FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Fir de paianjen,
Filtru luminii roscate
Asfintitul.
 
Postat de catre Doru Iconar la data de 2006-06-04 10:00:23
         
 
  panza de paing'
raza de soare nuda
liniste sacra

 
Postat de catre nula nada la data de 2006-06-04 00:07:54
         
 
  frumos, complex și fragil  
Postat de catre xx xx la data de 2006-06-03 22:41:10
         
 
 
Nu știu dacă e mai bine, încerc pentru Andrei:

fir de păianjen
mai bogat în lumină -
doar liniște-n zori

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-03 20:21:28
         
 
 
Nina, nu port pălărie, dar pentru tine îmi voi cumpăra. S-o ridic cu grație. Eu nu-ntreb cine ești. Se vede. Magician.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-03 20:19:14
         
 
  Mai multă exaltare...:)

Photobucket - Video and Image Hosting

 
Postat de catre Sha Mana la data de 2006-06-03 20:12:52
         
 
 
Ecsi, cînd aburii bahici se vor ridica precum o ceață de pe ochișori tăi obosiți, vei vedea că exaltate sînt bobițele de rouă abia atinse de soarele matinal. Mi-amintești de mahmureala lui Marcelo Mstroiani în finalul filmului lui Fellini, La dolce vita. Era un fel de opacitate la orice prospețime. E trist.

Andrei, mă voi gîndi. 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-03 19:25:19
         
 
  uite fara resentimente....
d-le Atanasiu
spuneti fir de paianjen exaltat....
or imaginea ne arata un fir flasc, lasat ca o macaroana fiarta...
concret daca gresec spuneti
deci, firul sau paianjenul e exaltat
....
la buna vedere...
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2006-06-03 19:03:47
         
 
  Foarte frumoasa poezia... Incep sa devina din ce in ce mai bune si mai profunde... Iar colaborarea cu doamna Maria nu face decat sa scoata in evidenta si mai bine simplitatea clipelor de contemplatie pe care reusiti sa le scoateti in evidenta...

As sugera insa sa schimbati "exaltat" - am senzatia ca nu se prea potriveste cu restul poeziei, parca introduce prea mult metaforic in imagine...


Cu stima

Petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-06-03 18:53:33
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23791
Comentarii: 120206
Useri: 1414
 
 
  ADMINISTRARE