FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Răzlețe (Pseudo-jurnal)
Text postat de Emanuel Cristescu
Românul s-a născut mioritic și tolerant. Poezia a fost nașterea a doua. Au venit apoi vremurile cu infracțiunile lor. Și, din disperare, poate, pentru supraviețuire, unii români au apelat și la această a treia naștere!

Unde duce lipsa de înțelepciune și exacerbarea naționalismului! Un domn îmi interzice să vorbesc 500 de ani! Noroc de faptul că românii nu gândesc așa.

Faptul că suntem în UE nu înseamnă că trebuie să trăim după regulile lor. Personal sunt împotriva anormalității, am și scris pe aici despre ipocrizia la modă acum. Într-o mână unii au Biblia iar în cealaltă Sodoma și Gomora. Pe când scoaterea în afara legii a căsătoriilor heterosexuale?

Una-i una, alta-i alta. Sunt grupuri care se zbat pentru renașterea României, pentru recuperarea resurselor, pentru reindustrializare. Pentru întoarcerea românilor acasă. Și sunt soluții și există resurse. Și nu trebuie interzis nimănui să gândească și să aibă orice alte opțiuni dorește.

România trebuie să renască în UE. România, geostrategic vorbind, nu poate să fie neutră. Dacă ieșim din UE, vor pune gheara pe noi rușii. Și mie mi-au ajuns anii în care, dacă m-aș fi apropiat de Ruse, aș fi fost suspect și reținut. Iar oamenii ar trebui să înțeleagă că nimeni nu este perfect și că nu există societate perfectă. De aceea sunt necesare guvernările. Pentru că oamenii nu sunt îngeri.

Un bun de mare preț, pe care, se pare, nu-l avem în vedere și nu-l băgăm în seamă, este PACEA. O Europă divizată, cum s-a văzut de-a lungul timpului, duce la RĂZBOAIE, devastatoare.

Dreptul de a călători, de a munci, de a exporta (În 2014 exportul României a fost de 52 mld Euro) etc. sunt esențiale. Nici nu vreau să mă gândesc la renașterea granițelor, a taxelor, a monedelor. Asta înseamnă exacerbarea naționalismelor și, un ”bun” de care ne bucurăm și pe care, iată, nu îl apreciem, ”Pacea în Europa” se va face praf. Sper ca și grecii înțelepți să aibă gândul cel bun, sper ca și creditorii Greciei să aibă înțelepciunea să reducă din datorii și să nu se pericliteze o construcție extraordinară la care europenii au visat de 2000 de ani. Neprietenii, asta ca să nu spun dușmanii Europei Unite, ar exulta de bucurie. Cred că rațiunea ar trebui să domine emoția și să avem mai multă înțelepciune și mai puțin fanatism.

Să spui că România ar fi ajuns în situația Greciei dacă nu tăiau, iluștrii incompetenți, salariile reprezintă un raționament fals și o încercare de manipulare grosolană. DNA a dovedit că șpăgile, furturile (Microsoft, EADS, retrocedările, băieții deștepți, investiții cu parandărăt, etc) au fost mai mari decât s-a încasat prin chinuirea poporului român prin tăierea salariilor. Care și așa sunt extreme de mici. Oricum incomparabile cu ale grecilor.

La greci este vorba de corupție bilaterală Guvernele Greciei - furnizorii de tehnica militară supra, supra evaluată (submarine, tancuri, etc) având incluse multe parandărături de neimaginat și corupția finanțatorilor. Germania, Franța, Italia, FMI sunt responsabili împreună cu guvernele Greciei.

Și cu toate acesta Tsipras se bate pentru poporul său riscându-și întreaga carieră. La noi, ”decidenții”, în raport cu FMI, s-au comportat nu ca niște parteneri ci ca niște slugi. Iar acum au neobrăzarea să spună că au procedat bine. Și culmea, sunt unii care îi mai și cred și îi susțin !

Dacă am supune votului Teoria relativității și Hustler nu Teoria Relativității ar câștiga. Ba mulți ar râde de ea. Pe cine credeți că ar dezonora râsul?

Un neputincios și plângăcios. Care habar nu are de economie. El atât știe: să facă ce i se ordonă. I-a ordonat FMI să taie cheltuieli bugetare? El a tăiat salariile. Așa și acum. Faptul că tot ce câștigă românii ziua devalorizează BNR noaptea nu-i spune nimic. Aici problema este simplă. Când facturile sunt în euro, ștatele în lei și leul în 6 ani s-a devalorizat cu 49% și o bibilică știe ce-i de făcut: ori ieși din UE și atunci faci facturile în lei și, cu ștatele în lei, nu mai jupoi populația, ori treci la euro și echilibrezi situația. Dacă statul, care și-a pus semnătura pe un Tratat, nu face asta, mai rămâne soluția....plecării din țară. Pentru că nu se poate: prețuri europene și salarii africane. Peste 4 milioane de români, și cifra este în creștere, au înțeles acest lucru. Prin urmare, ignorați-l pe rejectat. A fost este și rămâne un impostor politico-economic.

Da. Colonia are un statut. Numai în bandustane contează doar voința șefului de trib!

Știți vorba-ceea strămoșească? Aceeași Mărie cu alta pălărie? Sau, și mai pe românește, "Statul de drept" s-a schimbat in "Interesul National"!

Acum, ofițerul acoperit, după spusele lui Băsescu, exilat la Stambul, are șef MEREU!

O zi tristă pentru democrația românească. O zi bună pentru "democrația" parlamentară de promiscuitate și compromis. De aceea trebuie să ne zbatem pentru introducerea Democrației Directe ca o componentă complementară și obligatorie a Democrației Reprezentative.

România trebuie, încet, încet recuperată de către români. La câte și ce resurse are, cu un Guvern dedicat României, în 10 ani, poate deveni Tigrul Europei.

Am fi vrut noi! Salarii și pensii ca în Grecia și război cu rechinii lumii! Dar cu nevertebratele noastre a fost imposibil!

De la Referendum Zgonea tot sapă la groapa PSD. Doar că pesediștii nu s-au prins. Și acum îmi amintesc plăcerea cu care rostea ”Domnul Pședinte” făr㠔r” și făcea totul, pe repede înainte, să-l vadă pe rejectat la Cotroceni. Că mai sunt și alți trădători? Sigur! Dar cel dintâi dintre fruntași este Zgonea!

De Gaulle, omul care a reinventat Franța și căruia Franța îi datora totul, când a avut 47% contra 53%, a demisionat. Asta este diferența între un bărbat de stat și un nevertebrat.

Un om care mai avea un pic și distrugea România, un om rejectat de 7,4 milioane de români și care a preferat să se târască și să mintă numai să rămână la putere, un om care a stat 10 ani la putere, a citit Tratatul și acum vine și spune că România este nepregătită, îmi produce silă. Românii cu mintea la ei știu de ce.


Occidentalii spun că Referendumul din Grecia nu ar fi conform standardelor. Prin urmare, este necesară o intervenție în forță. Două trei regimente de tancuri cu buletine de vot. Trei patru escadrile. Și iese un Referendum perfect. După standarde FMI. Am uitat submarinele și portavioanele!

Un spital a fost închis. Pentru că tot personalul a intrat în concediu. Ce vă mirați? Vor fi făcut, poate, o înțelegere cu bolile. Or fi intrat și ele în concediu!
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Acum, dl Cioacă înțelegeți că un bun capitalist nu piede niciodată.
Geramnia și MB și-au vândut avioanele și industria lor e înfloritoare, banii au venit de la bănci private.
Este adevărat că mai târziu acei bani au trebuit preluați ca datorie de la bănci private (corect, nu? eu bancă am ajutat industria de armamanet dând bani falitului aluia, acum tu, Guvern, mă scoți din rahat).
Dar datoria Greciei nu a fost preluată direct de Guverne ci prin mecanisme europene. Aceste instituții internaționale sunt un fel de judecatori - arbitri care acum împart echitabil resursele Greciei în contul banilor cu care aceste Guverne participă la mecanismele financiare europene. Corect, nu?
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2015-07-22 21:21:00
         
 
  ”Eu cred ca guvernele Germaniei si Marii Britanii erau mult mai castigate daca in loc sa dea banii Greciei ca sa-si mareasca aviatia de razboi, cumparau ele avioanele respective cu acei bani. Ori acum aceste guverne au pierdut si banii si avioanele” (Dumitru Cioacă)

E, vedeți? Sunteți pe drumul cel bun, încercați să descoperiți ceva, spre deosebire de retardații din subsolurile presei românești care repetă papagal ceea ce le dictează presa neoliberală de la Bruxelles și Washington.

Să revenim.
Banii nu au fost dați de guverne. Neah, era simplu așa. Eu, Guvernul Majestății Sale, sau eu, cancelarul noului Reich, îți dau enșpe miliarde iar tu, grecotei untermensch cumperi de ei fregate și avioane produse de firmele din țara mea.

NU! Așa grecii ar fi fost doar niște debitori faliți și demni de dispreț.

NU.
Banii au venit prin băncile germane și engleze, iar grecii au cumpărat arme.
Veți spune, și care este diferența?
Păi este. Că în 2008 a fost o criză a sistemului bancar. Ratingul de țară al Greciei a devenit junk (gunoi), deși în urmă cu un an era o țară de încredere.
Guvernul grec nu a mai putut accesa bani din aceste bănci decât la dobânzi uriașe.
Sigur, nu doar Grecia avea datoria externa peste PIB-ul anual. SUA este în momentul de față în aceeași situație. Dar vor coborî agențiile de rating cota USA?
Vor refuza băncile de pe Wall Street să nu mai finanțeze Guvernul american?

Revenind la Grecia. Uriașul împrumut din 2010 care a ridicat datoria externă de la 170 la 300 de miliarde a mers EXCLUSIV la băncile occidentale din Grecia. Lipsite de capitalizare, fiindcă firmele mamă nu mai trimiteau bani în Grecia, ele au fost capitalizate prin bani de la instituțiile UE și puțin de la FMI (adică banii cetățeanului german, francez etc.).
La fel s-a făcut și la noi cu uriașul împrumut din 2010: a mers la băncile occidentale de aici.

Prin mecanisme financiare complicate, în final datoria greacă inițială a trecut de la bănci la statele mari din UE, mult umflată în momentul de față.

Ori tocmai aceste mișcări i-au dezarmat pe greci. Ei nu ai puteau pune în pericol băncile iar statele creditoare nici nu se așteaptă să primească înapoi acei bani. Ar fi și imposibil.
Tsipras s-a trezit umilit și fără putința de a reacționa. Grecia fără importuri își închide benzinăriile și folește magazinele în câteva zile. Apoi este haos.
Ceaușescu și-a permis să intre în faliment în 1981, România rezuista prin forțe proprii (prost).

Dar statele creditoare ale Greciei așteaptă altceva: accesul la resursele Greciei (sistemele de distribuție, resursele minerale, insule, infrastructura turistică) și distrugerea concurenței (a flotei comerciale).

Între timp UE și FMI vor ține conectat la aparate statul grec muribund pentru a-i colecta organele viabile.

SE mai numește circuitul banilor în lumea capitalistă.
Principiul a fost enunțat de Immanuel Wallerstein: Cei care au mult vor avea și mai mult, cei care au puțin vor avea și mai puțin.
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2015-07-22 21:13:38
         
 
  "Este doar un funcționar euroatlantic." (AC)

Daca e asa, atunci cinste lui! Pentru ca si Romania este o tara euro-atlantica.

PS: In ceea ce priveste Codul Fiscal, vad ca romanii se pricep la toate! Lol!!!

 
Postat de catre Eu Sunt Corina la data de 2015-07-22 03:20:22
         
 
  http://www.cotidianul.ro/djuvara-romania-a-ramas-in-urma-si-fiindca-e-ortodoxa-129826/

Omul are dreptate. Se poate vedea cu ochiul liber ca toate tarile ortodoxe sunt in urma celor catolice si protestante.

 
Postat de catre Eu Sunt Corina la data de 2015-07-22 03:16:53
         
 
  "Armele au venit din Germania sau Marea Britanie, firește. Pe bani împrumutați cu generozitate, normal. Nu trebuie și industria de armament a acestora să trăiască?" (A. C.)

Momentan si armele si banii sunt la greci. Daca armele le-au fost bagate grecilor cu forta pe gat fara sa le trebuiasca, de ce nu le vand? Sunt atatia doritori.


 
Postat de catre Eu Sunt Corina la data de 2015-07-22 03:15:17
         
 
  @ Amelia Cojocaru: Grecia are ce nu are Romania: un vecin ca Turcia.

Grecii au stat juma' de mileniu sub turci si nu isi mai doresc asta. Populatia Turciei este de 7 x mai mare ca a Greciei, iar la o invazie turceasca (precum cea din Ciru), grecii stiu ca nu au nici o sansa.

 
Postat de catre Eu Sunt Corina la data de 2015-07-22 03:13:12
         
 
  Din cele spuse de prof. E. C. rezulta clar ca grecii sunt un popor de retardati, niste primate care au fost seduse sa intre in U. E. pentru a se face experiente pe ele. Altfel nu se poate explica de ce tocmai pe ei i-au tepuit in asa hal celelalte 27 de tari membre ale UE, plus FMI, BCE si alte organisme internationale.

Din doua, una:

1. Ori grecii sunt harnicii si desteptii Europei si toate celelalte popoare din U. E. (printer care si romanii) sunt niste hoti si niste putori ordinare.

2. Ori invers.

 
Postat de catre Eu Sunt Corina la data de 2015-07-22 03:09:56
         
 
  "Domnule Cioacă, să mai facem o supoziție simplificată. Eu, Cristescu, (Germania) produc bere." (E. C.)

Hahaha, cel mai prost exemplu cu putinta!

Pai poate sa incerce Fritz 1.000 de ani sa imi tot vanda bere. Daca nu vreau sa beau bere, nu beau si gata! Beau tuica mea de pruna ca e gratis si nici nu ma baloneaza.

Profesore E. C., nu Berea nemtilor I-a indatorat pe greci, ci Porsche-urile, Mercedesurile si BMW-urile! :)

 
Postat de catre Eu Sunt Corina la data de 2015-07-22 03:04:22
         
 
  Doamna Amelia Cojocaru,
Eu cred ca guvernele Germaniei si Marii Britanii erau mult mai castigate daca in loc sa dea banii Greciei ca sa-si mareasca aviatia de razboi, cumparau ele avioanele respective cu acei bani. Ori acum aceste guverne au pierdut si banii si avioanele. Si acum despre avioanele romanesti care sunt in numar de 11. Eu sunt bucuros ca romanii au cheltuit banii pe 11 avione si nu prosteste, ca grecii, pe 200 de avioane. Fiindca chiar daca am avea 400 de avioane, varul Ras-Putin tot nu ar fi speriat de ele. Fiindca dumnealui are mult mai multe. Ceeace tine pofta lui Ras-Putin departe de Romania este umbrela NATO si nu avioanele romanesti.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-07-21 23:25:10
         
 
  Dl. Cioacă,

În general caut să nu fac afirmații fără acoprire.
Aici sunt veniturile Greciei:

http://www.zf.ro/eveniment/de-ce-situatia-greciei-este-dramatica-datoria-externa-se-plateste-din-excedent-comercial-nu-bugetar-14597688

Despre armate, ăsta e adevărul, Grecia ne surclasează categoric militar. Nu vă dați seama că au 200 de avioane de luptă iar noi 11?

Despre relațiile greco-turce este o întreagă istorie agitată.
Au fost la un pas de război de nenumărate ori, nu doar istoriei tregice, ci și unor dispute concrete, contemporane:
tensiunile din Cipru care au dus la împărțirea insulei, delimitarea platorului Mării Egee și a hidrocarburilor de aici, opoziția fermă a Greciei ca Turcia să intre în UE etc.

Armele au venit din Germania sau Marea Britanie, firește. Pe bani împrumutați cu generozitate, normal. Nu trebuie și industria de armament a acestora să trăiască?


 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2015-07-21 20:39:44
         
 
  Radu,
mărirea salariilor demnitarilor este absolut necesară într-o țară normală, dar nu ăsta era subiectul, știi foarte bine.
Eu discutam atitudinea lui K Johannis, nu dac e bine sau nu să le marească.
Da, este sfidare și o atitudine de ”nu-mi pasă ce credeți sau spuneți voi”. Dacă te opui creșterii salariilor în România, atunci fii cinstit și te opune inclusiv creșterii celor ale demnitarilor, nu?

Cât despre opiniile președintelui... urmărește mai bine campania de pe hotnews în care este umilit zilnic salariatul român, vezi intervenția Comisiei Europene, ezitările funcționarului de la Cotroceni și actul previzibil în aceste condiții de re-trimitere a Codului fiscal la Parlament.
În schimb, îl promulgă pe cel de procedură fiscală, inaplicabil acum, firește, fiindcă nu s-a adoptat noul cod fiscal!

Pe de altă parte vorbiți despre prerogativele Președintelui de oarcă ar fi putere leguitoare. Fals!
Da, Președintele poate refuza promulgarea prima dată, dar această prerogativă constituțională este mai degrabă o ultim㠔sită”, barieră de control. În nici un caz Președintele nu se poate substitui Parlamentului și nu poate bloca activitatea legislativă a acestuia.
Un Cod adoptat in corpore de parlamentari nu se re-trimite spre analiză decât dacă a intervenit o instanță superioară, în cazul de față Comisia Europeană.
Îmi pare rău că nu înțelegeți mecanismele constituționale.
Nesocotirea voinței Parlamentului, ieșirile neconstituționale împotriva premierului, căruia îi cere demisia fără pic de rușine, afirmațiile privind ”Guvernul meu”, când Președintele ar trebui să fie apolitic, nesocotirea banului public într-o țară cu salarii de 200-300 de euro și cu un sfert din forța de muncă plecată prin toată lumea, i-a
u arătat președintelui caracterul și autismul social.

După ultimele experiențe, da, ar fi preferabil să nu mai avem președinte. Este mult mai greu să manipulezi și să controlezi peste 500 de parlamentari decât un individ mediocru, incult și nereprezentativ pentru această națiune.

Despre pericolul ”Marii moschei” și a islamizării mărturisesc: rar am văzut situație mai ridicolă.

A ajuns liota de trădători din mass-media de dreapta marii apărători ai identității naționale.
Unul în schimb nu suflă o vorbuliță despre cotele de imigranți la care s-a obligat statul român să primească. Italia, Franța și Marea Britanie și-au împărțit petrolul libian iar țări ca România e nevoie a fi solidare în problema imigranților. Curată afacere!
De ce nu există campanie pe acest subiect? Fiindcă este ordin de la Înalta Poartă, cumva???

Trebuie să recunoaștem că o moschee pentru musulmanii din România este doar o clădire. Atât. Riscul îl dau elementele islamizate care vor sosi odată cu cotele de la UE.Complet neconstituțional, de altfel, fiindcă este interzisă colonizarea de populații străine în România.

Și s-a găsit Neagu Djuvara să iasă la rampă. Acel bătrân făcător de rele, care mai deunăzi clocotea de furie împotriva ortodoxiei!

http://www.cotidianul.ro/djuvara-romania-a-ramas-in-urma-si-fiindca-e-ortodoxa-129826/

Auzi, reacție dură a ”istoricului”! Ha ha

Musiu ”istoricu” nu a fost îngrijorat când tot în Piața Presei Guvernul a acordat teren Marii Loje pentru construcția unui templu? Sau purtătorii de șorțulețe sunt indivizi discreți și filantropi, nu cheam㠔plebea” din minarete doar îi scumpă semințe în cap din loje?
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2015-07-21 20:27:25
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  "Comerțul maritim al Greciei aduce venituri de 12 miliarde euro anual Greciei, mai mult decât din turism, și oferă locuri de muncă pentru o bună parte din greci."
(doamna Amelia Cojocaru)

Doamna Amelia, permiteti-mi sa va contrazic!
Comertul maritim grecesc nu aducea nici un fel de venit Greciei deoarece era scutit de taxe. Asa se si explica de ce flota comerciala Greciei a reusit sa o depasesca pe cea a Marii Britanii, de exemplu, care e obligata sa plateasca taxe. Pai si eu, daca as avea un vapor, as intarii flota comerciala greceasca declarandu-l sub pavilion grecesc. De ce sa platesc taxe cand pot foarte bine si legal sa nu platesc?
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-07-21 19:45:46
         
 
  Greciei nici pe departe.

România are 111 avioane, dintre care doar 11 de luptă, și 81 de elicoptere, nici unul de atac, Grecia are 605, dintre care 207 de luptă și 224 de elicoptere dintre care 29 de atac!

România are 3 fregate, 4 corvete (nu 7 cum scrie acolo!) și ceva nave de patrulă și alte prostioare, Grecia are 14 fregate și 11 submarine."
(doamna Amelia Cojocaru)

Doamna Amelia, gata m-ati convins, Romania din punct de vedere militar e nimic fata de Grecia.
Am insa doua intrebari:
1) Cu ce bani a ajuns Grecia o astfel de supraputere militara? Nu cumva cu bani imprumutati?
2) Cu cine vrea Grecia sa lupte de ii trebuie o astfel de armata? Cu Persia, Imperiul Roman sau marele rege Decebal? Fiindca alti dusmani nu stiu sa aiba. Cu Turcia nu mai poate lupta deoarece se afla in aceiasi alianta militara, iar vecinii de la nord nu sunt deloc interesati sa cucereasca datoriile Greciei.
Desi foarte impresionat de numarul de tancuri pe care Grecia il are pe cap de locuitor, eu stiu o alta tara care avea un numar si mai mare si se numea Uniunea Sovietica. Dar aceasta mareata tara a fost pana la urma invinsa de propriile-i tancuri care au facut-o sa dea faliment.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-07-21 18:45:18
         
 
  doamna Cojocaru, va rog sa-mi permiteti a va reaminti ca initiativa de a mari salariile tuturor inaltilor demnitari (inclusiv al primului ministru) nu ii apartine presedintelui, ci, dupa spusele d-lui Gabriel Oprea, insusi primului ministru, mai mult, ca a fost vorba de o ordonanta de urgenta, pe un subiect unde toti demnitarii, indiferent de orientare politica, varsta, religie, nationalitate, orientare sexuala si preferinte culinare, sunt mereu de acord ca este o chestiune, nu-i asa, de maxima urgenta, spre binele si propasirea, etc

in context, as putea sa va intreb de ce nu v-ati inflamat la aceeasi temperatura cand parlamentarii au decis sa-si acorde pensii speciale, iar domnul Ilie Nastase a afirmat ca n-ar fi rau ca parlamentarii sa aiba salarii ca in occident, dar nu va mai intreb, probabil v-ati luat cu altele.

vad ca va suparati rau fiindca presedintele are alta opinie decat parlamentul intr-o chestiune sau alta, ok, e dreptul dvs. dar sincer, credeti ca mai e necesar sa avem presedinte? n-ar fi mai bine sa nu mai avem presedinte ales, ci numit de majoritatea parlamentara, si aceasta majoritate sa fie suficient de confortabila, eventual monocolora, pentru ca uniti in cuget si simtiri, sa mergem cu presedinte cu tot la cenaclul Flacara si sa aplaudam codurile silvice, fiscale si ce-o mai fi nevoie sa codam/decodam pentru Natiune?

doamna Cojocaru, desi oarecum liniar si previzibil, trebuie sa recunosc ca militati aici de multa vreme. pe de alta parte, citindu-va cand si cand documentatele interventii, eu unul nu reusesc sa vad in ele decat o coproductie maica Tereza, Ioana d'Arc si Oana Zavoranu. cu speranta ca veti lua din aceasta modesta opinie partea magulitoare, va las ultimul cuvant (cel de azi)

p.s. cand aveti timp, de ce nu, poate comentati si aici: http://www.gandul.info/stiri/dupa-catedrala-mantuirii-in-bucuresti-va-fi-construita-cea-mai-mare-moschee-din-europa-reactie-dura-a-istoricului-djuvara-14524578
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2015-07-21 18:09:34
         
 
 
Este profund imoral și sfidător ca președintele să nu promulge Codul fiscal fiindcă din creșterea veniturilor fiscale ale statului se vor mări salariile bugetarilor, dar să nu aibă nicio ezitare și să intervină pentru a promova actul normativ prin care mărește de vreo 4 ori salariul de președinte!!!

Este inadmisibil să refuze promulgarea Noului Cod silvic și a noului Cod fiscal, asupra cărora întreg Parlamentul României a căzut de acord că ajută dezvoltarea României.

Aceste acte ale președintelui au fost hârtia de turnesol care a scos în evidență ceea ce bănuiam: KJ reprezintă Comisia Europeană, FMI și corporațiile, inclusiv Schweighofer, iar nu alegătorii români.
Treaba cu ne-am luat țara înapoi a fost pură demagogie. De fapt, am restituit țara instituțiilor internaționale și corporațiilor, care au propriile interese, firește. Datoria unui președinte este să-și reprezinte poporul în fața acestora și să apere, negocieze unde se impune, ca reprezentant al Statului Român.
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2015-07-21 13:25:36
         
 
  O, iată, un progres. Dl. Ștefănescu a renunțat la miștourile ”finuțe” și încearcă să aducă și argumente. Felicitări!

Ar fi bine să faceți eforturi și în direcția adoptării unei atitudini critice față de clișeele așa-zisei ”drepte” românești corporatiste și anti-naționale.

Revenind la argumentele d-voastră:

1. Sincer, nu vi se pare nimic în neregulă aici?

”Guvernul a venit cu un plan de reducere a taxării fără să prezinte și viziunea pe cheltuieli bugetare"

Problema ar fi de fapt creșterea cheltuielilor bugetare iar nu Codul fiscal!

Așadar, nu este nimic rău să aducem un plus mediului privat, potrivit criticilor noului cod fiscal, rău este ca ceea ce încasează statul să nu meargă în creșteri salariale. Să menținem salariul minim în România la o sută și ceva de euro, să ne plătim medicii cu 400 de euro, să fim forță de muncă ieftină, furnizori de resurse umane pentru țările dezvoltate, spațiu de localizare a industriilor cu plus-valoare modestă și export de resurse (energie, lemn etc.).

Sigur, aici este toată cheia. Asta știm.

2. Site-ul respectiv măsoară capacitățile militare ale unei țări ÎN ANSAMBLU, inclusiv ceea ce poate dezvolta în cazul unui conflict pe termen lung, iar nu capacitățile militare actuale efective.

Mă întreb cum de nu ați remarcat următoarele:

România are un personal militar activ de 73.000 de mii, Grecia de 177.000.

România are 875 de tancuri (1400 AFVs) (pe hârtie, firește, cam știm valoarea lor, intrati pe http://www.rumaniamilitary.ro/ ca să înțelegeți…), Grecia are 1.913 tancuri (4.900 AFVs), calitativ mult peste ale noastre. A, mai adăugați relieful Greciei ca să înțelegeți diferențele. Amplele câmpii românești se pretează la invazii cu tancuri, relieful accidentat al Greciei nici pe departe.

România are 111 avioane, dintre care doar 11 de luptă, și 81 de elicoptere, nici unul de atac, Grecia are 605, dintre care 207 de luptă și 224 de elicoptere dintre care 29 de atac!

România are 3 fregate, 4 corvete (nu 7 cum scrie acolo!) și ceva nave de patrulă și alte prostioare, Grecia are 14 fregate și 11 submarine.

Sigur, dacă introduci indicatori precum resursele de petrol, logistica, geografia și populația, îi facem praf. Pe hârtie. În fapt, vă spun cu toată seriozitatea, armata Greciei este redutabilă. Ca să vă faceți o idee, spre exemplu, Grecia este comparabilă cu Marea Britanie (nu ca potențial, dar este altceva, că una este să imporți armament și alta să-l produci tu, în caz de conflict îndelungat diferențele vor fi decisive).

3. Cât despre înfloritoarea industrie maritimă a Greciei care contrastează cu sărăcia populației, iarăși propagandă de la Bruxelles. Nu industria maritimă a Greciei este vinovată de sărăcirea populației Greciei ci tocmai programele criminale ale Troicii, care asta dorește: distrugerea industriei maritime a Greciei. Comerțul maritim al Greciei aduce venituri de 12 miliarde euro anual Greciei, mai mult decât din turism, și oferă locuri de muncă pentru o bună parte din greci.

Sigur, o vor impozita iar banii vor merge la creditori, adică la statele bogate din vest. Statul grec îndatorat are nevoie de bani.
Dacă Troica era așa grijulie cu populația de rând și dreaptă cu miliardarii, de ce nu a fost de acord cu propunerea Guvernului grec de a taxa bogații și a proteja săracii?

În final vor falimenta industria maritimă, iar turismul va încăpea pe mâna marilor lanțuri din vest, ca în Bulgaria, înfloritoare turistic dar fără ca veniturile să se întoarcă la bulgarul de rând. Să dea Dumnezeu să ne întâlnim tot aici peste câțiva ani și să mă contraziceți.


 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2015-07-21 11:50:17
         
 
  Romania a fost martora, de-a lungul perioadei post-decembriste la cel putin trei chestii stranii de tot, daca nu cumva penale, cu implicatii de tradare nationala: razgandirea stupida a somnorosului, care a dus direct la spargetea aliantei social-liberale, erata Curtii penale Constitutionale, mazgalita pe genunchi de numai o parte din judecatorii indreptatiti si comportamentul mutalaului, de dupa alegerea in functie. Toate, bizare rau, mirosind a amestec extern grosolan, impotriva evidentei, a bunului simt si impotriva vointei liber-exprimate prin vot a poporului. Dar nu sunt numai astea trei...  
Postat de catre sters sters la data de 2015-07-21 11:31:35
         
 
  Uniunea asta Europeana nu mi se pare a fi alta ceva decat un soi de comunism globalist, extins, de la nivel national, la nivel continental. Nimic nu justifica punerea tuturor oualor intr-un singur cos. E un egalitarism dubios, fara corespondentza in realitate. In veci de veci nu se va putea face in asa fel incat romanul, grecul, ungurul, sa judece, economic ,ca neamtul. Ca sa nu mai zic de atitudini sociale, moravuri, etc. Deocamdata, doar Austria si Germania profita abitir de pe urma acestui talmes-balmes intentionat. Francezii nu sunt incantati, Spania tuseste rau, Grecia e in metastaza, englezii se gandesc serios sa iasa din aceasta mantzocarie care le displace profund, ungurii, de cand cu euro, treceau granita in "Erdely" dupa ulei si zahar mai ieftin, etc. Vom trai (care om mai trai!) si vom vedea cum se termina totul, dar mie mi se pare un mare fiasco. Auzi la ei, cum ii numesc pe cei "impotriva" : euro-sceptici! Adica, vezi-Doamne, nu "impotriva" ci doar asa, neincrezatori! Curata viclenie de proasta factura.  
Postat de catre sters sters la data de 2015-07-21 11:27:31
         
 
  "Asadar, până la urmă a executat ordinul din exterior și a re-trimis la Parlament Codul Fiscal." (A. Cojocaru)

Președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, a explicat, luni seară, în cadrul unei intervenții telefonice, în emisiunea "Jocuri de Putere", moderată de Rareș Bogdan, de ce instituția a avizat negativ, încă din luna martie, propunerea de Cod Fiscal, în contextul în care "Guvernul a venit cu un plan de reducere a taxării fără să prezinte și viziunea pe cheltuieli bugetare", care, dimpotrivă, este una de creștere. În viziunea sa, din păcate, în România, "logica politică bate logica economică".

mai multe aici (http://www.realitatea.net/ionu-dumitru_1749743.html)


"mentalitatile sunt specifice unei mari natiuni, au o solidaritate extraordinara, una dintre cele mai puternice armate din lume" (A. Cojocaru)

detalii aici (http://www.globalfirepower.com/countries-listing.asp)

"Si inca ceva: nu cadeti in capcana de a dispretui Grecia fara sa cunoasteti problemele exacte. Oricum, sunt redutabili in foarte multe domenii, nu doar comert maritim". (A. Cojocaru)

Succesul de care se bucura armatorii greci contrasteaza flagrant cu peisajul economic actual din Grecia, unde 36% din populatie este in pragul saraciei. Industria de transport maritim nu plateste niciun impozit pe veniturile internationale aduse in tara in urma regulilor introduse in Constitutia Greciei in 1967.

mai multe aici (http://www.business24.ro/international/grecia/economia-greciei-se-scufunda-dar-flota-comerciala-naste-miliardari-1555294)

 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2015-07-21 07:55:19
         
 
  Asadar, până la urmă a executat ordinul din exterior și a re-trimis la Parlament Codul Fiscal.

Felicitări oamnilor destupați și tuturor feisbuciștilor!
Avem, în sfârșit, un președinte care face altfel de politică. Nu-și mai umilește propriul popor ca celălalt, popor reprezentat de o slugă ce vorbea de Licurici.
Noul ales nu mai reprezintă pe nimeni.Este doar un funcționar euroatlantic.
Îmi amintesc în campania electorala cu câtă nerăbdare aștepta să treaca minutele alocate. Nu căuta să profite de ele, să câștige simpatia electoratului, nu avea emoții. Era mediocru, liniștit și voia să pară corect.Nu se agita să câștige voturi, știa că nu poporul român l-a ales. Privea de sus la miticul politicianist, un ”oltean”. El avea altă ținută, venea din altă lume și avea altă misiune.

Felicitări încă odată bunilor români. Oricum, pentru cei din străinătate Codul fiscal și posibilitatea de dezvoltare a țării nu contează. Pe ei nu-i afectează. Ar fi chiar nostim să nu mai aib㠔comuniști” de combătut.
Apropo de comuniști, cum ați fi strigat ca din gură de șarpe dacă noile reglementări taxau privatul pentru bani la buget.
Dar noul cod este profund liberal. scade taxele și caută să scoată România din chinga austerității, profund nocivă.

Președintele ”nostru”, care în campanie promitea scăderea TVA la 19%, nu ezită azi să execute ordine din afară.
Ale celor care caută prin austeritate să păstreze statutul de colonie al României.



 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2015-07-20 21:45:20
         
 
  Domnule profesor,
Chir daca toti romanii de pe mapamond s-ar intoarce acasa popultia Romaniei nu ar depasi 25 de milioane. De asemenea nu cred ca romanii reintorsi acasa s-ar pune pe turnat copii.
Cat despre programele investitionale, de unde banii? Din datori? Si cine sa faca aceste programe? Guvernu? Se stie ca in orice investeste un guvern iese cu pierderi. Cea mai buna cale este creierea unui climat legislativ in care sa fie atras capitalul strain pentru a creia noi locuri de munca in Romania. Sa stiti ca prima companie la care eu m lucrat in America era o companie japoneza bazata pe capital japonez si cu o conducere japoneza. Si Guverenul American nu avea nimic impotriva fiindca taxele pe salariu i le plateam lui.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-07-16 19:34:24
         
 
  Doamna Amelia Cojocaru,
Sa stiti ca eu nu am nimic cu grecii, ba din contra am avut o admiratie pentru ei chiar din scoala elementara de cand am aflat cum argonatii greci au reusit sa fure lana de aur. Dar pe langa noii argonauti, vechii argonauti mi se par a fi niste mici copii. Pai cine a mai pomenit o lana de aur de 380 de miliarde de euroi care sa fie furata ziua si-n amiaza mare?
Dar Poporul Roman cu intelepciuinea-i caracteristica spune ca nu e vinovat cel care cere ci cel care da. Asa ca tarile creditoare isi merita soarta.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-07-16 19:20:36
         
 
  Domnule Cioacă, Ce ați zice de niște programe investiționale care ar permite întoarcerea românilor acasă? Iar dacă forța de muncă nu ar fi suficientă ce ați zice de atragerea forței de muncă din est? Ce ați zice dacă în 10 ani forța de muncă din România s-ar dubla, adică ar ajunge la cca 9 mil. de oameni? Credeți că ar fi posibil?  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-07-16 19:20:10
         
 
  Din păcate, corupția guvernelor de la Atena a fost mijlocul prin intermediul căruia capitalul străin a dus la îndatorarea țării. Ce nevoie o fi avut Grecia de tancuri Leopard, de submarine parcă vreo 4, etc? Similar, dar la o altă sacră, cu terenurile în pantă de la noi sau cu patinoarulo de la Bv. Care la Bv a costat 12 mil euro și în Ungaria 4. Guvernele corupte au luat astfel de echipamente supraevaluate purtătoare de șpăgi și parandărături! Nici vorbă de plan secundar ci este causa causorum. Restul vine ca o consecință.

Turismul grecesc este performant. Și flota. Și ce mai au ei. Și, poate, ar fi fost suficiente dacă nu ar fi fost corupția guvernelor și rapacitatea capitalului străin.

La noi, creșterea accelerată salariilor și pensiilor este obligatorie ca mijloc de management. Populismul este subsidiar, colateral aici. Observația este corectă: cei mai buni români pleacă.

”In concluzie, grecii nu s-au indatorat fiindca au vrut sa traiasca pe picior mare, principiile economice din UE i-au dus aici.”

Din păcate, în ecuația corupției, grecii nu au avut loc. Vina lor? Au fost pasivi deși, de fel, sunt revoluționari! Și nu principiile UE i-a adus aici ci CORUPȚIA dublă greacă și extenă.

Cu viziunea catastrofică mă gândeam că păreți oarecum defetistă, împăcată cu soarta României și că jocurile ar fi făcute. Eu cred că orice sistem, fie el și represiv, are fisuri. Cu inteligență și solidaritate fisurile pot fi valorizate. Ce vreau să spun este că ROMÂNIA ARE SOLUȚII!



 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-07-16 19:16:51
         
 
  Domnule profesor,
Ce ati zice de o politica americna de incurajare a emigrarii in Romania? Exista milione si milione de oameni pe mapamond care ar lucra cu cea mai mare placere pamanturile fertile din Romania. Descendentii lor ar deveni ramani sadea, asa cum descendentii celor care emgreaza in Ameriuca devin americani adevarati, indiferent de obarsia parintilor lor. Eu sunt convins ca descententii chinezilor care au reusit sa se stabileasca in Romania vor manca mititei si sarmale cu aceiasi placere cu care mananca adevartii urmasi ai dacilor.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-07-16 19:12:15
         
 
  Romania chiar daca nu a trecut la euro, politica Bancii Nationale este sa evite inflatia. Practic, oricum Romania nu uzeaza acum de avantajele monedei nationale. Tocmai de aceea orice derapaje se vor traduce in austeritate si congestie a economiei. De aceea se si teme Mugur Isarescu de adoptarea Noului Cod fiscal.

As mai avea 2 observatii sa fac (de fapt mai multe dar tin in mod deosebit la acestea):

1. Situatia Greciei nu are de-a face cu coruptia decat in mod secundar. Acest flagel bun de scos in fata tot timpul, coruptia, nu explica deloc esentialul: intr-un spatiu economic comun, asa cum este UE, unii vor acumula excedente bugetare iar ceilalti deficite. Fara posibilitatea redistribuirii si a unui buget general (asa cum se intampla in URSS), unii se vor imbogatii continuu iar ceilalti vor saracii, fara a se putea lua masuri de ajustare.
Principiile UE nu permit folosirea instrumentelor pe care le are la indemana un stat suveran ]n ce priveste protejarea economiei nationale.
Altadata, daca la Atena se produceau biciclete, sa spunem, iar la Munchen tot biciclete, iar cele germane intrau pe piata greaca, automat statul, pentru a-si proteja productia de biciclete, punea frumos niste taxe vamale protectioniste la bicicletele germane. Sigur, grecul bogat lua scula nemteasca, dar vindea si fabrica din Atena, grecului sarac. Era loc sub soare pentru toti.
Este un exemplu clasic dar mai sunt "n" chestiuni care tin de circulatia capitalului, de legislatia bancara, de controlul asupra unitatilor de productie proprii, de capitalul propriu necesar dezvoltarii etc.

Libera circulatie a marfurilor a dus la explozia consumului si la importuri facute prin banii tarilor puternice din nord, importuri derulate prin bancile acelorasi tari.
Nu exista nici o posibilitate sa opresti fenomenul.

Cresterea salariilor si a pensiilor nu a venit nici ea, asa, din "populism". In primul rand ca alinierea preturilor la cele din tarile bogate ale Europei facea absolut necesara cresterea veniturilor, care niciodata, oricum, in Grecia nu au fost la nivelul celor din Germania.
Dar nu poti sa aniliezi preturile la cele din Germania, dar salariile sa fie de 200-300 de euro. Ca vedem consecinta in Romania: pierzi capitalul cel mai de pret, resursa umana. Romania se depopuleaza accelerat, criza de medici si alt personal calificat se resimte la numai cei nici 10 ani de cand suntem in UE.

In concluzie, grecii nu s-au indatorat fiindca au vrut sa traiasca pe picior mare, principiile economice din UE i-au dus aici. Exemplul cu berea nu este concludent. Ei au ajuns primii fiindca au intrat ca o tara fara industrie solida, o economie bazata pe servicii etc. Dar urmeaza Spania, Italia, Franta...

2. In ce priveste viziunea catastrofica, depinde din ce persectiva priviti. Pentru Petre Carp sau Ion Antonescu, sa zicem, sau nVintila Bratianu, starea statului roman astazi este catastrofala. El este cu totul dependent de deciziile institutiilor globale si nu prea mai are parghii pentru a-si promova propriile politici.
Daca privim dintr-o perspectiva individualista, adica sa punem urechea la burtica, perspectivele nu sunt neaparat catastrofale. Daca stam cuminti si ne facem temele (poate donam si ceva sange pentru eliberarea fratilor ucraineni, moldoveni, georgieni... viitoare popoare libere), facem ciocu mic si luptam abitir contracoruptiei, votam ce trebuie si aplaudam casapirea nomenclaturii postdecembriste de catre corporatii prin intermediul DNA, schimbam mentalitati, renuntam la sentimentalismele nationaliste atat de "paguboase", facem educatie sexuala si o lasam moale cu "fanatismul" religios, integram noii sositi africani, asiatici etc si ne cerem scuze tiganilor, ungurilor, ma rog, oricarui trebuie, poate copiii unora dintre noi se vor simti europeni si se vor integra firesc in megastatul ce se va crea.
Cand?
Cand datoriile Frantei vor fi nesustenabile si va fi necesara o renuntare a acesteia la suveranitatea nationala. Atunci se va definitiva UE.

Evident, o parere.

Pt. dl. Cioaca:

Conform unui raport din 2011 al Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare, marina comercială greacă este cea mai mare din lume, reprezentând 16,2% din capacitatea mondială de transport, în creștere de la 15,96% în 2010. Numărul echivalent în 2006 era și mai mare, de 18,2%. Tonajul total al flotei comerciale naționale este de 202 milioane tone capacitate de încărcare, cel mai ridicat din lume.
Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Grecia

Si inca ceva: nu cadeti in capcana de a dispretui Grecia fara sa cunoasteti problemele exacte. Oricum, sunt redutabili in foarte multe domenii, nu doar comert maritim, mentalitatile sunt specifice unei mari natiuni, au o solidaritate extraordinara, una dintre cele mai puternice armate din lume, o elita foarte bogata si tineri dornici sa faca ceva pentru tara lor, tocmai de aceea pierderea suveranitatii Greciei era o operatiune absolut necesara.

 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2015-07-16 18:47:50
         
 
  Și ce propuneți? să băgăm armata?  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-07-16 18:38:54
         
 
  Domnuler profesor,
Mai lipsiti de bani ca parinti mei erau probabil numai alti tarani, asa cum era pe timpurile alea. Si au avut sase copii. Niciodata nu i-am auzit plangandu-se ca au sase copii sau ca e greu sa-i creasca. Blaga spunea "eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat". Comunismul, prin politica lui de desfintare a clasei taranesti a reusit ceeace a reusit ce nu a reusit nici un navalitor care a cazut pe capul Poporului Roman de-a lungul istoroei: sa-i desfinteze vesnicia. In comuna in care m-am nascut eu populatia s-a redus la un sfert. Si nu datorita emigrarii.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-07-16 18:33:10
         
 
  Da, dar natalitatea scade că oamenii, cu excepția unei minorități, nu au bani să întrețină copii. Și de aceea nu mai fac copii.  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-07-16 18:17:08
         
 
  Cu plăcere domnule Grecia. Mai ia și sticla sta de Dom Perignon. Și să știi, că ți-am luat casa, insula și hainele. Și tot ce muncești este al meu. Îți voi da o jumătate de bere zilnic.  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-07-16 18:15:29
         
 
  Domnule profesor,
Romania se depopuleaza nu datorita emigrarii ci datorita nataliatatii scazute. Cu 70 de ani in urma Turcia avea 20 de milione de locuitori asa cum avea si Romania. Acum Turcia are 75 de milione de locuitori plus cinci milione de diasporezi in Germania. Iar Romania, cu diasporezi cu tot, a reamas tot la 20 de milione!
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-07-16 18:15:28
         
 
  Domnule profesor Germania,
Va multumesc din suflet pentru berea data si deocamdata nu ma declar falit deoarece eu, Grecia, sper sa-mi m-ai dati cel putin cat mi-ati dat pana acum. Insa nu e cazul sa va imbatati cu apa rece:
pentru berea data nu veti vedea inapoi nici o letcaie!
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-07-16 18:06:55
         
 
  Da, cunosc acest argument. Dar asta înseamnă să băltim în politica monetară dâmbovițeană și să nu ne propunem să fim competitivi. De 25 de ani leul se tot devalorizează ca să acopere incompetența guvernării și să le permită să ajusteze dezechilibrele macroeconomice prin transferul poverii pe umerii populației. Sigur, devalorizarea asta face, ce spuneți dumneavoastră. Însă vă întreb, cu politicile actuale în cât timp credeți că România se va depopula?  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-07-16 18:04:28
         
 
  Si inca ceva domnule profesor,
Sa stiti ca americanii sunt foarte bucurosi cand se devalorizeaza dolarul. De ce? Fiindca cresc exporturile si scad importurile! Ceeace duce la cresterea numarului de locuri de munc in Statele Unite.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-07-16 18:00:16
         
 
  Cei care doriți dați-mi un e-mail și vă trimit o lucrare în care argumentez necesitatea trecerii la euro. Avant la lettre vă spun doar atât: avem facturi în euro, ștate de salarii în lei și, în 6 ani, leul s-a devalorizat cu 49%? Soluția? Ori ieșim din UE cu toate dezavantajele (numai exporturi România a avut în 2014 în valoare de 52 mld. euro, libera circulație, etc.) și atunci avem facturi în lei și ștate în lei, ori rămânem în UE și trecem la euro
(Emanuel Cristescu)

Domnule profesore,
Permiteti-mi sa am o parere total opusa: intrarea in Euro ar fi un dezastru pentru Romania. Si iata de ce. Atunci cand lucrurile nu merg tocmai bine in Romania leul se poate devaloriza, ceeace iesftineste exporturile roamnesti si scumpeste imporeturile, restabilind astfel balanta comerciala. Nu acelasi lucru se poate intampla cand Euro este moneda oficiala a Romaniei.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-07-16 17:57:11
         
 
  Domnule Cioacă, să mai facem o supoziție simplificată. Eu, Cristescu, (Germania) produc bere. Știu că dumneavoastră, Cioacă, sunteți abstinent. Dar eu am exces de bere. Vă iau cu binișoru și vă fac să beți 6 sticle de bere. După care vă tot dau și vă triplez și prețul. Dumneavoastră trăind în dulcea visare acceptați. Ba, mai încolo vă dau și Whisky și șampanie foarte scumpă dar la prețuri de vreo 10 ori mai mari. După o vreme vă treziți. Eu vă prezint nota mea și dumneavoastră săriți în sus. Domnule Germania, am băut, nimic de zis, deși n-aveam nevoie să beau, sunt gata să plătesc dar nu de 100 de ori mai mult decât face. Domnule Grecia, zic eu, Germania, nu mă interesează. Îți iau casa, curte și te îndatorez pe 120 de ani. Dacă nu ești de acord îți tai gazele, apa, curentul, medicamentele, apa și hainele de pe tine. Ai înțeles? Și te pun și în genunchi, pe coji de nucă, la colț! Bine bine, am înțeles. Nu ai mai bine un glonț? spuneți, învins, dumneavoastră. Cum vi se pare? Așa-i că prostia se plătește? Dar ticăloșia, rapacitatea, instigarea, profitarea de slăbiciunea unui biet băutor de iluzii nu au niciun fel de responsabilitate?

Știe distinsul jiidac faptul că FMI, Banca Mondială, UE s-au născut și au ca principiu solidaritatea și ajutorul?
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-07-16 17:56:28
         
 
  "Flota comerciala o vor distruge, fiindca Olanda, Germania,sau Marea Britanie nu au nevoie de concurenta."
(Doamna Amelia Cojocaru despe uriasa flota comerciala a Greciei)

Doamna Amelia Cojocaru,
Tin sa va spun ca de frica uriasei flote comerciale a Greciei tremura nu numai flotele comerciale ale Angliei, Gernaniei si Olandei, ci si flota comerciala a Statelor Unite! Pai de ce credeti ca l-au asasinat americanii pe Onasis atunci cand l-au maritat cu vaduva lui Kennedy?!
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-07-16 17:45:59
         
 
  Analiza dumneavoastră, doamna Amelia Cojocaru, este în mare parte corectă însă mi se pare un pic mai mult cam...catastrofică și conspiraționistă. Da, din păcate, simpla existență a statelor are potențial conflictogen. Pentru că se exacerbează orgolii naționaliste și se naște pofta de a cuceri a celor mai dezvoltate. Ultimele două războaie au avut ca o condiție necesară, evident nu și suficientă, această divizare europeană. Vă amintiți câte războaie au fost în zona Alsacia Lorena? De când nu mai sunt divizate este pace!

Trecând la Grecia, evident, în primul rând, miza a fost politică. Ieșirea Greciei din UE putea însemna și ieșirea din NATO și pierderea controlului NATO în Mediterana. Probabil, de aceea au acceptat ”compromisul” de altfel, extrem de favorabil pentru...creditori. Iar pe Tsipras și pe greci i-au îngenuncheat. Și Tsipras știa asta. Și știa că fără un lobby și fără niște interese masive (Polonia a beneficiat) nu pot fi reduse datoriile.

Guvernele corupte de la Atena, corupția din Germania, Franța, Italia FMI și alții au dus la situația din Grecia.

Problema este prea complexă și, cred, nu deținem toate elementele pentru a trage toate învățămintele.

Însă trecând la România, cu tot dezastrul în care am fost aduși, sunt, încă mai sunt soluții.

Cu privire la apartenența noastră la UE și la trecerea la moneda euro, cred, avem puncte de vedere diferite. Eu sunt pentru trecerea la euro și pentru UE. Sigur, mi-aș dori o Românie neutră. Însă, geopolitic, așa ceva nu este posibil.

Cei care doriți dați-mi un e-mail și vă trimit o lucrare în care argumentez necesitatea trecerii la euro. Avant la lettre vă spun doar atât: avem facturi în euro, ștate de salarii în lei și, în 6 ani, leul s-a devalorizat cu 49%? Soluția? Ori ieșim din UE cu toate dezavantajele (numai exporturi România a avut în 2014 în valoare de 52 mld. euro, libera circulație, etc.) și atunci avem facturi în lei și ștate în lei, ori rămânem în UE și trecem la euro. Îndeplinim toate condițiile din Tratatul de la Maastricht. Avem resurse. Ne trebuie management, viziune, proiecte de dezvoltare și, obligatoriu, crșterea salariilor și pensiilor. Astfel încât, în 10 ani, acestea să ajungă la cca 90% din cele europene. Altfel România se va depopula!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-07-16 17:43:27
         
 
  "Germania nu a negociat. A dictat fiindca nu era amenintata de nimic din punct de vedere financiar prin iesirea Greciei.
Intrarea in faliment ar fi insemnat imposibilitatea Greciei de a contracta noi imprumuturi si re-esalonarea platii datoriei, NU STERGEREA acesteia."
(Amelia Cojocaru)

Doamna Amelia,
Pentru a intelege mai bine cum stau lucrurile haideti sa personalizam nitel sitruatuia. Sa zicem ca eu (Grecia) am luat de la dumneavoastra (Germania) un imprumut de 80 de miliarde de euroi, dupa care tot eu (Grecia) vin la dumneavoastra (Germania) si va spun:
sa sti ca "am iubit" banii pe care mi i-ai dat imprumut, asa ca linge-te pe bot ca ii vei mai vedea vreodata inapoi. Dar tu esti vinovat de toata tarasenia fiindca daca nu ma imprumutai nenorocirea nu se intampla. Asa ca e de datoria ta sa-mi mai dai un imprumut de 40 de miliarde.
Doamna Amelia Cojocaru, acum sincer, dumneavoastra mi-ati mai da un nou imprumut?
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-07-16 17:31:25
         
 
  Doamna Amelia Cojocaru,
Din spusele dumneavoastra am inteles ca nemtii au distrus intentionat Grecia cu scopul de a nu-si mai vedea niciodata banii imprumutati dati inapoi.
Germania, pentru a contribuii la traiul placut al grecilor, a imprumutat pana acum 80 de miliarde de euroi grecilor, si in noul imprumut convenit, care va fi tot cam de 80 de miliarde, probabil ca Germania va contribuii cu 40 de miliarde. Eu cred ca nemtii si-au atins cu prisosinta scopul de a distruge Grecia, fiindca nu-si mai vor revedea niciodata acesti bani dati inapoi. Si inca ceva, capitalul nu este al banicilor, asa cum cum sustineti dumneavoastra, capitalul este al oamenilor care au conturi la banca, si care in vasta lor majoritate sunt oameni modesti, ca mine sau ca dumneavoastra, ci al celor care isi depun banii la banca pentru a putea scrie cecuri pentru trebuintele zilnice. Bancile nu produc capital ci numai un profit care rezulta din diferenta dintre dobanda pe care ne-o da noua ca depunatori si dobanda pe care le-o cere grecilor care au nevoie de banii nostri, depunatorii. Sa stiti ca nici o banca din lume nu s-a pricopsit cu dobanzile luate de la greci, ba din contra majoritatea erau cat pe ce sa dea faliment si chiar dateau daca nu interveneau bancile nationale pentru a le salva. Si le-au salvat nu pentru ca le iubeau ci pentru a ne salva pe noi, depunatorii de rand, cre nu aveam nici o vina in toata tarasenia. De asemenea vreau sa va spun ca nimeni nu a fortat Grecia sa intre in spatiul euro, ba din contra, grecii au falsificat datele economice pentru a putea intra in spatiul euro. Iarasi nimeni nu forteaza Grecia sa stea in spatiul euro, insa grecii vor sa stea in spatiul euro, deoarece s-au simtit foarte bine cand ieseau la pensii la 55 de ani, pensi care erau platite din banii nemtilor care se pensionau la 67 de ani. Deci ia sa mai analizam noi odata, cine pe cine a exploatat, nemtii pe greci sau grecii pe nemti?
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-07-16 17:19:01
         
 
  O fraza repetata la nesfarsit saptamana trecuta a fost urmatoarea:
Grexit-ul poate insemna prabusirea Eurozonei si, in consecinta, a UE.
Contrar a ceea ce credeti toti, care ati interpretat formularea de mai sus in termeni economici - Grecia nu poate sau nu vrea sa plateasca, in consecinta apar probleme financiare grave la cei care nu-si pot recupera banii, revine criza din 2008 cu prabusiri de banci etc., increderea in euro scade - lucrurile nu au stat deloc asa.

Economicul, mai exact financiar-bancarul, a fost un simplu instrument. Semnificatia iesirii Greciei din UE era una exclusiv politica.
Daca avea loc un Grexit se demonstra reversibilitatea procesului UE. Se putea renunta la chinga euro, iar tarile care in viitor vor fi in situatia Greciei aveau de ales.
Sunt convinsa ca nici un moment nu s-a pus problema prabusirii edificiului economico-financiar al UE prin iesirea Greciei.
Mai mult, creditorii Greciei nu mai erau de mult bancile ci chiar institutiile UE! Cu atat mai mult iese la suprafata chestiunea politica.
Germania nu a negociat. A dictat fiindca nu era amenintata de nimic din punct de vedere financiar prin iesirea Greciei.
Intrarea in faliment ar fi insemnat imposibilitatea Greciei de a contracta noi imprumuturi si re-esalonarea platii datoriei, NU STERGEREA acesteia.

Practic, in momentul de fata statele creditoare (prin institutiile UE) ale Greciei isi recupereaza sumele? Sa fim seriosi, in locul acelor sume produse in cea mai mare parte prin transformarea Greciei in piata de desfacere si prin dobanzile aberante de 12% percepute din 2008, statele creditoare isi vor imparti activele Greciei (cele utile). Flota comerciala o vor distruge, fiindca Olanda, Germania,sau Marea Britanie nu au nevoie de concurenta.

Reprezentantii Greciei la negocieri au stiut miza. Si faptul ca, daca totusi ieseau din UE, erau distrusi. De ce? Fiindca era nevoie sa se vada consecintele parasirii UE de catre un stat membru, precum si faptul ca suveranitatea nationala nu mai are ce cauta in sec.XXI.

Aici a fost cheia, asa putem intelege infrangerea categorica a liderilor Siryza. Nimeni nu a negociat datoriile Greciei. Chestiunea a fost politica iar nu economica.

Grecia are azi o datorie pe care nu o poate plati iar imprumuturile tot vin. De fapt, avem de-a face cu mecanismul mentinerii artificiale a statului grec in viata, hranit prin imprumuturi UE si FMI, cu economia proprie distrusa.

Dar Tsipras nu a avut alternative. Chiar daca refuza dictatul, statul grec era distrus, dar nu la modul politic, ci real, societatea era puverizata in scurt timp, in locul unei agonii de ani, prin care se vor "schimba mentalitati".

S-a tot vanturat in presa un asa zis "pericol rus". Lasand de-o parte sumele mari pe care ar fi fost nevoie Rusia, ea insasi stramtorata, sa le arunce pe apa garlei pentru a salva Grecia, un asemenea efort nu si-ar fi gasit corespondenta in plan militar-strategic. Institutiile de forta din Grecia sun sub control american si orice miscare a lui Tsipras in acea directie ar fi condus la tulburari sociale si la instaurarea unui nou regim al coloneilor. Cand Georgios Papandreou a anuntat in 2011 convocarea unui referendum privind planul european de salvare a tarii, a renuntat in scurt timp inclusiv sub presiunea armatei.

Panos Kammenos, actualul ministru al apararii nu este membru Siryza si stia foarte bine (cautati declaratiile sale) ca referendumul cerut de Tsipras era un bluf.
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2015-07-16 15:16:04
         
 
  Cred ca cele dezbatute aici sunt putintel mai interesante decat "declaratiile fulminante" a tot felul de demagogi prin Parlament.

Revenind la chestiunile economice (de la o vreme le citesc in Zf sau Bursa zilnic), in postarea de mai jos faceam referire la datoria externa a Romaniei, nu la datoria publica.

Asa cum se poate observa din datele puse la dispozitie de BNR, in datoria externa au fost cuprinse si sumele imprumutate de bancile straine din Romania.

http://www.bnr.ro/Datoria-externa---BPM6-11333.aspx

Inca din 2009 s-a procedat asa, spre stupefactia autoritatilor romane de atunci.
Imprumuturile contractate de statul roman in strainatate au fost modeste raportat la PIB, iar grosul lor s-a comis in 2009, odata cu imprumutul gigant de la FMI.

Restul datoriei statului roman sunt imprumuturile contractate de subsidiarele din Romania ale marilor banci occidentale. Ele imprumuta bani de la societatile bancare - mama pentru a fcae afaceri aici. Acei bani sunt trecuti apoi in contul datoriei externe a statului roman.
De aceea suma trece de 90 miliarde euro.

In Grecia, imprumuturile uriase din anii trecuti care urcat datoria externa a statului grec de la 170 de miliarde la peste 300 au mers la subsidiarele bancilor occidentale din Grecia. Sigur, fara capital, nici un stat modern nu poate subzista. Iar capitalul apartine bancilor. Fara capital nu pot exista importuri, fara importuri, mai ales un stat ca Grecia, mai fragila mult decat Romania lui Ceausescu, nu poate supravietui (combustibil, gaze, medicamente, hrana de baza, toate se importa).

Ca atare, Tsipras nu avea nici o solutie in fata dictatului UE. Ceea ce s-a intamplat a fost un deznodamant asteptat.

Grecia si-a pierdut suveranitatea la modul oficial iar activele sale sunt preluate de creditori.

Treaba cu grecii puturosi bautori de ouzo este propaganda. Ieftina rau.

In momentul de fata daca ratingul Romaniei de tara scade iar bancile straine isi retrag capitalurile de aici, statul roman va fi obligat sa se imprumute la dobanzi colosale.
In maximum un an, doi, datoria externa se dubleaza iar noi suntem in situatia grecilor.
Nu are nimic de-a face cu productivitate, somaj, lene, mentalitate etc.

Sigur, grecii au avut tot timpul balanta comerciala negativa, dar acolo se putea corecta investind in sectoare productive si scazand importurile.

Problema lor a fost insa sectorul bancar privat si datoria publica crescuta care a dus la plata unor dobanzi uriase.
Ca si la noi, creditele acordate de bancile private au mers spre consum, adica un import care nu produce dezvoltare, te mentine la statutul de piata de desfacere.
Industria germana a alimentat consumul din grecia. Circuitul a fost urmatorul:
Banii germani intrau la subsidiarele grecesti ale bancilor din Germania. De aici plecau la stat care achizitiona fregate sau alte jucarii de oameni mari dar plecau si la companiile de import grecesti care aduceau produsele industriei germane in Grecia (masini, alimente, etc.), sau la populatia greaca ce achizitiona produsele industriei germane.
Asadar, germanii produceau atat bunuri cat si bani. Totul mergea in Grecia dar pasivul se aduna la datoria externa a statului grec.

In conditiile actuale de sistem neoliberal care nu permite protectionism economic iar libera circulatie a capitalurilor si produselor este principiul de baza al UE este imposibil sa opresti aceasta suveica.

Grecia nu putea interzice importurile asa cum nu putea introduce taxe protectioniste.
Prin devalorizarea monedei proprii ar fi putut sa limiteze dezastrul. Capcana euro nu i-a permis nici asta.

Este evident ca scopul euro a fost sa creeze Europa prin distrugerea statelor nationale.
Mecanismul de mai sus este unul sofisticat (imi pare rau, l-am expus la modul cel mai simplist posibil), specific sec. XXI.
Hitler a invadat Europa cu tancuri. Azi Germania domina Europa prin mecanisme financiar-bancare.

In final, domnule profesor, v-as fi recunoscatoare daca ati incerca o discutie obiectiva asupra celor descrise mai sus.
Credeti-ma, frazele rasuflate cu potentialul Romaniei in Ue, cu optimismul acela senin in care mama noastra Europa aduce prosperitate si securitate, nu mai tine.

"O Europă a granițelor, a taxelor, a vizelor, o Europă divizată, va exacerba naționalismele și va duce la conflicte", afirmati dumneavoastra.
Fara masuri proprii de sprijinire si aparare a economiilor proprii, toate statele Europei vor fi distruse, indatorate si distruse.

Ce sa deduc de aici, ca insasi existenta natiunilor inseamna conflict, scandal, ceva intolerabil?

Dar suntem romani, identitatea nu se negociaza, iar statul, cu tot ce inseamna el, inclusiv suveranitate economica, deriva din identitate.

Asa cum atatia altii au subliniat, criza freaca nu este un economica, este una politica, tine de relatii de putere si de constructia UE.

Fara principiile sacrosante liberale promovate de UE, azi Grecia nu ar fi fost in criza. Nu stiu daca la Atena ar fi curs lapte si miere, dar in mod sigur am fi gasit greci. Autentici, fericiti sau tristi, saraci sau bogati, asa cum exista de milenii. Iar nu un popor distrus mental, umilit, ocupat economic si caruia i se distruge programat viitorul.

 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2015-07-16 14:03:24
         
 
  "Faptul că suntem în UE nu înseamnă că trebuie să trăim după regulile lor." (Emanuel Crixtescu)

Sunt regulile noastre, nu ale lor.

 
Postat de catre Eu Sunt Corina la data de 2015-07-15 03:30:21
         
 
  ce faceau grecii cand noi strangeam cu patos din nonecoliterar din motive de salarii si FMI si TVA si pensii si etc? beau Ouzo si haleau tzatzikis. well, inchin aceasta bere in sanatatea lor.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2015-07-06 21:26:09
         
 
  Minunat textul. Al lui latunski.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2015-07-06 09:41:46
         
 
  Hop și eu de la Durău, cu comul lui Dumnezău! Care n-are nici o legătură cu textul, cum nici textul n-are cu saitul...
Aud că Basarabia s-a unit cu România, gata, Marea Adunare Națională și-a spus cuvîntul! Acum, că s-a terminat tam-tam-ul, la muncă români! Ori la table, la bere, la pescuit și la fotbal! Cu fotbalul mai trebuie să așteptăm nițel...
Aud că grecii au spus NU! Un fel de adio, dar rămîn cu tine...Păi, nu-i de actualitate proverbul:”Teme-te de greci chiar și cînd le faci daruri!”. Parcă așa suna. Ori nu?
Cică s-a înființat un nou partid la noi: Partidul pentru Creșterea Pensiilor și Salariilor. Nu pentru reforme care să ducă la, nu, ci direct la efect. Eu mai propun și Partidul pentru Coacerea Cireșelor Tot Timpul Anului (PCCTTA).
Mai aud că toată țara rîde de ”perlele” elevilor (de la bac și evaluare), dar se păstrează doar un rictus suspect față de dascălii lor.
Se mai spune că Sasone (soțul Primei Doamne, pentru necunoscători) va ieși și mai abitir la atac în următoarea perioadă. Iar Diaspora continuă să trimită bani în țară. Ce nume frumos: Diaspora! Mai deunăzi, un țigănuș care tunde gazonul și curăță piscina unui grangure m-a întrebat ce nume să-i pună nou-născutei sale. El are doar șaptesprezece ani, nu știu cîți ani are lăuza lui. Am zis - Diaspora, dar nu i-a plăcut. Apoi am zis: Insolvența și a fost de acord. Aștept să mă pună naș, ori să-mi spargă geamurile.
Cam asta-i! Care aveți niște numere din Hustler, că eu nu-s abonat decît la Teoria relativității_ Mi se urî ca totul să fie relativ, parol...
 
Postat de catre latunski criticul la data de 2015-07-06 06:54:58
         
 
  sUPERB TEXT.

Dacă am supune votului Teoria relativității și Hustler nu Teoria Relativității ar câștiga. Ba mulți ar râde de ea. Pe cine credeți că ar dezonora râsul?

Ups.

Im rest o isaileala de copil de clasa a 4-a. Domnule profesor, o iau cu sfarsitul. Si trec peste spitalul inchis, scos din context bla bla ..

Nu. nu se fura alegerile. Niciodatata. Rezultatul lor e corect. Candva, si tine de psihanaliza, Miorita fura si dadea pe goarna. Dar, lucrurile s-au schimbat. Tinem de vot si nu de oi, fie ele Miorite.

Traian Basescu nu a distrus Romania. Pentru ca, logic, ea ar fi fost distrusa acum. Si nu mi se pare. Ponta da pensii nesimtite si prin populisme se vrea IMAM.

In rest... sunteti c-am pe-acolo. Doamne ajuta siteurile, facebook ( unde nu activati, din pacate)

 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2015-07-06 04:34:22
         
 
  Datoria publică, după știința mea este undeva la 40% din PIB adică max 60 mld. Este, într-adevăr nejustificat de mare în raport cu lipsa investițiilor pentru care trebuia să fi fost făcute aceste datorii. Cu toate acestea se înscrie, ea datoria, în condițiile nominale impuse prin Tratat.

În rest, împărtășesc ideile. Și mă minunez că încă nu am devenit membri ai Băncii Asiatice de Investiții. Pt a avea alternative la finanțare.

Am totuși obsevația de fond. De austeritate s-a desolidarizat chiar FMI și lumea a înțeles că este o soluție proastă.

Eu spun, și asta ca un postulat, că dacă nu cresc, în mod accelerat, salariile și pensiile din România și nu se aliniază la cele europene, România se va depopula și este în pericol să dispară. Resurse are, soluții sunt, lipsește managementul și voința politică.

”În final, DA înseamnă austeritate, știți bine asta.” Oarecu. ”Austeritate” criminală a fost la noi. La greci pare așa un fel de adiere...
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-07-05 19:41:19
         
 
  ”Deși A vota ”Da” nu înseamnă, în primul rând austeritate. Ci rămânerea în Europa și zona euro. Cu toate avantajele și drepturile care derivă de aici”.

Este ușor să aruncăm cuvinte frumoase despre renașterea României, pentru recuperarea resurselor, pentru reindustrializare. Pentru întoarcerea românilor acasă.

DAR România are în momentul actual o datorie de 93 miliarde euro, în scădere în 2015. A Greciei este de 270 de miliarde, cu mult mai mare decât la momentul declanșării crizei din 2009, asadar ca urmare a programului de austeritate aplicat de 5 ani de zile.

Și datoria României a crescut enorm după 2008, în condiții de austeritate.DE ce? Păi știe asta oricine. Cu impozite mărite și tăieri de salarii omori economia. Datoria publică a României s-a dublat între 2008 și 2012.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Datoria_public%C4%83_a_Rom%C3%A2niei

Prin datorii controlezi un stat. FMI este instrumentul de control. Statele mari nu sunt controlate de FMI. Institutia de la Washington are clienți state slabe (România, Grecia, Argentina etc.).

Prin austeritate datoria crește iar FMI poate trece la valorificarea activelor valoroase (companii naționale, resurse etc.).

Prin austeritate oprești crreșterea economică și poți menține țara țintă la nivel colonial, resursă de materii prime și piață de desfacere.

Este foarte simplu. Priviți cifrele! A scăzut datoria publică prin austeritate???

NU! S-a dublat!

Doar nu credeți că Grecia se va dezvolta tăind salarii și pensii iar banii mergând la FMI???
S-ar fi dezvoltat dacă banii aceia tăiați ar fi fost investiți în dezvoltare. Simplu, nu?

A discutat cineva astfel?
Germania după al II-lea r.m. s-a dezvoltat prin Planul Marshall. Banii mergeau în dezvotarea economiei. Dezvoltă FMI economia greacă??? Aloooo?

Dacă Grecia va vota nu, va urma izolarea internațională, iadul. DAr, vorba lui Vasile Ernu, sub atenta supraveghere a FMI, statele au devenit pacienți în moarte cerebrală care sunt hrăniți artificial de FMI. De ce? Pentru a li se preleva organele sănătoase (active).
Dacă îi asasinezi pur și simplu, organele sănătoase se vor pierde, distruge.

Apoi, un trup încă în viață, consumă, ceea ce e bine, rămâne o piață. Atât. creierul este mort, asta vedem, statul român a devenit un cocoș decapitat, așa poate supraviețui, ca trup, zeci de ani, hrănit artificial de FMI, într-o stagnare controlată, până construcția politică UE îl va asimila. Îl va îmbălsăma într-un muzeu al statelor dispărute.

În final, DA înseamnă austeritate, știți bine asta.
Austeritate înseamnă contracție economică.

Contracție economică înseamnă creșterea datoriilor (și ca procent din PIB, că una este 100 de miliarde datorie la un PIB mare, alta la un PIB mic, datoria nu fluctuează decât dacă o achiți, PIB-ul depinde de multe).


DAcă Johannis nu promulgă Noul Cod fiscal, semnalul e clar: În România revine austeritatea, iar creșterea economică va dispărea. Corect, nu?
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2015-07-05 19:24:07
         
 
  Total de acord. Însă referința mea făcea trimitere la tăierile de salarii de acum câțiva ani. Tsipras se bate pentru greci deși aceștia au salarii și pensiii mari, chiar al doisprezecelea și al treisprezecelea salariu, sporuri cel puțin ciudate

http://www.curentul.info/economic-financiar/11419-cele-mai-nesimtite-sporuri-salariale-din-grecia

Și cu toate astea se zbate și îndeamnă poporul să voteze nu.

Deși. Deși A vota ”Da” nu înseamnă, în primul rând austeritate. Ci rămânerea în Europa și zona euro. Cu toate avantajele și drepturile care derivă de aici. Dacă aș fi grec de aici aș porni analiza. Grecia, în afara Europei, va avea mult de suferit. Prin urmare aș vota ”Da” rațional și m-aș opune ”Nu” -ului fanatic și emoțional. Asta ar însemna rămânerea în Europa și renegocierea datoriilor. Și, cred, creditorii ar avea inteligența să reducă din datorii pentru a nu periclita o construcție visată de mii de ani. UE. Și care, cel mai important lucru, iată, păstrează PACEA pe continent. Un bun pe care nu-l mai apreciem pentru că ...îl avem. O Europă a granițelor, a taxelor, a vizelor, o Europă divizată, va exacerba naționalismele și va duce la conflicte. Tsipras, de admirat, totuși, că se luptă pentru poporul său,. Spre deosebire de nevertebratele noastre care au îndeplinit, întocmai și la timp ordinul de tăiere a cheltuielilor sau creștere a veniturilor, interpretându-l în manieră marinărească, personală, prin tăierea salariilor. Totuși Tsipras este neonest dar ticălos și inteligent. El a promis că are soluții și că va fi altfel decât cei cărora le-a luat locul. În 6 luni s-a convins că nu poate face ce a promis. În mod normal ar trebui să demisioneze. Dar nu o face. Obligă, într-un fel, poporul captiv, care se află ca într-n clește, să-l valideze pe el, el urmând să facă ce au făcut și ceilalți. Dar, acum, cu acceptul, acoperirea și validarea lui prin Referendum. Ca grec, nu poți fi decât sfâșiat la acest vot. Însă ultima fărâmă de raționalitate ar trebui să-i facă să renunțe la fanatism și utopii, și la o soartă infinit mai grea dacă ar vota altfel și să voteze ”DA”. Și, cu toate aceste, pe un site de socializare, românii votează cu duiumul ”NU”.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-07-05 18:44:38
         
 
  ”La noi, ”decidenții”, în raport cu FMI, s-au comportat nu ca niște parteneri ci ca niște slugi. Iar acum au neobrăzarea să spună că au procedat bine. Și culmea, sunt unii care îi mai și cred și îi susțin !” - Emanuel Cristescu, un om de bine, profesor universitar, susținător al naționalismului economic.

”Reprezentanții Comisiei Europene și cei ai Guvernului nu au căzut de acord asupra modificărilor aduse Codului Fiscal, astfel încât oficialii Fondului Monetar Internațional (FMI) nu vor mai veni în iulie la București” - Știre Mediafax.


”Cred că în acest moment toți adversarii dezvoltării, prosperității și independenței noastre economice sunt în stare de orice ca să blocheze aplicarea măsurilor din Cod! Fac un apel la toți românii de bună credință să facem front comun împotriva oricăror asemenea tentative evident împotriva interesului nostru ca țara și societate!” - Victor Ponta, un plagiator fugit din țară

Acum două zile, guvernatorul BNR a avut însă o întâlnire cu președintele Iohannis, potrivit caleaeuropeana.ro. La câteva ore după, Isărescu a criticat noul Cod fiscal (Evenimentul Zilei, 03 iulie 2015).

Președintele Klaus Iohannis este pe cale să facă o surpriză de proporții atât politicienilor, cât și mediului de afaceri din țara noastră și să nu promulge Codul Fiscal, la presiunile Comisiei Europene (CE), susțin unele surse politice apropiate situației, citate de Bursa.

În momentul de față Noul Cod fiscal este pe biroul președintelui.

Dacă nu îl promulgă, înseamnă că avem o slugă a FMI la Cotroceni, așa cum a fost și Traian Băsescu.

DE acord, domnule Cristescu?

Iar noul PNL de fapt este vechiul PDL, în acest caz, de acord?


 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2015-07-05 18:21:36
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE