om, nu te spovedești, nu-ți spui povestea, nu o divulgi. Nu găsești cum și cui să te împărtășești. Nu faci pe nimeni părtaș la povestea vieții tale. Chiar dacă cel mai adesea n-apuci să o spui pînă la capăt.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-20 15:18:13
         
 
  Domnule Atanasiu, mi-am amintit de Gabriel Garcia Marquez, unul dintre cei mai mari "povestitori" ai literaturii universale, care spunea: "Viața nu este cea pe care ai trăit-o ci aceea pe care ți-o amintești și cum ți-o amintești spre a o povesti."  
Postat de catre Felix Ghibu la data de 2006-06-20 14:35:00
         
 
 
A trăi și a povesti. Trăim ca să avem ce povesti, spui tu, Andrei. Dacă n-am trăit (se înțelege ceva serios, exemplar, intens, pasional sau măcar dur, aspru, dureros), nu prea avem ce povesti. Rămînem cu desaga goală. Viața noastră "se întrupează" din povești - aici, da, te cam apropii de ce sugerez eu.

Povestitorul, Gina, află și el cine este abia povestind. Află și dacă și cum este. Sigur că poate adăuga mult de la sine, poate, hai să zicem, înfrumuseța povestea. Dar de acum înainte devine prizonierul ei, trebuie să-și țină rangul, să fie cum s-a povestit. E un fel de pariu făcut cu ascultătorul care, altfel, îi va spune: nu mai ai nici un haz.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-20 06:34:38
         
 
  p.s am facut greseli...ma iarta, goia  
Postat de catre nula nada la data de 2006-06-19 23:40:31
         
 
  Corneliu- don professore, "povestea are si o FUNCTIE (termen deranjant)existentiala...uman, acest termen- traire, la cumpana...insa ma bucur de fiecare data cand cineva revine, ca intr-o "reamintire a amintirii" -ca intr-o asezare in chiar sufletul omului, ignorand fiecare artificialitate existentiala, incercand sa se inspire esenta..."poveste are un efect magic"...asadar, povesteste povestea, ca sa stiu cine esti...goia  
Postat de catre nula nada la data de 2006-06-19 23:32:09
         
 
  Din povesti se intrupeaza pana la urma viata noastra... Pentru ca trebuie sa traim ca sa avem ce povesti...

interesant eseu, te pune pe ganduri, si asta cred ca este cel mai important in ceea ce priveste acest gen literar!

felicitari!

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-06-19 17:13:11
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE