FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
eti, pricep că nu te poți menține într-un registru al vorbirii, al adresării. Ai exersat doar la bodegă și acolo totul e la discreția, capricioasă și arțăgoasă, a aburilor etilici. "Domnia voastră", din păcate, nu merge cu singularul. Giumbușlucurile în care amesteci stiluri de vorbire schimbate la fiecare frază arată dezlînarea gîndirii tale și ghiveciul compoziției. Mai exersează dar cu o minimă exigență.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-05-22 12:40:20
         
 
  acont un vot ofer  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2006-05-22 11:41:42
         
 
  Uite o idee si o propunere...
crebrala..
ofer onorariu (sau meditatii intre 18 si 18.30) interesant unui distins corector obisnuit cu postatul la tona.
Pent ca textele mele pot sugera un limbaj explicit ofer bonificatii ori de cate ori amintirile tineretii sunt de o vesnicie incomensurabila.
Parol
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2006-05-22 11:26:07
         
 
  Domnule Atanasiu,
Poza sus postata sugereaza un infantilism mai repede patologic decat puber.
Si cum copii imi plac numai la olimpiade iar dumneata inca te joci de-a postatul prin tarana, am sa fiu cat se poate de prolix sa vad ce pricepi.
Comentariul domniei voastre m-a amuzat foarte.
Sa scoti din contextul unei constructii epice milenare doua cuvinte si sa le mai si rumegi ca pe ciungam confera postatorului de fata dimensiuni criticoide degraba instelate.
,,Actul liric prin excelență, ne convinge dînsul, este acela săvîrșit cu organul copulator, care ejaculează poemul în adîncurile existențiale ale P… Noutatea prestației de azi este deci una lingvistică, trecerea de la abordarea adîncurilor existențiale în limbaj medical, la aceea în argou bordelez. Numele onest și sănătos al leit-motivului etilismului ecsintescian este ridicat la rang de ființă crepusculară (scăpătată), grafiat și gratificat cu majuscula persoanei. Personalizate și personificate, P… au însă după etilescu o grămadă de năravuri, de vicii genetice, sînt cum bine se exprimă poetul tarate:

“Amprentate genetic fiecare tara (s.n.) a lor consimte intr-un mesaj poetic'
dai o bere daca-ti egzplic cum devine cazu?

Ultimul paragraf imi intareste idea ca exista un soi de narcisism neuronic exhibat pixelic cu resemnare si speranta.
pa

 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2006-05-22 11:22:10
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23943
Comentarii: 120164
Useri: 1424
 
 
  ADMINISTRARE