FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
La multi ani!
Text postat de Ion Gabriel Pusca
Tuturor celor care se simt romani, urmasi ai dacilor liberi, tuturor celor care cred in puterea poporului roman de a-si respecta si apara trecutul, prezentul si viitorul, le urez: La multi ani! Sa ne dea Dumnezeu putere sa ne urmam liberi credinta!
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  "da' de ce bați tu lumea aia-n stînga și-n dreapta?"

Pentru ce se intampla la Baia Mare, la Valeni , la Zalau, la Bistrita

http://cenacluldeseara.blogspot.com

UITE DE ASTA , peia!

Si ca sa te oftici tu...
 
Postat de catre Ion Gabriel Pusca la data de 2013-12-04 21:13:33
         
 
  plișcoci,
ai grijă să nu-ți cadă clopotul ăla pe burdihan, că rămîi, vorba aia, în nevoi. te face plăcintă. deși, dacă stau și mă gîndesc bine, ar putea să ți se imprime motivele cele poporane direct pe rînză. să-ți faci, cum ar veni, un fel de imprimeu de piele-ntoarsă!
da' de ce bați tu lumea aia-n stînga și-n dreapta? ce-ți făcu? nu-ți dete suficiente fleici? nu te hrăni ea pînă la cota de avarie? de ce, plișcoci, de ce? ești sadic? îți veni damblaua umbletului pe șapte clete? nu a căzut avionul cu tine pînă acum? zi: doamne ferește! da' las că dacă faci expozițiunea aia de mii de clopote, și vor începe toate să se tînguie, se va auzi hăt, pînă la korea. te vor plînge un milion de coreeni sudiști, din ăia care ți-au cumpărat ție cărțile alea. ce mai, vei intra în istoria literaturii direct pe ușa principală. sigur, va trebui scoasă din țîțîni, ca să poți fi vîrît spațiul dintre pervazuri, da' or'ș'cît, te paște o glorie eternală.

 
Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-02 23:50:44
         
 
  mi-am ratat cariera, ce-i drept, pușcolete.
dar poate că sapi tu dupe potcoave de cai negriii, morți și uite că-i găsiși în lirica sud-coreană?
tare!
Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-02 19:36:30

Peia, uneori prostia da in clocot si fara sa aiba foc:

"peio, cred ca ti-ai gresit cariera. Trebuia sa te faci arheolog.
Sa sapi dupa cai verzi...

Postat de catre Epi glumist la data de 2013-12-02 18:21:26"

Caii verzi 'e una', "Caii negri" este un poem care reflecta o realitate pe care tu o confirmi de fiecare data cand atingi tastele!

Voila! (sat de langa Campina, Prahova)
 
Postat de catre Ion Gabriel Pusca la data de 2013-12-02 23:23:56
         
 
  despre care unii,  
Postat de catre Ion Gabriel Pusca la data de 2013-12-02 23:15:53
         
 
  Am 44 de ani! de 24 de ani bat lumea in stanga si in dreapta.. am ajuns in multe colturi in care unii nici macar nu stiu ca exista. Dar mai multa prostie ca aici nu am gasit, JUR!, nicaieri!


n-ai putea să tragi de limba clopotului ăluia întru gloria-ți eternă? că limba ta de lemn nu sună a nimic, sau, mă rog, sună a gol anistoric!

Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-02 10:27:25


Peia, l-as trage de limba dar nu pot pentru ca e in gura ta, iar scula pelviana cu care trag eu astfel de limbi are si ea o mandrie.

Peia, daca oasele care au fost datate cu carbon au 10 000 de ani, dupa teoria ta, intr-adevar clopotul ar putea fi mult mai vechi, interesant este ca ARE INCRUSTATE PE EL MOTIVE POPULARE ROMANESTI. Intelegi de ce pasarea cand zboara da din aripi?

Am inteles ca orice idee care nu se muleaza pe ochelarii tai de cal e distructiva, dar, lache, tu stii ceva despre clopotul asta? eu l-am vazut si am cota lui de la MNI. PE ASTA IMI BAZEZ DISCURSUL .

TU PE CE DETALII ITI BAZEZI ABERATIILE PE CARE LE COLPORTEZI PE AICI?

Hai, pas...
 
Postat de catre Ion Gabriel Pusca la data de 2013-12-02 23:14:09
         
 
  nomadule,
în afară de faptul că spîrcîi și tu ăle patru versulețe chinuite, numite, abuziv, epigrame, scrisu-ți e tot atît de impozant precît negul din vîrful nasului.

 
Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-02 21:13:16
         
 
  peio, bati campii cu gratia si frustrarea unui elefant care nu a fost admis la scoala de balet.

 
Postat de catre General Motors la data de 2013-12-02 20:27:57
         
 
  și care anume arheologi săpară după clopotu lu pușcă, cioacă?
arheologi care, culmea!... fugiră iute cu clopotul la determinări termoluminiscente, ca să nu i se bălăngăne limba și să scuture bosonii lui enstein-bose de pe el, înainte de a-și da duhul marili poet și traducător sud-coreean pușcolete, fără să apuce a face ditamai expozițiunea de acioaie!

apăi, dacă america a îngropat rusia, atunci pre america cine o va-ngropa oare? tzine, tzine?
și, odată cu ea, pe tzine, tzine?


 
Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-02 19:44:39
         
 
  mi-am ratat cariera, ce-i drept, pușcolete.
dar poate că sapi tu dupe potcoave de cai negriii, morți și uite că-i găsiși în lirica sud-coreană?
tare!


 
Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-02 19:36:30
         
 
  Stimate tovarase general,
Tin sa va anunt ca arheologii americni au invatat de la arheologii sovietici, care sunt cei mai avansati arheologi din lume, sa distinga daca ramasitele pamantesti ale obiectelor dezgropate au fost inmormantat de vi si cu buna stiinta sau si-a sapat singure groapa. Cum au reusit arheologii sovietici sa atinga un asemenea inalt grad de expertiza? Cercetand groapa in care zac ramasitele Uniunii Sovietice! Dupa teoria lor groapa la care boceste Vladimir Putin, a fost inceputa nu dupa decesul ei in 1991 ci cu mult timp inainte, adica in 1980 cand mericanii l-au ales presedinte pe actorul Ronald Reagan. La asa o lovitura de teatru nu s-a asteptat nici marea Uniune Sovietica!

p.s.
Si acum la modul serios: cand se sapa o groapa, ce se scoate din ea se arunca afara, si arhelogii pot sa-si dea seama dupa ce s-a aruncat afara de nivelul de la care a pornit saparea gropii. Mai sunt si alte indicii la care arheologii se uita pentru a vedea daca este vorba de un obiect ascuns cu intentie sau pierdut la intamplare. Stiinta arheologica din zilele noastre este aproape la fel de complicate ca si fizica.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2013-12-02 19:33:11
         
 
  peio, cred ca ti-ai gresit cariera. Trebuia sa te faci arheolog.
Sa sapi dupa cai verzi...

 
Postat de catre General Motors la data de 2013-12-02 18:21:26
         
 
  cioacă,
ori limba americănească ți-a amețit mintea și nu pricepi, ori te faci că nu pricepi.
eu nu metoda de datare am pus-o la îndoială, ci "presupunerea" aia: cum că dacă găsești un obiect în pămînt, îți poți permite să afirmi că obiectul are aceeași vîrstă cu ce se află în jur. ăla care a îngropat clopotul ăla acolo, cînd i s-a năzărit, a făcut-o fără să aibă habar că în groapa aia erau dovezi arheologice care atestau ca nu'ș ce pumn de cenușă avea o mie de ani.
acu pricipit-ai?

și parcă nu carbonul 13 era în discuție.
 
Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-02 12:23:46
         
 
  Stimate tovarase general,
Aveti dreptate, nu data de nastere obiectului poate fi stabilita cu metoda C13 ci numai data inmormntrii lui. Dar cand vorbim de un obiect vechi de mi de mi si mi de de ani, data nasterii este foarte aproape de data inmormantarii fiindca oamenii din epoca de piatra nu obisnuiau sa-si lase cutitele lor de silex drept mostenire urmasilor. Deci datarea cu metoda C13 are o margine de eroare de plus sau minus cincizeci de ani, daca imi duc eu bine aminte de lectiile care mi s-au predate in satra de care dumneavoastra nu ati dat niciodata cu nasul.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2013-12-02 11:33:14
         
 
  "ramasite care se presupun ca au ajuns in acelasi strat de pamant la aceiasi data cu obiectul descoperit." (cioacă)

preupunerea-i presupunere, cioacă, pe cînd certitudinea e altceva. p-ormă, n-are nicio legătură stabilirea vîrstei cenușei vulcanice cu clopoțelu din capul lu pușcă. decît, cum mai zisei, poate aceea dintre prefectură și un oarece obect căruia, culmea! i-ar putea fi datată vîrsta cu carbon, dar la ce-ar mai folosi?
 
Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-02 11:17:44
         
 
  Varsta oricarui obiect arhelogic alcatuit din materrile care nu contin carbon radioctiv se poate stabilii prin metoda carbonului radioactiv. De fapt varsta majoritatii obiectelor arheologice foarte vechi numai prin aceasta metoda poate fi stabilita, fiindca o alta metoda mai buna nu exista. Repet, in startul de pamant in care se afla obiectul, arhelogii cauta ramsite vegetale care contin carbon rdioactiv, ramasite care se presupun ca au ajuns in acelasi strat de pamant la aceiasi data cu obiectul descoperit. De curand am vazut un documentar cu niste geologi americani care au reusit sa reconstituie cronologia eruptiilor unui Vulcan folosind aceiasi metoda, a carbonului radioactiv. Lava care vine din maruntaiele pmantului in timpul unei eruptii nu contine C13 (carbonul rdioactiv) dar odata iesita la suprafata carbonizeaza vegetatia pe care o intalneste in timpul revarsarii. Analizand varsta ramasitelor carbonizate cu metoda carbonului radioactiv se afla varsta eruptiei. Culmea este ca nici nu lea luat prea mult timp si effort ca sa faca acest lucru. Am mers pur si si simple pe o panta foarte erodata a fostului Vulcan care acum este un munte cuminte si anlizand ramasitele de carbon (de fapt niste taciuni stinsi si infimi)
gsite in diferitele straturi de basalt au constatat ca mosul cuminte de astazi cand era flacau isi facea de cap cam odata la zece mi de ani.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2013-12-02 11:12:20
         
 
  "Se pune si tot natul care stie ca la Muzeul National de Istorie se afla un clopot din argint, descoperit pe teritoriul Romaniei, datat cu carbon : 10.000 de ani."

"Clopotul a fost datat prin luminiscenta."

pușcolete, hotărăște-te: ori e laie, ori bălaie!

mai ia de colea:
"- Datarea OSL și TL
● Datarea de mare rezoluție a secventelor loess-paleosol din SE României si Serbia pentru obținerea de informații cu relevanță în studiul paleoclimatului- în colaborare cu Conf. Dr. C. G. Panaiotu si Prof. Dr. Slobodan Markoviæ.
● Datarea de probe de origine eoliană și marină din Delta Dunării - reconstrucție environmentală, costieră și eolian㠖 colaborare cu Conf. Dr. A. Vespremeanu Stroe și Dr. L. Preoteasa.
● Datarea unor strate de cenuși vulcanice din România – colaboare cu Dr. D. Vereș.
● Datarea de soluri fosile.
● Datarea de ceramică arheologică.
● Datarea unor sedimente de origine speleica – colaborare cu Dr. Oana Modovan

- Studii privind propietățile OSL ale cristalelor de cuarț – colaborare cu Prof. Dr. A.G. Wintle.
- Caracterizarea proprietăților dozimetrice ale unor materiale noi – colaborare cu Facultatea de Fizică din cadrul UBB.
- Studierea unor materiale neconvenționale pentru dozimetrie retrospectivă de accident (componente electronice etc.).
- Monitorizarea radioactivității mediului cu ajutorul dozimetrelor pasive luminescente.
- Detecția alimentelor iradiate."

după cum vezi, datare de clopote nu e pe nicări. poate doar în capul tău, în care, desigur, sună, pe lângă golul anistoric, și ăle 700 de clopote pe care vrei să le aduni tu în faimaosa expozițiune. ce mai, e rost de parastas național, acompaniat cu o simfonie de acioaie!




 
Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-02 10:59:44
         
 
  cioacă,
dacă ăl clopot a ajuns în vatra aia după cîteva sute, mii de ani, e elementar să nu legi, musai, prezența clopotului de vîrsta vetrei.
par ex: dacă tu ai stat în vatra șatrei acum o juma de secol, dupe care ți-ai luat tălpășița în americi, iar arheologii detectează că pirostriile au vîrsta de trei secole, asta nu înseamnă că tu ai trei secole, ci că vreo enșpe generații înaintea ta au tot folosit pirostriile alea, pînă la tine. ai pricipit? deci nu au nicio legătură pirostriile cu carbonul de la prefectură? așa și cu clopotul ăla.

 
Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-02 10:42:47
         
 
  Este un aliaj care contine 60% argint
 
Postat de catre Ion Gabriel Pusca la data de 2013-12-02 10:42:23
         
 
  Clopotul a fost gasit intr-un mormant. Resturile de oase a fost datate cu carbon. Clopotul a fost datat prin luminiscenta.  
Postat de catre Ion Gabriel Pusca la data de 2013-12-02 10:41:56
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  săi dăm unele mici informații sărmanului scriitor SeFe, pușcă:

"Datarea cu carbon radioactiv[modificare]

Articol principal: Datarea cu carbon.
Este o metodă de datare radiometrică care folosește 14C pentru a determina vârsta materiilor carbonacee până la 60 mii de ani vechime. Una din frecventele utilizări ale tehnicii este datarea rămășițelor din siturile arheologice. Plantele fixează carbonul atmosferic pe parcursul procesului de fotosinteză, așa că nivelul de 14C în plante și animale în momentul în care mor corespunde aproximativ cu nivelul de 14C din atmosfera acelui timp. Totuși, descrește după aceea prin descompunerea radioactivă, permițând doar o estimare a datei morții sau fixării. Nivelul inițial de 14C pentru calculare poate fi ori estimat, ori comparat direct cu date cunoscute an cu an, din datele inelelor trunchiurilor de copaci (dendrocronologie) până la 10 mii de ani în urmă sau din depozitele sedimentare din peșteri cu până la 45 mii de ani vechime. Aceste comparații dau mostrei de lemn sau animal vârsta aproximativă de formare.
Tehnica are limitări în era modernă industrială, datorită combustibilului de carbon fosil (sărac în carbon-14) care este eliberat în atmosferă în mari cantități, în ultimele secole." (Wiki)

dacă tot nu pricepe, pușcolete, îi stăm la dispoziție cu iesplicații suplimentare!

 
Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-02 10:37:18
         
 
  Eu vă întrebam dacă sunteți sigur că vîrsta unui clopot din argint (sau, în genere, din orice alt metal) poate fi stabilită prin metoda carbon radioactiv.

Că va fi existînd sau nu un astfel de obiect, e altă discuție.


 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2013-12-02 10:27:49
         
 
  plișcoci,
n-ai putea să tragi de limba clopotului ăluia întru gloria-ți eternă? că limba ta de lemn nu sună a nimic, sau, mă rog, sună a gol anistoric!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-02 10:27:25
         
 
  "Se pune si tot natul care stie ca la Muzeul National de Istorie se afla un clopot din argint, descoperit pe teritoriul Romaniei, datat cu carbon
Postat de catre Ion Gabriel Pusca

Sunteti sigur?"
(Liviu S. Bordas)

Liviule,
Si obiectele cre nu contin un atom de carbon pot fi si sunnt ftae cu crbon. Metoda este urmatoarea: arhelogii sapa strat dupa strat in spirant ca vor descoperii ceva. In momentul cand au descoperit, sa zicem, clopotul de rgint colectioneaza si ramasite care contin carbon, cum ar fi carbunii de pe o vatra primitiva. Vatra si clopotul fiind in acelasi strat de pamant se presupune ca sunt de varste similar. Analizand crbonul din carbuni se afla atat varsta lor cat si varsta clopotului.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2013-12-02 10:26:04
         
 
  colectii  
Postat de catre Ion Gabriel Pusca la data de 2013-12-02 10:15:43
         
 
  Sunt sigur ca se pune si natul acesta. :)

Da, dle Bordas, sunt sigur. Am prieteni colectionari care incearca de 15 ani sa ii determine pe cei de la MNI sa scoata acest clopot pentru public si de fiecare data se lovesc de zidul : "nu mai sunt si alte vestigii asemanatoare, nu putem fi siguri!"

Acum lucram la un proiect pentru o expozitie itineranta cu peste 700 de clopote din mai multe olectii particulare in care dorim sa introducem si respectivul clopot.
 
Postat de catre Ion Gabriel Pusca la data de 2013-12-02 10:14:54
         
 
  Se pune si tot natul care stie ca la Muzeul National de Istorie se afla un clopot din argint, descoperit pe teritoriul Romaniei, datat cu carbon
Postat de catre Ion Gabriel Pusca

Sunteti sigur?

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2013-12-02 09:37:33
         
 
  peste 10.000 de ani, clopot, natul  
Postat de catre Ion Gabriel Pusca la data de 2013-12-02 08:30:51
         
 
  Dle Olariu, se pune tot natul care s-a intalnit cu Neghinita, care stie ceva despre vremurile in care puricii erau potcoviti cu noua ocale de fier si tot sareau pana in inaltul cerului.

Se pune si tot natul care stie ca la Muzeul National de Istorie se afla un clopot din argint, descoperit pe teritoriul Romaniei, datat cu carbon : 10.000 de ani. Pe colpot se vad clar motive populare romanesti. Dar ca sa ajungi la acel clopot iti trebuie aprobarea direcTorului MNI.

Se pune tot naul care a trecut cel putin o data pe la cel putin o cetate dacica si a simtit in sange reverberatia hohotelor de ras ale dacilor.

Si, mi-am adus aminte, pentru dl Cioaca: exista doua cetati dacice: Jidava si Jidova. Cu siguranta erau facute si folosite de Jiidaci :)
 
Postat de catre Ion Gabriel Pusca la data de 2013-12-02 08:29:24
         
 
  D-le Pusca, noi astia din Banat ni-s cam gepizi de felul nostru, ba unii sunt chiar iazigi. Se pune?

 
Postat de catre General Motors la data de 2013-12-02 07:31:14
         
 
  peio, ia d-aci!

 
Postat de catre General Motors la data de 2013-12-02 07:28:00
         
 
  Ca de obicei, peia, vii sa dai cu bata (ca tot vorbesti de limbaj de lemn!) in balta.

De ce nu ne arati tu cum ar trebui sa sune o urare de ziua Romaniei? Nu prea poti, nu-i asa?

Hai, scuteste-ne de papagalicismele astea ca le-ai mai spus de zece ori...
 
Postat de catre Ion Gabriel Pusca la data de 2013-12-01 23:36:06
         
 
  Dle Cioaca, dacii oprimati la care va referiti sunt si ei coborati din dacii liberi. Asa ca daca rezonati cu una sau mai multe dintre cele trei secvente ale urarii ea vi se adreseaza. Daca nu, nu!

p.s. sa nu confundam Ziua Nationala a Romaniei cu Ziua Limbii Romane!!!
 
Postat de catre Ion Gabriel Pusca la data de 2013-12-01 23:23:14
         
 
  că tu prea o-nțelegi, limba aia românească, și o știi, cioculete!
rîde ruptul de cîrpit!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-01 21:36:27
         
 
  Stimate tovarase general,
Eu nu ciripesc decat atunci cand simt nevoia de a sta de vorba cu pasaricile. Si asta nu din lipsa de patriotism ci datorita faptului ca ele nu inteleg Limba Romana.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2013-12-01 20:15:41
         
 
  ce limbaj de lemn are scriitoru de comision sud-coreean!
ce fad, cît de lipsit îi de cel mai mic fior comunicativ, cîtă convenționalitate seacă!
ătia-s indivizii care au compromis, cîndva, ideea patriotică, aceea de atașament față de neam. și continuă să o compromită.
cînd fac ei o urare, alde nea gazetă de perete, parcă mestecă surcele!

 
Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-01 20:03:03
         
 
  dar nu și ciripitorilor!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2013-12-01 19:28:28
         
 
  Stimate domnule Pusca,
Sa inteleg ca eu, care ma sint urmas al dacilor oprimati, motiv pentru care am si fugit din Dacia dacilor liberi, nu am dreptul la urarea dumneavoastra?!

p.s.
La multi ani tuturor vorbitorilor de Limba Romana!
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2013-12-01 18:54:28
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE