FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Daniela Luca
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Adina, comentariul tău este mai mult decât o impresie poetică, este per se o poezie în gânduri, care se scrie foarte aproape de spiritul meu, încât am sentimentul că te afli aici, cumva, în gând și vorbești cu ideile mele. e straniu de frumoasă întâmplarea asta. mulțumesc.  
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-06-09 19:34:58
         
 
  disparitia aceasta tesuta fin in vers ma duce cu gandul la franturile de fiintare, la acele elemente care vin sa contorsioneze realul dezechilibrandu-l pana la neintelegere, pana la absurd. pastrarea pentru sine a negarii exteriorului fata de interior intrerupe cursul firesc al linistii de care mintea da dovada prin smerenie, in oglinda.
e ca si cand n-ar mai fi loc pentru o existenta concreta, albul devine urma de perete, urma de var decojit in sud, ipsos in loc de aer. pierderea respiratiei produce efectul unei spirale, pentru ca ora 3 este cea mai plina de semnificatii, este cea care provoaca nasterea sau moartea, divinul si maleficul - ora 3 din zi este vie, cereasca, cea din noapte este deschisa spiritelor rele, stihiilor pustiite. trecerea din alb in negru, apoi din negru in alb da semnificatia unei metamorfoze voite, eul isi asuma toate urmarile - ia cu sine totul, incat isi se pierde conturul, mainile devin ale altcuiva, nu se mai cunoaste cine pe cine exista.
 
Postat de catre Adina Batir la data de 2006-06-09 18:12:58
         
 
  Goia, da, e un fel de dedublare, o oglindire cumva într-un alt fragment de realitate interioară. Interesant, ai văzut nevoia de sete chiar dacă râul (viața) este aici. Mulțam.  
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-06-09 11:25:46
         
 
  dintr-o obsesie a saturatiei, se doresc rupte toate cele' standarde, emulsii "high-typo", minciuni albe...gaselnita in propria fizionomie, umbrind oaza sufletului, dorinta de a spune "imi este sete" chiar pe albia raului...dedublarea fiintei, anularea constienta a "mea" cea uzata, cu reinventarea lui "a mea" cea samantza...votez fiindca mesajul poate deveni lozinca...drag, goia  
Postat de catre nula nada la data de 2006-06-09 00:40:23
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Ecsi, mulțumesc, eu am legea morală în mine, stelele sunt deasupra. (Io-te-mă și kantiană, ce să zic.) Și chiar pe cer le prefer. Am prins și ironia, și gluma, și tot. Cât despre ce am scris aici, în poezie, mai bine tac.  
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-06-08 22:47:30
         
 
  fiindca m-ai incitat stelar sau pur si simplu stelut iti donez tie stele mele cu o elementara conditie: sa te uiti la toate trei ca la o galaxie vie ecsintescu.
P.S
Din practici detectiviste am aflat ca dl Traian Atanasiu mi-a acordat stelele. Multumesc. Glumesc
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2006-06-08 22:44:19
         
 
  Mulțumesc, efectul de tăiere a respirației prin versul așa dimensionat este un efect dorit, fiindcă imaginează-ți cumva în ce loc se unește viațamoartea și vei simți roice tăiere a suflului. Ai perceput bine totul, ca de fiecare dată când ai citit aici și în alte pagini de autori.  
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-06-08 22:37:29
         
 
  foarte inspirat titlul... prin trei cuvinte practic reusesti sa rezumi intreaga poezie...

remarc: "aruncand in toate partile oglinzile"
"...decat cu umbra altor maini"
"sora in negru"...

metafore sugestive care exprima foarte bine sentimentele autorului...

ca o singura observatie as spune: unele versuri mi se par un pic prea lungi... adica, iti piere rasuflarea cand le citesti... asa imi pare mie...

oricum, o poezie foarte buna...

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-06-08 22:28:21
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE