FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
LANSARE DE CARTE
Text postat de Ion Gabriel Pusca
Asociația Culturală ADSUM are onoarea de a vă invita la evenimentul organizat de Editura ZIP:

Lansare de carte

DOUĂSPREZECE NOPȚI,
autor Constantin P.Popescu , Editura ZIP, 2016.

Evenimentul va avea loc în data de 17 iunie, orele 17.30 și este găzduit de Librăria ȚMihai EminescuȚ București.


CONSTANTIN P. POPESCU
(18.IV.1956, București)
Este al doilea copil al lui Petre, funcționar comercial și al Mariei, contabilă și mai apoi casnică. Copilăria și școala generală în București. În anii 1971-1976 urmează cursurile Liceului de Mecanică Nr. 7 din Capitală, participând la olimpiadele naționale de limba română. După bacalaureat pleacă în armată, în Bărăgan. În 1979 se căsătorește și în 1980 are un fiu. Între 1976 și 2004 lucrează la SCA Electrobobinaj, ca tehnician proiectant și electronist. Din 2004 se transferă ca tehnician electronist la ICPE SAERP SA din București. În 2007 realizează culegerea de povestiri „Compuneri”, pentru prieteni și colegi. Urmează în 2008 volumul de proză scurt㠄Oamenii de lângă noi”, editat și tipărit în regie proprie (un volum gratuit în 500 ex.). Desfășoară activitate literară în „Cenaclul de sear㔠din București: lecturi din creația proprie și comentarii la lecturile celorlalți membri; povestiri publicate în revista ZIP a cenaclului condus de Ion Gabriel Pușcă. În anul 2010 se mută la Târgoviște, pentru a se dedica scrisului și picturii. În 2010 îi apar cinci poezii în Antologia 55 poeți contemporani a lui V. Becart. Povestirea Umbra în Antologiile Revistei Singur – Proză. 2011, cu „Marmură neagr㔠(povestiri), Ed. Bibliotheca, Târgoviște, este adevărata sa ieșire în lumea literară. Autor de mici recenzii on-line și publicate în diverse reviste din țară pentru cărți ale autorilor români contemporani (Ștefan Doru Drăghici, George Coandă, Vali Nițu, Cristi Iordache, Eugen Evu, Elena Stan ș.a.). Povestiri publicate on-line la revistasingur.ro, revistanoinu.ro, cititorŹdeŹproză.ro, falezadepiatra. net, ș.a. Are în pregătire volumele: „Anul tăcerii” (roman); „Regele norilor” (povestiri imaginare). Constantin P. Popescu este și un talentat pictor prezent în expoziții de gen, personale și colective. Distins cu premiul „Alexandru Vlahuță pentru proză scurtă al Societății Scriitorilor Târgovișteni pentru volumul „Marmură neagr㔠(2012). Membru al Societății Scriitorilor Târgovișteni (2011).

Cărți publicate :
"Oamenii de lângă noi", 2008; "Marmură neagră", Ed. Bibliotheca, Târgoviște, 2011; "Marmură albă", Ed. Bibliotheca, Târgoviște, 2012; "Anul tăcerii și alte povestiri", Ed. Bibliotheca, Târgoviște, 2013, ȚDouăsprezece npoțiȚ, Editura ZIP, București, 2016.

Antologii

V. Becart, Antologia 55 poeți contemŹporani, 2010; Antologiile Revistei Singur – Proză, 2011.

Opinii

"Constantin P. Popescu este un prozator surprinzător, cu notații de viață cotidiană, cu un discurs care balansează între impresionism și relatare reportericească. Proza sa se recomandă în unele părți printr-un psihologism de bună factură, iar observația este poate punctul forte al acestui prozator." (George Coandă)
"Întâmplarea a făcut să-l fi cunoscut și apreciat de la început, ca pictor, pe Constantin P. Popescu, de cum am dat cu ochii de uleiurile sale în muzeul satului de la Pietroșița. [...] Poate că datorită timidității, poate că datorită altor cauze, Popescu a pășit târziu în literatură și în lumea literară a Cetății prin Societatea Scriitorilor Târgovișteni, dar destul de ferm și dintr-o dată, cu dou㠄marmure” una după alta, dar la care se vede că trudise mai demult (știu că în „forțarea” debutului său literar un mare merit îi revine și editorului Mihai Stan, altminteri cine știe când ar fi îndrăznit!). Din cele două cărți (s-a afirmat la Salonul SST) se vede că are școala virtuozilor, a unui maestru de ceremonii… literare pe spații mici. Aproape toate povestirile sale au consistența esențelor clasice, degajă finețea unei bijuterii lucrate în filigram. Cele două cărți ale sale îi conferă aura unui ostaș de nădejde al SST-ului, ceea ce nu e deloc puțin." (Dan Gîju)

Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE