FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Laura Codruta Kovesi - notre respect
Text postat de ecsintescu virtual
Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost desemnată câștigătoarea premiului Europeanul Anului 2016, oferit de Reader's Digest, distincție care recunoaște "lupta curajoasă și susținută împotriva corupției la nivel înalt".


Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, este a doua oară când un român câștigă acest premiu.

"Distincția recunoaște lupta curajoasă și susținută a Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA din România, împotriva corupției la nivel înalt. În calitate de șefă a agenției în fruntea căreia a fost numită în mai 2013, a trimis în judecată un fost prim-ministru și a pus sub acuzație zeci de parlamentari, judecători și magnați ai afacerilor. (...) Este a doua oară când un român câștigă acest premiu; în anul 2010, l-a primit Iana Matei, președintele fundației Reaching Out Romania, pentru ajutorul acordat victimelor traficului de persoane. Laura Codruța Kovesi reprezintă un alt exemplu remarcabil al valorilor pe care Reader's Digest le promovează", precizează comunicatul transmis de Tarsago România.

Sursa citată precizează că, în fiecare an, editorii Reader's Digest din Europa nominalizează mai mulți europeni care au avut o influență majoră asupra unei probleme contemporane presante și care au făcut, prin rezultatele lor, ca lumea să fie un loc mai bun pentru semenii lor.

"Numărul de februarie al tuturor edițiilor europene ale revistei Reader's Digest, a cărei ediție românească este deținută de Tarsago România, include un profil detaliat al Laurei Codruța Kovesi, semnat de Andrew Higgins, jurnalist la The New York Times. Acesta prezintă modul în care fosta jucătoare de baschet și studentă la Drept, care și-a urmat tatăl în cariera de procuror, a declanșat cel mai mare cutremur politic care a zguduit România de la căderea comunismului, în 1989", se spune în comunicat.

Conform sursei citate, în articol se precizează că, în primele nouă luni ale anului trecut, DNA a dus acuzații de corupție împotriva a peste 800 de persoane.

"Printre cei puși sub acuzare, în anul 2015, de DNA se numără patru miniștri, zece primari ai unor orașe mari, nouă președinți de consilii regionale și 14 foști sau actuali membri ai Parlamentului. Un raport al Comisiei Europene a elogiat agenția condusă de Laura Codruța Kovesi pentru "rezultatele sale neîntrerupte" în lupta împotriva corupției din România", subliniază comunicatul.

De asemenea, se menționează că, în prezent, aproape 120 de procurori lucrează la peste 6.000 de cazuri de corupție, în jur de 90 la sută dintre procese încheindu-se cu o condamnare.

În articol este citat și un sondaj realizat de INSCOP Research în septembrie 2015, conform căruia 61% dintre români au declarat că au încredere în DNA, sub conducerea Laurei Codruța Kovesi, în timp ce doar 12% aveau încredere în Parlament.

De la lansarea acestui premiu unic, în urmă cu 21 de ani, revista a omagiat oameni care, fără a fi celebrități, s-au dedicat unor campanii umanitare privind probleme ca violul, tortura, traficul de persoane, HIV/SIDA și drepturile femeilor, dar și personalități care au reușit să aibă o influență pozitivă asupra societății din care fac parte.

Câștigătorii din anii trecuți sunt: 2015 — Felix Finkbeiner (campanie globală de plantare a copacilor); 2014 — Thomas Minder (reducerea exceselor corporațiilor elvețiene), 2013 — Agnieszka Romanzewska-Guzy (libertatea presei în Belarus); 2012 — Isabel Jonet (campanie pentru băncile de alimente); 2011 — Monika Hauser (ajutor pentru victimele violului în timpul războiului); 2010 — Iana Matei (sprijin pentru victimele traficului de persoane); 2009 — Joachim Franz (ciclist care militează împotriva HIV/SIDA); 2008 — Maria Nowak (microfinanțări în sprijinul celor nevoiași); 2007 — dr. Ruedi Luthy (clinici pentru victimele provocate de SIDA în Zimbabwe); 2006 — Ayaan Hirsi Ali (luptă pentru drepturile femeilor musulmane); 2005 — Leonid Roshal (medic care a intervenit în timpul masacrului din Beslan); 2004 — Peter Eigen (fondatorul organizației Transparency Internațional); 2003 — Simon Panek (fondatorul organizației People în Need); 2002 — Eva Joly (politician și judecător în cazul Elf-Aquitaine); 2001 — Linus Benedict Torvalds (inventatorul sistemului de operare Linux); 2000 — Paul van Buitenen (a dezvăluit corupția din cadrul Comisiei Europene).

sursa Agerpres
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  "a castigat DEMOCRATIC doua alegeri si la fel de DEMOCRATIC"

"Partu picioare bine, două picioare rău"
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-01-22 01:22:51
         
 
  Domnule profesor, este atat de grav ca talhari si hoti ai Romaniei sunt la bulau? Marea majoritate dintre talhari si-au recunoscut vina cu subiect si predicat. Va deranjeaza ca, asa cum bine spuneti, Smenladia, este decapitata? Vreti hotie in Romania? Si apropos de Basescu, nu-mi place si nu mi-a placut personajul niciodata, dar al dracului a castigat DEMOCRATIC doua alegeri si la fel de DEMOCRATIC a trecut peste doua referendumuri, ultimul, in opinia mea, o tentativa marsava de lovitura de democratie. Nu uitati ca are fratele condamnat la 4 ani cu executare intr-o justitie pe care, naiv, o credeti basista! In fine, in mandatul lui Basescu a inceput treaba justitiei. Fireste ca nu el a comandat arestari, bla bla. Ca a comunicat lumii ca el este justitiarul neamului..merci. Justitie se face. Si se face bine!  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2016-01-21 00:09:02
         
 
  Exagerat este să spui despre o INJUSTIȚIE care se vede din Alcor că "nu e o justitie perfecta".

Până nu se introduce responsabilitatea justițiarilor și verificare, prin sondaj, a dosarelor judecate și sentințele date, INJUSTIȚIA din Șmenlandia este, în fapt, SC. Tranzacțiedreptate srl"
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-01-20 19:23:40
         
 
  "Nu aceasta este problema. Ci nemeritata impunitate a unora care au săvârșit acte și fapte "mult mai infracționale" decât alții și de acre, evident, INJUSTIȚIA nu se atinge. Aceasta este dovada de necombătut că în Șmenlandia nu este Justiție ci Injustiție! "

exagerati, domnule Cristescu. nu e o justitie perfecta, se misca greu din cauza subfinantarii si mai suporta inca ingerintele politicului, asta da. dar pasi semnificativi inainte s-au facut si sper ca se vor mai face. exagerati fiindca aveti o pozitie partizana, si aveti o pozitie partizana fiindca faceti politica, e simplu.
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2016-01-20 08:40:03
         
 
  "Domnule profesor, prin ultimele postari am vrut, jur asta, sa mai atat ludic" Adică, domnule coleg, să "băgați bățul prin gard!" QED.

Nu nu m-a deranjat. Nu sunt o mimoza pudica. Și neajutorarea nu este caracteristica mea.

De aceea este Europeea unică. Încercați acest exercițiu și prin alte spații!
 
Postat de catre Elena Stefan la data de 2016-01-20 05:09:53
         
 
  "Marele Karl Marx ne invata ca odata cu aparitia praduielii a aparut si lupta de clasa"

Între "Decalogul Chomsky" și "Directivele NKVD" diferențele sunt de ordin stilistic. Pe fond, regulile de bază ale manipulării constituie fundamentele puterii politice. Care, permanent, încearcă să fie legitimată prin manipulare și diversiune.
 
Postat de catre Elena Stefan la data de 2016-01-20 05:01:09
         
 
  "Cînd citesc părerile confuze ale domnului IC " Exemplificați. Ați luat în calcul și înțelegerea confuză?

"de ce sunt mai ceva mai multi rosii decat galbeni la mititica" Nu aceasta este problema. Ci nemeritata impunitate a unora care au săvârșit acte și fapte "mult mai infracționale" decât alții și de acre, evident, INJUSTIȚIA nu se atinge. Aceasta este dovada de necombătut că în Șmenlandia nu este Justiție ci Injustiție!
 
Postat de catre Elena Stefan la data de 2016-01-20 04:52:11
         
 
  Domnule profesor, prin ultimele postari am vrut, jur asta, sa mai atat ludic spiritul polemic absolut de care dispuneti. Fireste ca am atacat la baioneta, cu simt si fara bun-simt, ceea ce era de atacat in opinia mea ludic-puerila. Am reusit sa va scot din barlog si sa produceti lectii de polemica pe banda rulanta.

Domnule profesor, respectul neconditionat si absolut neinteresat pentru Europeea si dumneavoastra nu se va schimba niciodata.

Daca v-a deranjat joaca mea, imi cer scuze.

Ce inseamna Tara de dincolo de dincolo? Imi pare ca ori ati fost pe Andromeda, ori band o votca v-ati visat Alfa si Omega. Pudibond. Ecoliteratura inseamna asta: Muiu Mopovici sau BAnana?

P.S. CTA.. ce mai faci?


 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2016-01-19 23:00:59
         
 
  Cînd citesc părerile confuze ale domnului IC simt că ele sînt undeva între o salată fadă fără condimentul stilistic al invectivei peiene și ghiveciul afumat pe care focul n-a reușit să-l pătrundă. Ceva indigest și searbăd. Și plin de e-uri conspiraționiste.

Altfel însă, foarte ranchiunoase și vindicative. Se simte în ele un elan reacționar al restaurației.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2016-01-19 19:32:26
         
 
  Propunerea poetului Radu Stefanescu a fost respinsa categoric de rosii; pe motive ideologice. Marele Karl Marx ne invata ca odata cu aparitia praduielii a aparut si lupta de clasa. Deci intre cele doua partide praduitoare nu se va putea semna niciodata un armistitiu.  
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2016-01-19 19:04:32
         
 
  pe viitor, just si echitabil ar fi asa: sa fure 10 galbeni, apoi 10 rosii, sa se contabilizeze praduiala, sa se faca fifty-fifty, si ce ramane, sa se dea la popor sub forma de - pardon - muiu popoviciu.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2016-01-19 17:29:03
         
 
  de ce sunt mai ceva mai multi rosii decat galbeni la mititica mi se pare banal. fiind mai multi, rosii au furat ceva mai mult :)
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2016-01-19 16:30:19
         
 
  În Șmenlandia, domnule coleg, justiția selectivă înseamnă INJUSTIȚIE.

De ce în SUA nimeni nu este mai presus de lege iar în Șmenlandia e?

De ce întîmplările din Salonul oval au putut fi anchetate iar întâmplările din salonul Treicoceni din Șmenlandia nu?

Și sunt extrem de multe astfel de "de ce-uri" pentru monarhul-președintele Șmenlandiei(istoricii în viață nu s-au decis încă dacă este vorba despre un monarh președinte sau un președinte monarh. Unii, nu se știe de ce folosesc termeni ca "impostor", "Maidanez" etc. Ceilalți fie nu au lăsat istorii secrete fie nu au fost încă găsite!) Ca de exemplu, afacerea BaNANA, ȘpALRO, Zbercea Zombialu, Cășuleanu, Muiu Mopovici, Bani pentru partidul Uranjgutan, afacerea Flotant restituirile parandărătnice, Voturile de la Șparlis, Anexa de la Refâsrendum, și câte altele! De a rămas Șmenlandia numai piele și os!

Dacă și pentru conducerea țărilor ar fi fost obligatorii permisele de conducere de mult Philip Gordon l-ar fi avut suspendat pentru accidentarea premeditată a lui Kant și trecerea pe roșu a cerului înstelat de deasupra lui.


 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-01-19 10:13:30
         
 
  "Philip Gordon o fi fost anchetat?"
(Emanuel Cristescu)

Anchetat pentru ce? Pentru ca a trecut cu masina pe rosu? Fiindca nu am auzit ca Philip Gordon sa fi ajuns miliardan prin jupuirea Poporului Roman.
Dar nici pentru faptul ca a trecut cu masina pe rosu nu putea fi anchetat fiindca lui, cand se afla intr-o misiune diplomatiaca, Statul American ii interzice sa conduca singur masina. Deci crima de a trece pe rosu nu a fost comisa de Philip Gordon ci de soferul ambasadei americane.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2016-01-19 09:30:37
         
 
  Domnule profesor,
Sa zicem ca aveti dreptate, toti grangurii politici prinsi cu matza in sac si eoroii in buzunare, sunt niste mielusei nevinovati care au cazut sub labele lupui de mare. Cum se face ca nici unul din ei nu face apel la tribunalele europene care le-ar putea stabili nevinovatia? Si sa nu-mi spuneti ca nu fac acest lucru deoarece si judecatorii de la tribunalele europene au fost pusi de Traian Basescu ca nu va cred. In guvernele Ponta au fost 13 ministri care si-au dat demisia pentru tot felul de matrapazlacuri, inventate, sustineti dumneavoastra. Pai daca au fost inventate de ce sa-si dea demisia? Eu, si probabil si dumneavoastra, daca eram in locul lor si nevinovati nu ne-am fi dat demisia.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2016-01-19 09:16:50
         
 
  Țara de dincolo de dincolo

Există un principiu pe care niciun student care nu a ratat cursurile de la drept nu poate să nu-l știe. Și asta la nivel de Andromeda. (Andromeda nu este o marcă de vodcă) Mai bine scapă 100 de vinovați decât să fie condamnat un nevinovat. Și vai, câți nevinovați a condamnat PJI. Adică Partidul Justiția Independentă. Dintr-o țară utopică, numită Șmenlandia. Condus cu mână forte prin slăbiciunile și păcatele nejudecătorilor materializate sub forma unor dosare care le dau fiori de gheață. Pentru că injustițiarii au de ales între a fi brațe care execută ori pușcăriabili.

Prin urmare există de 100 de ori mai multă injustiție decât justiție în acea țară dincolo de dincolo.

Pentru noncircumvoluțiuni nici măcar microscopul electronic nu poate fi util. De aceea, ele, noncircumvoluțiunile, adică netezimea maxima, nu pot înțelege și preferă spațiul orwelliwn din Ferma animalelor.

Ecoliteratur, domnule coleg, înseamnă realitate și implicare asumate. Cu demnitate. În spirutul poate al singurului sentiment care ne deosebește, evident nu pe toți, de animale: pudoarea. Adevărata pudoare.Nu falsă pudoare și ipocrizie. Pudorectomia este, de fapt, o disabilitate.

Proiectul de țară! Mărturisec faptul că, lăuntric, am sperat să fi înțeles ceva din el. Nu m-ai dezamăgit pentru că a fost o simplă speranță. În care tot mai cred. Sunt două partide care, sper eu, vor avea o semnificanță suficientă în mintea electoratului nearielizat care și l-au însușit și îl susțin cu toată forța. Acum doi ani și ceva, când am venit cu ideea necesității imperative de creștere accelerată a salariilor și pensiilor din România și alinierea lor la mediile europene, într-un orizont de 10-12 ani, abia dacă puteai deschide gura. Că și săreau pe tine "specialiștii lui pește" că nu se poate, că nu suntem competitivi, că etc. etc. Mă bucur că în doi ani, în special ca urmare a promovării ideii de către domnul senator Ghișe, trendul este crescător și pare a nu mai fi mult până la atingerea masei critice care să o poată impune. Dar, domnule coleg, dacă pe această temă vă mai pot fi nefolositor, nu ezitați! Beep și SMUD-ul europeic va fi la datorie.

Sper, distinse fostă mare speranță în zona crepusculară, pentru domnia voastră, a proiectului de țară, să nu mă certați prea mult că m-am slujit de oportunitatea pe care mi-ați oferit-o să punctez cele câteva idei de mai sus care, nu mă îndoiesc, vor face obiectul sagacității critice și ironice a domniei voastre.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-01-19 07:52:53
         
 
  Romania merge inainte. As spune ca alearga si nu la proba de maraton. Amestecati nuantele si propriile trairi care vi se par axiome. Sunteti fixist si nu am spus ca aveti idei putine si fixe. Vezi Faraonul-Basescu si cate si mai cate.

Justitia se face, domnule profesor. In acest an, in aceste zile, saptaani, luni. Ea este facuta de oameni pregatiti, aplicati, profesionisti. Si principiali.

Ce deavu inseamna geometrie variabila? PPDD vs ALDE vs ala nou a lu Voiculescu?

Lasi? Sa stiti ca si ecoliteratura inseamna o lasitate ipocrita. Dar ati vazut-o ca o oportunitate. La fel ca si proiectul de tara, nu-i asa.
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2016-01-18 23:58:18
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  România va merge înainte. România va renaște. Moise a rătăcit în pustiu nu că nu ar fi știut drumul. Ci pentru, cum am spune astăzi, ieșirea naturală din sistem a celor care aveau mentalitatea de supunere față de Faraon. Era și a fost nevoie de noi generații. Nu cu de-alde justiție independentă privatizată se va salva România. Ci cu adevăr și justiție cu adevărat independentă. Care va să vină.

Și cu oameni deschiși la minte și cu principii. Nu principii cu geometrie variabilă. Nu cu turme. Nu cu Inuși! Și, mai ales nu cu lași și oportuniști!



 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-01-18 23:20:08
         
 
  Mare adevar ati spus domnule profesor, felicitari !
Domnule Ecsintescu Codruta merita felicitari, e un inceput bun pentru adavar si dreptate, pana la capat mai este mult !
 
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2016-01-18 22:57:16
         
 
  A fost unul Ceaușescu decorat până și de regina Angliei. Ce s-o fi întâmplat cu decorațiile primite de către el?

Corect. La vremurile respective le-a meritat. Si de aceea le-a primit.

Trebuie făcută diferența între brațul care execută și mintea care ordonă.

E o tampenie ca buba lui CTA, incerc sa va spun ca executatii si-au recunoscut vina. Mai mult, au incercat sa de-a inapoi parandaratul. Vezi Adrian Nastase, Voiculescu, Piedone, Mitrea, si altii, atentie, 897 de functionari puublici.

Justiție ar trebui să însemne DREPTATE sine ira et studio. Când există infractori cu impunitate, chiar dacă alți infractori sunt pedepsiți, avem de-a face cu o și mai mare nedreptate față de situația în care nu ar fi pedepsit nimeni.

Aici sunt pierdut. Daca pe Basescu nu-l leaga, nimeni nu trebuie legat. CTA..Help. Acum serios,am discutat despre aceasta tampenie ( in opinia mea tampenie) cu foarte multi oameni mobilati. Ei, da. Se pare ca functioneaza capra vecinului. Foarte tare.


Philip Gordon o fi fost anchetat?

Habar n-am cine este si nici nu caut pe google

Adevărul așteaptă! doar minciuna se grăbește. Iar, uneori, ISTORIA face dreptate. "Sfânta Theodora" "a simțit-o" în postumitate pe propria ei piele! Există unul sau mai mulți Procopius din Cezareea în fiecare epocă!

Notre mépris!

Aici am ramas interzis. Ecoliteratura si Europeea ar fi fost blamate de Theodora. Stiti de ce, va spun eu, n-avea internet.

Daca m-ati priceput, inseamna ca Romania merge INAINTE. Cei care au trimis-o in Dacia au fost coruptii! Apropos, ati luat vreodata spaga, domnule profesor?
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2016-01-18 22:56:02
         
 
  A fost unul Ceaușescu decorat până și de regina Angliei. Ce s-o fi întâmplat cu decorațiile primite de către el?

Trebuie făcută diferența între brațul care execută și mintea care ordonă!

Justiție ar trebui să însemne DREPTATE sine ira et studio. Când există infractori cu impunitate, chiar dacă alți infractori sunt pedepsiți, avem de-a face cu o și mai mare nedreptate față de situația în care nu ar fi pedepsit nimeni.

Philip Gordon o fi fost anchetat?

Bref, pentru spațiul orwellian merge!

Adevărul așteaptă! doar minciuna se grăbește. Iar, uneori, ISTORIA face dreptate. "Sfânta Theodora" "a simțit-o" în postumitate pe propria ei piele! Există unul sau mai mulți Procopius din Cezareea în fiecare epocă!

Notre mépris!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-01-18 22:33:55
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE