FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  domnule Atanasiu, tin sa va multumesc atat pentru ultimul text, dar si pentru acesta. cu o precizare, nu aveti pentru ce sa va cereti scuze, din contra, eu am pentru ce sa va multumesc. sincer sa fiu, probabil imi stergeam contul daca nu citeam comentariile ulterioare, si sigur greseam. faptul ca m-am suparat are strict legatura cu acel individ, si am luat decizia sa nu permit comentarii tocmai pentru a nu oferi prilejul unei dispute si polemici inutile asupra unui fapt destul de clar dupa parerea mea. nu stiu cine este acel individ si ce grad sau activitate literara este sustinuta de comportamentul sau, insa mi se pare in primul rand inacceptabil si apoi jalnic, mai ales daca sustineti ca asta este unica sa activitate in calitate de degustator de poezie. o critica dura intotdeauna este apreciata, cel putin eu o apreciez, ma ajuta sa invat, insa elucubratii si nesimtiri fara nici un motiv sustinut de un comentariu fara nici o legatura literara nu pot permite, nu cu o ironie directa la adresa memoriei mamei mele.
tin sa va multumesc iar pentru interventia dvs. si a celorlalti membri.
cu drag.
 
Postat de catre Rotaru Alexandra la data de 2006-03-08 05:15:51
         
 
 
Incerc și eu cît mă simt susținut și resimt solidaritatea oamenilor de calitate. Eu mă mai și indignez. Și așa mă temperez.

Mulțumesc pentru mesagerul rapid.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-03-07 15:28:40
         
 
  Felicitări pentru un nou text semnat Corneliu Atanasiu! Toți putem observa, dar nu toți putem s-o spunem limpede.
Lory
 
Postat de catre BBBB aaaaaa la data de 2006-03-07 14:09:54
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23943
Comentarii: 120164
Useri: 1424
 
 
  ADMINISTRARE