FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
În atenția lui Peia Ion, mare luptător și mare domn
Text postat de Florentin Sorescu
Azi m-am întâlnit cu statul paralel.
Chiar dacă o să plesniți de curiozitate, dacă dați în bengăneală și tot nu vă voi spune ce am discutat cu el. În schimb, ca să nu mă înjurați prea rău, vă expun concluziile personale extrase cu măseaua de minte (am spus cu, nu odată cu):

1. Până acum niciun paralel nu m-a mai contactat, nici măcar în odioasa perioadă Băsescu;

2. La statul paralel s-a mai creat o altă paralelă de stat paralel care, la rândul ei, este paralelă cu alte paralele;

3. Acești paraleli (a se citi corect: paraLELI nu paraLEI) trebuie să fie nemaipomenit de inteligenți de vreme ce îl contactează pe unul ca mine care, în afară de voi, nu spune la nimeni nimic;

4. În directă legătură cu punctul 3 și pentru a-mi păstra onorul neșifonat, rog să nu mai spuneți la nimeni.
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  De-a-ndoaselea, ciocălău, și ideea, ciocălău, bașca o duzină de virgule, pe care le-ai halit fără milă.
Unde-or fi cenzorii care-mi vânează mie typourile?
În rest, aceeași retorică răsuflată, de migrator agramat.

 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-05-17 19:23:44
         
 
  "Și, hai să nu ne mai lăudăm cu premiile alea, că știm noi cum stau lcururile, deobicei. Am luat și eu câtevașilea, dar le-am uitat instant și nici că am mai păcătuit cu participările."
(Ioan Peia)

Domnule Peia,
La dumneavoastra totul pare deandoaselea. Cand va premiaza cineva nu mai luati parte la alte concursuri de frica sa nu calda alta pleasca pe capul Peian; numai atunci cand va injura cei din juriu luati parte cu multa placere la discutie!
Nu-i asa ca daca vi s-ar decerna Premiul Nobel l-ati refuza pe motivul ca acelasi premiu a fost decernat nu numai unor comunisti ca Pablo Neruda si Jean Paul Sartre dar si unui homosexual ca Andre Gide si unui fascist ca Knut Hamsun? De ce nu vreti sa va obisnuiti cu idea ca lumea nu este perfecta, si asta nu de azi sau de ieri ci... de cand lumea? Parerea mea este ca tocmai dumneavoastra care sunteti ateistul ateistilor ati dori sa traiti intr-o lume alcatuita numai din sfinti! De asta Cel de Sus nici nu crede ca sunteti Uciga-l Toaca cel Adevarat ci numai va faceti ca sunteti pentru a-l enerva; ca altfel de mult vi l-ar fi trimis pe Saftul Ilie ca sa dea cu tunete si traznete care incleiza limba si parleasc pana.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2018-05-17 19:00:45
         
 
  Cum dreacu, Floricele! Ai stat cu mortul la masă? Că dacă tot îl sculași din sicriu (aici e dramaturgia!), înseamnă că ai interacționat cu el. Ce mai, e un fel de găină care a născut pui vii, dpdv al intrigii.
Și, hai să nu ne mai lăudăm cu premiile alea, că știm noi cum stau lcururile, deobicei. Am luat și eu câtevașilea, dar le-am uitat instant și nici că am mai păcătuit cu participările.

 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-05-17 18:22:45
         
 
  Ce legăturamă are jucăria asta cu dramaturgia, nu mai tu știi. Iar slăbuț nu este în nicun caz, ca să nu mai spun că a fost scris la cald, când eram cu omul la masă, că tocmai își serba un prieten comun ziua.
Cu dramaturgia n-oi sta eu strălucit, dar nici prost. Locul 4 la un concurs de anvergură nu-i de ici, de colo. Bine, pentru unul ca tine care a avut la degetul mic cele mai mari premii, probabil că este puțin.
 
Postat de catre Florentin Sorescu la data de 2018-05-17 17:36:04
         
 
  Slăbuț. N-ai talent dramaturgic, încropești după ureche, taman ca Flory din Vaslui.
Sau ca Orban, care a-nceput să vadă trădări de țară. Dar nu către "ciiiineee e geneeraralu!", ci în cu totul altă direcție. Probabil că a amețit când se dădea-n lanțuri și-a rămas așa, de-a ajuns să-ncurce punctele cardinale.
 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-05-17 16:40:46
         
 
  Am cunoscut un "conspiraționist" în urbea natală. Nu puteai lega două vorbe cu el, atât de agitat era zicând că este hăituit de securitate. Pe deasupra mai avea o problemă. Toți congenerii lui dădeau ortul popii și nici el nu se simțea prea bine, drept care se plimba mai pe la toate spitalele. Mi-a inspirat o mică povestioară în urma căreia m-a trecut rapid în lista lui de securiști:

Mai trăiește?


Poetul Aurel Sibiceanu avea un obicei al lui, una-douã întreba "Mai trãiește?", deh, îl ajunsese vârsta și se mai întâmpla ca vreun amic sã își dea obștescul sfârșit și uite-așa se face cã de la un timp întreba ca o moară stricată: "Mai trăiește?", ba se simțea și urmărit de securitate, asta era o altă boală a lui pe care o identificăm cu exactitate când Aurel Sibiceanu în fine, muri. În spatele dricului lume căcălău și, bineînțeles, securitatea hotărâtă să-l însoțească și pe ultimul drum când, ce să vezi? Poetul se ridică din tronul lui și cu un gest regesc întreabă:
- Mai trăiește?
- Cine? întreabă o băbuță adunată și ea de pe drum.
- Poetul Aurel Sibiceanu, spuse Aurel Sibiceanu.
- Nu, zise băbuța uitându-se la el ca la un defunct.
Și poetul Sibiceanu, mulțumit, se culcă liniștit pe catafalcul lui, își puse mâinile pe piept și-și continuă drumul spre mormânt cu securitatea după el. 
Postat de catre Florentin Sorescu la data de 2018-05-17 15:18:50
         
 
  Sigur: "ăștia-s germenii malefici..."
 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-05-17 15:17:26
         
 
  "serioșii e paradă" - am tastatură cretină...!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-05-17 15:16:04
         
 
  corect: l-au mai apretat un pic,  
Postat de catre ioan peia la data de 2018-05-17 15:15:11
         
 
  Dacă o tot frecăm cu glumițe răsuflate, viața începe să semene a circ! Nu privesc problemele esențiale ale existenței ca pe niște întâmplări de care merită să-ți bați joc. Ce-am înețels eu din lumea asta e că a fost târâtă - da, ăsta-i termneul "târâtă" - până aici de către oameni care au luat în serios destinul gânganiei, numită om, au mai apretata-o un pic, să nu mai semene a rufă murdară.
Cât îi privește pe miștocarii gratuiți, gen Recheșan, sau serioțiid e paradă, nu dau pe ei nicio ceapă degerată. Ăștia-s germenele malefic care virusează profund sentimentele umane adevărate. Dealtfel, migratorii și globaliștii nu au avut niciodată păreri și comportamente statornice, căci nu au avut rădăcini nicăieri.
Sunt ca ciulinii care se-agață de blana oii și se însămânțează pe unde nimeresc.
 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-05-17 15:14:09
         
 
  ești fraier, Florentine! Păi cum să-i dai lecții de conșpiraționism lui Peia, că el s-a născut cu țîța conșpirației în guriță, a supt scenariile istorice ale tuturor evenimentelor de pe mapamond odată cu laptele.Numa-n Coreea de Nord nu s-a băgat (era tînăr și entuziast pe vremea aceea)deși îl mîncau deștele să urmeze sloganul stîngist:"Jos mîinile de pe Coreea, yankeilor!"  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-05-17 15:02:51
         
 
  Ai umor, Ioane, ți-am mai zis. Ce te strică pe tine e când te iei prea în serios.  
Postat de catre Florentin Sorescu la data de 2018-05-17 14:47:02
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  🤣🤣🤣  
Postat de catre Florentin Sorescu la data de 2018-05-17 14:45:34
         
 
  Faci hermenutica conspirației, sibilinicule!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-05-17 14:42:55
         
 
  Repet: fabulații!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-05-17 14:42:02
         
 
  Poate nu pe mine voiau să mă racoleze, la asta te-ai gândit? Dar nu au avut încotro, vrând-nevrând s-au izbit de serenisima-mi persoană. Și-atunci au recurs la oareșcare cosmetizări, căutând-și limbajul potrivit.  Iar, pe de alta parte, de ce musai scopul ăsta l-ar urmări? Pe mine nici dracu' nu m-ar coopta într-un astfel de serviciu, să fiu și turnat în aur. Ar avea încredere în discreția mea fix cât am eu în a ta. Unii sunt făcuți pentru asta, alții, nu.
Ia gândește-te și la o altă variantă. Spre exemplu, o mică rugăminte pentru o cauză nobilă, invocând taman "abuzurile" parchetului, reale sau închipuite. Cu omiterea unui mic aspect: anume, că ei nu au ce căuta în ecuația asta. În orice caz, nu prin ușa din spate.
Scopul lor nu este racolarea de oameni, nu te-ai prins? Aceștia sunt doar un mijloc prin care caută să-și atingă scopul. Unul pe care te las să-l intuiești.
 
Postat de catre Florentin Sorescu la data de 2018-05-17 14:35:54
         
 
  Cu ce faze umbli, Floricele! Mi-ai stârnit un râs homeric, cu reverberații de bolți! Cum ar veni, zici tu, ăștia-s atât de proști, încât să încerce a te racola taman pe tine, haștagist cunoscut! Ăia erau, ori niște farsori, ori niște pitici, iviți pe creierașul tău de fabulist. Băi tăticu, cântă la altă masă!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-05-17 13:58:22
         
 
  Ceva de genul, Gheorghe. Înfierau abuzurile parchetului și da, uneori chiar ale SRI, mai exact, ale statului paralel (aici a urmat un hohot cu gura până la urechi), moment in care m-am minunat și am zis, "Păi nu sunteți voi statul paralel? Că parcă din SRI mi-ați spus că faceți parte...". Moment în care a urmat un alt hohot cu gura până la urechi.  
Postat de catre Florentin Sorescu la data de 2018-05-17 12:45:12
         
 
  , inevitabil,  
Postat de catre Florentin Sorescu la data de 2018-05-17 12:31:47
         
 
  Ioane, sunt lucruri care nu se pot spune pentru simplul fapt că inevitabil, ai afecta alte persoane prin simpla asociere cu această situație. Nu am făcut decât să iau act de poveste, să declin politicos propunerile și să-mi văd de trebușoarele mele. Repet, insă, este pentru prima dată când mi se întâmplă în acești ani, sper si ultima. Din câte mă duce mirosul, este noua structură, corespunzătoare noii puteri. Mai exact, asta m-au lăsat să înțeleg. Cu mențiunea că m-au căutat sub pretextul că ar fi niște clienți interesați de serviciile mele avocățești.  
Postat de catre Florentin Sorescu la data de 2018-05-17 12:31:19
         
 
  Nu, că s-au împiedicat de casele lui werrner, garoiule! Și de euroii nereturnați, din chiria încasată ilegal. Pe care nu le vezi, că-ți întunecă papagalul din creier.
Și de abuzurile statului din subsol!

 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-05-17 11:55:09
         
 
  domn Sorescu, maestre , dottore(cum își zic, unu altuia, italienii dîn barou) de metoda Căcîna,cu micul pe grătar, nimic n-a zisără parale(l)ii ăia?
peia, DOMN? comm'on...
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-05-17 11:47:10
         
 
  Bine. Aștept să-mi spui ce-ai vorbit cu dilii...
 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-05-16 19:32:43
         
 
  Ioane dragă, iartă-mă, dar nu mai citesc, în afară de poezie, nimic scris de tine! Am obosit și m-am plictisit. De-aia nu ți-am răspuns. Iar gluma asta "ieftină", din păcate, nu este o glumă, chiar dacă așa sună. Ți-am promis odată că, atunci când mă va contacta vreun tovarăș, pe tine te voi anunța mai întâi. Recunosc, am păcătuit, mai întâi am postat tărășenia pe FB.  
Postat de catre Florentin Sorescu la data de 2018-05-16 19:19:19
         
 
  De-altfel, o să aflăm în curând care-s acoperiții din presă și cum arată rețeaua întinsă de ei pe diferite canale media. Azi i-a deconspirat col. Dragomir la comisia SRI. 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-05-16 19:12:32
         
 
  În loc s-o dai cotită-n felul ăsta, mai bine ai fi răspuns cinstit la probelemele puse de mine. Faptul că încerci să glisezi pe glumițe ieftioare, nu bay-passează nicicum situația, ci, din contră, accentuează "suspiciunea rezonabilă" că ai puncte de convergență cu statul ăla, de care te faci că nu există. Nu păcălești pe nimeni. Pe mine în niciun caz.

 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-05-16 19:10:18
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23955
Comentarii: 120155
Useri: 1424
 
 
  ADMINISTRARE