FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
CONCURS (Proiect)
Text postat de Emanuel Cristescu
CONCURS LITERAR EUROPEEA 2015 (PROIECT)
(Îi putem stabili și un alt nume)

1) Concursul este deschis oricui, membru sau nemembru Europeea.
2) Fiecare autor va trimite o singură lucrare sau fragmente dintr-o lucrare în limita a maxim 10 pagini. 20.000 semne grafice. Lucrările vor fi scrise cu diacritice. Acelea care nu respectă această exigență nu vor fi admise în concurs.
3) Textele vor fi exclusiv ecoliterare (1) în sensul notei de mai jos. Textele în care se vor depista încălcări ale Legii dreptului de autor sau care vor conține cuvinte obscene nu vor fi admise în concurs. Lucările pentru concurs vor fi lucrari noi (neaparute in volum tiparit, electronic, sau postate pe saituri) pentru a evita identificarea autorilor
4) Concurenții vor trimite, timp de o lună, în perioada ……….creațiile lor pe adresa de e-mail…. Însoțite de datele de identificare ale autorului: nume, prenume, adresă, telefon. Tipul de creație rămâne exclusiv la latitudinea autorului. Autorul va preciza categoria la care încadrează textul. Sunt permise toate categoriile de lucrări inclusiv, dacă va fi cazul, categorii experimentale și noi.
5) Sau le vor posta sub topicul ”CONCURS” de pe un cont care să nu permită identificarea publică a autorului. Separat, se va trimite pe adresa de e-mail………. titlul lucrării și datele de identificare ale autorului: nume, prenume, adresă, telefon
6) Organizatorul va realiza un singur fișier care va conține toate creațiile înscrise în concurs, pe tipuri de creație și în ordinea primirii acestora. Creațiile vor fi numerotate. Acest fișier va fi postat în topicul ”CONCURS” după primirea tuturor lucrărilor.
Evaluare:
7) Lucrările vor fi evaluate astfel:
8) Un Juriu, prezidat de scriitorul Gheorghe Iova, constituit din…………..va evalua și nota fiecare lucrare în parte, cu note de la 10 la 1 putând fi utilizate și zecimale. Evaluarea va fi făcută independent de către fiecare membru al juriului. După terminarea perioadei de evaluare și notare, maxim o lună, se va face media aritmetică a punctajelor acordate de către membrii juriului și se va realiza ierarhizarea lucrărilor pe categorii de lucrări, poezie, nuvelă, schiță, roman, etc.
9) Pe baza ierarhizării realizate de către Juriu se vor acorda Premiile Juriului: un premiu I, max două premii II, max trei premii III și 3 mențiuni.
10) În paralel, toți membrii site-ului pot acorda note, după acelașii sistem de notare cu al juriului, creațiilor postate la topicul ”CONCURS” Pe baza ierarhizării realizate de către membrii site-ului se vor acorda 3 premii ale publicului: I; II și III.
11) Proprietarul site-ului acordă și el trei premii.
12) Premierea se va face în mod public într-o sală și la o dată care vor fi comunicate în timp util
13) Lucrările care au obținut minim 70 de puncte vor face parte dintr-un volum colectiv care va fi editat în format electronic.

(1)
Concepul „ecoliteratură” se referă la o parte a literaturii, înțeleasă ca artă simbolică a scrisului, în care nu se admit cuvinte licențioase, obscene, pornografice și altele similare. Definirea conceptului și necesitatea acestuia pornesc de la constatarea evidentă că, taxonomic vorbind, sunt necesare concepte care să definească detaliat, orice are o anumită legitimitate ontologică, și poate fi diferențiat de altceva. Așadar „ecoliteratura” se diferențiază de „literatură” în sens larg, prin aceea că nu acceptă vulgarizarea și promiscuizarea limbajului, fără să existe niciun fel de constrângere ori restricție în ceea ce privește fondul abordărilor literare. Ecoliteratura nu neagă niciun fel de literatură ori artă, în sensul cel mai general, ci se revendică a fi un spațiu literar de nișă în care, cu talent, se poate spune orice, fără a fi necesară utilizarea cuvintelor indecente, licențioase. Aceasta nu înseamnă câtuși de puțin că „violența organizată pentru un discurs banal”, definiție dată de Roman Jacobson literaturii, ar fi inoperantă în acest domeniu. Atâta că „violența” artistică ori de limbaj se bazează pe „violența” ideilor și nu pe violența și sonoritatea cuvintelor pe care simțul comun le denumesc a fi necuviincioase.
Referințe
1. http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=27469


Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Orice initiativa buna odata ajunsa pe mana d-lui Corbu moare in fasa.

 
Postat de catre Eu Sunt Corina la data de 2015-07-15 03:34:44
         
 
  Toate-s vechi si noua toate:
Vreme trece, vreme vine.

Campania s-a terminat de mult. Hei-rup, hei-rup...

Urmează alta, altele. Noi să fim sănătoși!

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2015-07-12 16:55:06
         
 
  noutăţi? aveţi nevoie de ajutor?  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2015-07-12 15:09:33
         
 
  In ce vor consta premiile?

O diploma bleu si trei carti de la anticariat cu poezie din anii `70?
 
Postat de catre Septimiu Zugravescu la data de 2015-06-17 21:15:25
         
 
  Ideal ar fi ca textele pt concurs să fie trimise la o anumită adresă iar datele de identificare la alta. Astfel mâna stângă să nu știe de dreapta doar la punctul încrucișării, adică în momentul dezlegării.  
Postat de catre Suzana Deac la data de 2015-06-16 00:06:39
         
 
  Alte păreri, opinii? Rămâne așa Regulamentul?  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-06-15 09:27:09
         
 
  Elena Toma, Mulțumiri pentru generoasa ofertă. Când proiectul concursului va fi definitivat așa să faci. Să-l distribui zilnic în toate spațiile pe unde navighezi. Și de mai multe ori pe zi.

Poți să faci lobby și pentru o posibilă sponsorizare a concursului? Pentru premii și sala?

Evident, exemplul Elenei poate fi urmat și de alți membri.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-06-15 09:25:52
         
 
  Am cpmpletat Regulamentul concursului cu prevederea:

”Lucrările vor fi scrise cu diacritice. Acelea care nu respectă această exigență nu vor fi admise în concurs.”

Camila Petrescu, rațiunea pentru care Europeea admite pseudonime este una corectă și generoasă: ruperea, respectiv independentizarea textului de autor și pozițiile sociale ori administrative ale acestuia. Adică, TEXTUL SĂ VORBEASCĂ. Însă experiența europeică mi-a demonstrat că sub protecția anonimatului unii sunt capabili de orice. De aceea am decis ca, la acest concurs, evaluarea textelor să se facă anonim dar textele vor fi trimise asumant. Prin urmare, organizatorul va cunoaște identitatea autorilor și îi va putea contacta direct dar evaluatorii vor primi doar textele care vor fi și publice.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-06-15 09:21:04
         
 
  Proiectul sau regulamentul concursului imi pare foarte pretentios,ca sa nu zic sofisticat.Daca suntem membri europeeici cu dreptul de a utiliza pseudonime ,de ce sa ni se ceara numele,prenumele,adresa si telefonul?Si-apoi,daca acest concurs se intituleaza europeeic,de ce sa se faca premierea intr-o sala,adica in afara spatiului virtual?  
Postat de catre Camila Petrescu la data de 2015-06-14 21:16:23
         
 
  Excelenţă, contribui şi eu la bunul mers al concursului. L-am pus şi pe blog, pe Fb, şi alte surse ale mele. Vă doresc mult succes.
http://elenatomaxxl.blogspot.ro/2015/06/concurs-literar-europeea-2015-proiect.html
 
Postat de catre Elena Toma la data de 2015-06-14 19:40:54
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  OK. Însușit și completat proiectul.

PS. Voi invalida comentariile răuvoitoare, distructive și care pot genera compromiterea ideii.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-06-14 18:55:26
         
 
  la pct 4 trebuie sa precizati ca e vorba de lucrari noi (neaparute in volum tiparit, electronic, sau postate pe saituri) pentru a evita identificarea autorilor  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2015-06-14 18:41:47
         
 
  Aștept păreri, sugestii, completări.

Am trimis proiectul și scriitorului Gheorghe Iova care, în principiu, a acceptat să prezideze Juriul. Componența juriului va fi comunicată în timp util.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-06-14 15:38:14
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE