FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Am reținut: incitant, stimulator, neliniștitor, care te pune pe drum, la cale. Așa trebuie să fie un text, așa sper și eu. Cîteodată, cînd am cititori buni și înțelegători, cuvîntul nu se dezminte. Ei îl împuternicesc cu suflarea lor. Și eu le mulțumesc.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-03-23 20:09:46
         
 
  Nu stiu daca ti-am mai spus asta, Corneliu, cuvintele tale, ori fiecare in parte, ori toate la un loc, asa cum stii tu sa le potrivesti in eseuri, contin in ele acel imbold mobilizator, pe care, dupa mine, ar trebui sa-l contina orice text scris de om...pentru om. Numai satisfactia estetica nu inseamna nimic. Un text, zic tot eu, trebuie sa te inspire. Sa te impinga in creatie sau in fapta. Sau macar sa te puna pe ganduri, pregatind terenul viitoarelor descoperiri despre sine. Puterea cuvantului, cand exista "cuvant", este una mult prea subtila pentru a-i scapa cu adevarat cineva. Iar pe tine eseul te reprezinta - in el se aduna toata stiinta vietii si poezia pe care, rabdator, le-ai adunat, asa imi imaginez, graunte cu graunte. Am vazut ca pot vota si eu, asa ca am facut-o. La stelute nu ma pricep.  
Postat de catre elia david la data de 2006-03-23 09:31:31
         
 
  Am sa evidentiez acest text, merita cu adevarat sa fie citit.
Am avut o stranie retinere in a lasa aceste cuvinte, ca semn de citire si de apreciere, in pagina ta. De ce? Dupa ce am citit fiecare eseu postat sub titlul "Arta comentariului", nu-mi mai pot asuma aceasta notiune. Primeste deci, doar cuvintele mele de pretuire, fara pretentia de a se concluziona ca un comentariu.

"Confruntarea cu dezamăgirea – cu oarecare regret, cu resemnare și pocăinț㠖, într-un moment cînd delicatețea sufletească ți-a fost rănită de o fatalitate nărăvașă și crudă, se poate preschimba astfel, prin puterea vrăjită a versului citat, în programatică asumare a destinului care întotdeauna – în bine sau în rău – ne va întrece așteptările. Căci numai puterea îndrăzneață și riscată a închipuirii poate aborda cu grație întîlnirea cu destinul în dorința de a lămuri tîlcul întîmplărilor vieții, de a sonda, pentru a nu-și irosi norocul, ciudatele intențiile ale providenței.

Felicitari!
 
Postat de catre Adelina Ionescu la data de 2006-03-23 09:19:35
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23943
Comentarii: 120164
Useri: 1424
 
 
  ADMINISTRARE