FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Daniel Bratu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Corneliu, multumesc,
cuvintele tale patrund ca un ochi in spirala, bine-cunoscator,

e si autoironie in textul meu (dupa cum ai si sugerat), aceasta fidelizare a mea producandu-se aproape inconstient, in timp (acum 20 de ani eram un fanatic pro-bacovian si anti-topircean) si oarecum ireparabil, pana la constientizare :)
desigur, la fel de fidel ma simt versurilor altor poeti mari, mai noi sa mai vechi, dar din pacate(fericire), dupa cum spuneam, dupa atatea (in)fidelizari suportate, arunc bagajele prozodice si sar in saua Prozei, o iapa batrana, inceata, dar sigura si tare in coate, la aterizari :)
 
Postat de catre Daniel Bratu la data de 2006-03-23 10:39:01
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
 
O parodie care depășește maniera frivolă a însăilării unei cronici rimate. Un text de substanță cu trimiteri și insinuări vădite la histrionismul stilistic al poetului, încercîndu-și virilitatea cu muzele altora. Fibra lui Topîrceanu rămîne încă zdravănă în țesutul lirismului nostru. Cu ajutorul fidelilor săi.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-03-22 10:29:46
         
 
  Adelina, multumesc luminii cuvintelor tale, limpezimii lor de izvor, ca un dar auriu zabavnic spre diminetile plecarilor in sete,

am incercat o dedublare ironica, precum George Topirceanu in "Balada chiriasului grabit", unde poetul disimula, sub masti comice si ironic sentimentale scintilate in strofe-nuclee, teme "grele" ale marii poezii: ireversibilitatea, viata ca scena deschisa, spatiul memoriei,
"chirias grabit", poetul era de fapt acela care nu se putea fixa intr-un anumit stil, posesor sceptic al reticentei lucide, mai degraba centrifug, decat centripet,
cel care dispunea de capacitatea formidabila de a reproduce formulele artistice ale altor scriitori, inventatorul "parodiilor originale";

spre finalul vietii (mult prea scurte - 51 de ani), poetul Topirceanu a devenit talentat scriitor de proza (pacat de nefinalizarea romanului "Minunile Sfantului Sisoe", parodie epica de dublu sens, in care comicul ascunde tragismul existentei),

textul meu s-a vrut reflectare prozodica si sensuala, o incercare nepretentioasa de aducere in vitrinele de gand a scrierilor unui mare poet roman, de a carui aniversare putini au habar, desi tot putini sunt aceia care nu ii reproduc, zilnic, unele versuri, drept replici memorabile proprii,
 
Postat de catre Daniel Bratu la data de 2006-03-22 09:42:29
         
 
  Daniel,

am aprins lumina pentru aceasta poezie si de ce nu, pentru ca aceasta zi, pierduta in memoria timpului, sa straluceasca. Pentru memoria marelui poet George Toparceanu si implicit pentru parodia ta. M-a uluit mereu usurinta in exprimare, expresivitatea scrierilor tale. Fie ca este poezie clasica, fie ca este vers alb, fie ca este proza, pentru cititor este o reala incantare popasul intre cuvintele tale.

Felicitari!
 
Postat de catre Adelina Ionescu la data de 2006-03-21 15:49:48
         
 
  Frate Valeriu, am rabdat prea mult, spune si tu, sa se dedea fracturist la fracturisti si sa si mai bage ... dihonia in/intre ei... :). Si apoi nu stii ce mi-a spus, infama... - cica, vorba lui Topirceanu, ii sunt un chirias cam ... grabit!!!

nea Mitica, oare par ca
din aceia ce-s ascunsi,
pe din dos completand fresca
si umbland cumva mai unsi?
"Poezia" de-i "Francesca",
nici "Francesco" nu-i Petrarca...

P.S. Multumesc, Valeriu, nea Mitica, sper ca marele poet (supus unor sentinte nedrepte de exegeze snoabe), la cei 120 de ani ai sai, curmati de asasinul secolului, cancerul, mult prea devreme (1937), vazand aceasta incercare a mea, ar fi zambit macar, ocrotitor,
precum voi
 
Postat de catre Daniel Bratu la data de 2006-03-21 09:21:56
         
 
  arta cu tendinta

"De-acuma ramai, POEZIE,
ma duc sa ma fac... prozator"
(Daniel Bratu)

in serios nu-i luati fresca
ca Daniel, un eretic,
scrie multa poezie
insa numai pentuneric
si pe-o velina hartie
ce e parte din... Francesca!

p.s.
foarte frumos omagiu adus marelui Toparceanu
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2006-03-21 01:46:20
         
 
  Frate Daniel ! Nu face prostii d-astea ! Nu te-apuca de proza ca-mi pare c-ai scris balada asta mai bine ca Topirceanu !  
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2006-03-20 22:40:15
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE