FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Fără voluptatea de a înota îndelung în apa mării aceste impresii nu le-aș fi cules. Și nu le-aș fi prelucrat astfel încît să trimită și dincolo de faptul în sine. Mă bucur că ați simțit senzualitatea mării și dincolo de ea sugestii fără nume. Camus avea într-adevăr cultul acestor bucurii simple, al profesiei de a trăi. 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-15 21:12:36
         
 
  am si eu o intrebare. cand incerc sa scriu un comentariu la articolul de pe prima pagina nu il trimite :(.  
Postat de catre Rotaru Alexandra la data de 2006-06-15 17:49:38
         
 
  Don Proffesore, un poem precum un voal, acoperind gingas (delicat?) sentimente si trairi care pot zbura...fluturi...cazuti intre valuri...meduze...goia  
Postat de catre nula nada la data de 2006-06-15 17:45:54
         
 
  Într-adevăr, doamnă Magda, remarca Dvs. mi se pare excelentă. Aici apa mării, valul sînt aidoma cerului înstelat, nopții care o îmbrățișează pe Janine. Greu de povestit așa ceva. Domnul Atanasiu a reușit.  
Postat de catre Felix Ghibu la data de 2006-06-15 14:58:00
         
 
  Poemul acesta îmi amintește de adulterina lui Camus...
Este foarte sugestiv încadrat în pagină, fiecare vers are locul lui într-un vârtej albastru.
„Sărut cu tot trupul” este chiar în locul de unde se deschide lumina, iar arginții trădării pleacă din aceeași lumină. Meduzele lucide planează undeva spre culoarea ușor verzuie a imaginii, întregind versul... Felicitări pentru această colaborare care aduce și frumusețe vizuală în pagina ta!
 
Postat de catre Magdalena Dale la data de 2006-06-15 14:40:32
         
 
  Mă bucur să constat că avem legături asemănătoare cu marea, "o mare dorință care mă cere", marea pe care o "sărut cu tot trupul", marea cea senzuală care stîrnește senzualitate. Marea nu mi se pare doar o întindere de apă, este vie.  
Postat de catre Felix Ghibu la data de 2006-06-15 14:25:58
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23793
Comentarii: 120206
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE