FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
O anomalie
Text postat de Emanuel Cristescu
O anomalie: finanțarea ONG implicate politic și a partidelor care, la fel, sunt implicate politic

ONG-urile cu implicare politică sau cu preocupări politice ar trebui să nu poată fi finanțate din afară și să respecte rigorile de finanțare ale partidelor politice. Pentru că, partidele politice nu pot fi finanțate din afară iar finanțarea lor se face în anumite condiții bine precizate. Așa, prin ocultarea legii partidelor, și făcând partidelor o concurență neloială, se poate prelua conducerea României de către forțe oculte, din țară sau din afară!

O fi oare corect ca ONG să poată accede la putere cu finanțări din afară în timp ce partideelor le sunt interzise, corect, astfel de finanțări?

O fi vorba de libertatea presei aceea finanțată de către cineva, netransparent? În practică, finanțările oculte, ale media sau ale partidelor și ONG-urilor presupun, de cele mai multe ori promovarea intereselor finanțatorului care, de fapt, stabilește obiectivele și scopurile.

Ca variantă de soluționare a anomaliei de mai sus ar fi aceea ca ONG și persoanele din ONG, implicate politic, să nu poată candida. Accentuez: dacă au implicări sau preocupări politice și sunt finanțate din afară. Sau sunt finanțate netransparent.

Sigur, problema presupune o dezbatere publică. Pentru a nu cădea în extreme. Și pentru a nu afecta structurile asociative ale societății civile. Inclusiv strucurile de presă. Dar să facem diferența între jurnaliști și un cetățean ongist implicat politic. Jurnalistul, dacă este jurnalist, nu un jurnalist de lesă ori vreun acoperit al serviciilor (ați văzut ce oribilități au ieșit la iveală începând cu ”jurnalistul” Turcescu și continuând cu aceia care asigură culoarele mediatice ale bi sau trinomului?) jurnalistul spuneam, are o anumită pregătire, știe că este un câine de pază al democrației și are un cod deontologic. Ong-iștii au așa ceva? Ați văzut cum era să ne procopsim cu madam Guseth, ong-istă stipendiată din afară, ministru al Justiției? Era corect?

Sunt gata să vin cu argumente pro sau contra pe fiecare problemă concretă legată de acest subiect. Dacă le luăm pe rând și sistematic. Așadar, prima problemă, pe care o propun: : trebuie admisă ca fiind legală și corectă, finanțarea din afară a ONG cu implicații și preocupări politice?

Acum nu se încalcă nicio lege. Dar anomalia există. Și trebuie să milităm pentru îndreptarea acestei discriminări. Nu se poate să acceptăm preluarea puterii în România cu finanțări oculte, din țară sau din afară prin intermediul ong-urilor.

În acest context problema devine: trebuie schimbată legea privind finanțarea ONG-urilor? Lege în care ONG cu implicare politică să nu mai poată fi finanțate din afară și să aibă aceleași condiții de finanțare ca și partidele politice!
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  ce sa vezi, se vota, azi,antianomalia!
http://m.romanialibera.ro/politica/institutii/noua-lege-a-ong-urilor--adoptata-tacit-de-senat-477243

domnu Cristescu vă așteaptă, se pare, o strălucită carieră de nostradamus politic...ori v-a dat un hint,ceva colea, cetățeanu, ministeriabilu, repsectabilu, cu patalama din tufișul venețian?
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-11-22 15:55:49
         
 
  democratie declarativa, utopica ; si prezumtii eronate, bune de repet in fata unor naivi.
dle Corbu, sentinta cu suspendare pt fraude electorale(indiferent cit de `justificat ar fi scopul) nu este o inventie a mea asa cum nici raportul OLAF nu este o prezumtie dar,atita vreme folositi scuzele cu binomul si statul paralel pt a justifica incapacitatea unui guvern (pe care evident il simpatizati ) de a guverna, intr-adevar nu mai avem motive de a polemiza.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-11-21 23:13:45
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Greșit. Cum puteți spune că Dragnea ar fi idolul meu? Știți cât m-am luptat cu el acum vreun an sau doi când făcuse o lege cu defăimare când voia să aresteze internetul? Știți cam de câte ori am acuzat mămăligile pesediste?

Diferența dintre noi este una de viziune democratică. Eu vreau o justiție dreaptă și operez cu prezumția de nevinovăție. Dumneavoastră operați, a priori, cu vinovați, condamnați, inculpați, penai, etc. Înainte ca o instanță să se fi pronunțat. Și aveți voluptatea să credeți în sentințele date de culoarele ”Justiției” care, pe mine mă oripilează.

Dar, vorba distinsului Rațiu, mă voi lupta (polemic, evident) cu dumneavoastră până la ultima picătură de energie pentru dreptul dumneavoastră de a nu fi de acord cu mine. Chiar și să-mi puneți în cârcă acte și fapte pe care nu numai că nu le-am făptuit dar nici măcar nu mi-au trecut prin gând. Ca de exemplu invenția cu idolul meu politic! Horrible dictu!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-11-21 20:11:15
         
 
  p.s. vă rog, nu mai afirmați cu atîta serenitate,„sunt un democrat!”, vă cred! social-democrat.  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-11-21 20:02:53
         
 
  Din pacate raportul OLAF nu e fantezie si nici o asazisa inscenare facuta idolului dvoastra politic, vataful de deliorman.  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-11-21 19:57:11
         
 
  Regret că mă oblicați să vă spun că nu mă impresionează niciun context imaginat firesc sau premeditat pentru a inserta în el cuvinte vulgare. Să mai insist în a vă explica sau ați înțeles.

Nu pot fi complice cu încercările de insanizare a site-ului. În rest, nu mă impresionează niciun fel de polemică. Eu sunt un democrat convins, domnule Recheșan. Să înțeleg că vă este dificil să acceptați sau să înțelegeți acest aspect?
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-11-21 19:16:23
         
 
  dle Corbu, gestul dvoastră cenzurant vă face complice la insanitatea morală a unui mafiot. să dezvolt?
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-11-21 18:56:19
         
 
  Domnule Recheșan, este firesc să aveți o imaginație bogată. Însă aici, din păcate, nu vorbim de literatură, imaginar sau ficțiune. Unde am scris eu că suțin programul PSD, că-l susțin pe Dragnea, etc. Puteți să luați cu copy paste textul și să-l puneți aici?

Altceva am spus eu. Poate voi publica aici o doctrină și o strategie cre să permită atingerea obiectivului fundamental. Aceste documente nu sun ale PSD. Sunt ale mele, domnule coleg.

Mă întâlnesc și mă raliez cu PSD în proiectele de legi ale Justiției. Cum spuneam, într-un alt topic, mai mult, am inițiat o petiție de susținere a acestor legi și până acum, am strâns vreo 4600 semnături.

Și susțin aceste legi pentru că Sute de mii de oameni simpli sunt victime ale abuzului și lipsei de responsabilitate din Justiție! De ce oare UE a constatat o prăbușire a încrederii în justiție, anul acesta cu 13%? De s-a ajuns la 80% neîncredere? Aceste proiecte ne interesează pentru marea masă a justițiabililor. Nu pentru potentați. Că ei oricum se șanajează reciproc, au pile și, în final, mulți dintre ei, tot ies basma curată!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-11-21 15:33:37
         
 
  fără supărare,dle profesor dar de lozinci sunt sătui și românașii din țară și diasporenii.ne propuneți un program tocmit de musiu Dragnea la care aderați 100%?păi, dacă-mi amintesc bine,marele gînditor politic din Teleorman(deli orman(turc.)=pădure nebună))a spus textual la antene:,,dacă nu reușesc implementarea acestui program imi dau demisia"...e drept, n-a spus cind, dar iacă trecu ceva vreme, doua guverne(grinda din ochiul pesedeului demis...unde s-a mai pomenit sa votezi o motiune de cenzura impotriva popriului guvern)ce mai tura-vura, anomalii peste anomalii si minciuni cit casa.aia de pe coasta Braziliei...
eu, unul vă înțeleg aspirațiile, buna credință dar părerea mea este că susțineți un triplu urmarit penal.iar borfasii n-ar avea ce sa caute în politica, oricît de minunate ar fi programele propuse spre fericirea deplină a poporului ce-l slujește.deși, din perspectiva mea situația este inversa:poporul ăla ce-l unse, îl slugărește pe ipochimen!
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-11-21 15:22:33
         
 
  Am mai spus-o și o repet! Nu am fost, nu sunt și nu voi fi pesedist. Dacă, întâmplător, în cazul proiectelor de legi ale Justiției am aceeaș viziune cu a ministrului Toader, aceasta nu înseamnă că flutur flamura pesedistă. Acest tip de raționament pare unul din acelea care spun: cine nu e cu noi...

PSD face un prim pas bun dar nu are viziunea și anvergură să vadă adevăratul obiectiv pe care România ar trebui să și-l asume: creșterea accelerată a salariilor și pensiilor și alinierea lor, într-un orizont de timp de 10-12 ani la mediile europene. Altfel există riscul ca România să se depopuleze și să dispară ca stat. Există resurse, există știința de a se face așa ceva. Lipsește doar voința și putința de a ne solidariza și de a impune un asemenea obiectiv fundamental.

Poate voi publica, și aici, atât doctrina cât și strategia care ar putea conduce la atingerea acestui obiectiv. Zilele acestea scrism, în alt spațiu, că renașterea, dezvoltarea și reindustrializarea României trebuie să se bazeze pe patru piloni: românii din țară, românii din diaspora (comoara neprețuită a României) resursele naturale excepționale de care dispunem și creativitatea proverbială a românilor.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-11-21 14:25:04
         
 
  Domnule coleg,

Pe FB am scris, cu mult înainte, despre această anomalie. Nu știu ce a scris Șerban Nicolae.

Eu am ajuns la această concluzie pornind de la finanțarea partidelor. Care este foarte restrictivă. Partidele nu pot primi finanțări din afară. Iar finanțările interne sunt limitate la un nr de salarii medii sau minime, nu mai știu. M-a preocupat subiectul și am studiat problema.

Ori, am văzut că ONG-uri cu implicații și preocupări politice pot ajunge la guvernare fără probleme. Însă ele sunt finanțate din afară și nelimitat. Este corect? Repet eu mă refer doar la ONG care se implică politic. Nu la celelalte ONG-uri. Și eu am un ONG și, evident, m-ar deranja o limitare de tip guvernamental a posibilităților de finanțare. Dar dacă aș activa politic, mi se pare corect să îndeplinesc aceleași condiții ca partidele.

Spuneți când v-am făcut eu procese de intenție? Și acum sunt criticat pentru deschiderea mea pro europeană. Pe care o reafirm cu tărie. Poate vă aduceți aminte cum am fost acuzat de către distinsa noastră colegă, Amelia Cojocaru pentru militantismul meu european și chiar pentru Republica Tera. Pledam și pledez pentru acestea având ca punct de plecare Alsacia și Lorena. Sute de ani de războaie și curgere de sânge și acum se poate hălădui nestingherit în zon[. Eu însumi am mers cu mașina mea pe acolo și mi se părea că trăiesc un vis. C\te proiecte minunate s-ar putea realiza dac[ lumea ]ntreag[ ar coopera!

Sigur, această viziune, nu are în niciun caz, idea dizolvării ori topirii națiunii române într-un conglomerat în care să fie aneantizate valorile noastre și spiritul nostru. Eu văd această cooperare pașnică, fraternă asemenea unei orchestre. În care fiecare instrument își are timbrul său și partitura sa. Însă, împreună, printr-o interacțiune sinergetică, realizează simfonii divine.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2017-11-21 14:13:24
         
 
  aoleo! pesedeaua schimba si proverbele >
,,cine fură azi o oaie, iasă mîine din pîrnaie!"
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-11-21 13:59:17
         
 
  cu atât mai abitir acum, când oul a sărit de un leu, deși, vorba maestrului Daea, găina nu merge cu mașina.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2017-11-21 13:54:38
         
 
  zic unii, manipulantii dreakului ca legea ghiolbanului de nicu serban e un pumn virit in gura o.n.g.urilor...pai cum sa le aibe la pipota, pesedeii cind o.n.g.urili ii cauta si-n izmene?  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-11-21 12:50:29
         
 
  anomalii si-anomalii, de acesta ce parere aveti, dle Corbu? http://www.gandul.info/politica/condamnatii-definitiv-pot-sa-candideze-la-functia-de-presedinte-al-romaniei-legea-care-le-ar-fi-interzis-acest-lucru-respinsa-in-senat-16826191

p.s.da, nici eu nu va vedeam acum doi ani inregimentat si fidel flamurii p.s.d.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2017-11-21 12:48:21
         
 
  aceeași frică de "agenturili" străine, aceleași resentimente antioccidentale, de vechi activist. altfel, deși nu vă declarați pesedist (pe vremea când s-a năascut europeea, fluturați steagul liberalismului) văd că vă sincronizați perfect pe agenda coaliției de guvernare (legea inițiată de Șerban Nicolae, adoptată tacit în senat, din lipsă de cvorum, după ce reprezentanții psd-alde au părăsit, ostentativ și eroic, sala).  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2017-11-21 12:45:41
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE